Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Advent első szombatján az óbudai Fő téren az ünnepi megnyitó után 17 órától, a Csobánka téren reggel nyolctól várják a korcsolyázás szerelmeseit.

Ebben az évben is két helyszínen építtetett jégpályát Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. A sportolni vágyók Advent első hétvégéjén léphetnek jégre a Csobánka téren és a Fő téren. A jégpályák működése szorosan összekapcsolódik az Advent Óbudán programsorozattal, amely színes színpadi programokkal, zenekarok szereplésével, gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal várja a kilátogatókat.

Az idei rendezvénysorozatot 2017. december 2-án ünnepélyes keretek közt Bús Balázs polgármester nyitja meg.  A korcsolyapálya-avatásra Pavuk Patrícia műkorcsolyázó tanítványai készülnek látványos bemutatóval.

A Fő téri jégpályán, az ünnepélyes megnyitót követően 17.00 órától, a Csobánka térin már a jégpálya rendes nyitvatartási idejében, reggel 8.00 órától várják a korcsolyázókat.

Idén is gondoltak a tanulni vágyókra, az első ingyenes oktatás vasárnap a Csobánka téri pályán vehető igénybe. Jelentkezni a helyszínen van lehetőség, az oktatást megelőző fél órában. A további órák időpontjai:

 • Fő téren: szombatonként 8.00 – 10.00 óráig.
 • Csobánka téren: vasárnaponként 8.00 – 10.00 óráig.

A látogatottság eddig minden évben felülmúlta a várakozásokat. Az Óbuda szívét jelképező Fő tér történelmi múltja és nagyszerű elérhetősége miatt idén is az várható, hogy több tízezren látogatják meg a térítésmentesen használható jégpályát.

 

Rendes nyitvatartási idők:

 • Fő téri jégpálya nyitva tartás a hét minden napján 8.00 – 22.00
 • Csobánka téri jégpálya nyitva tartás a hét minden napján 8.00 – 20.00

 

Forrás: obuda.hu

Ossza meg az információt:

Még több hír Budáról

Befejeződött a Millenáris felújításának első üteme, a most átadott parkrész az első eredménye annak a fejlesztésnek, amelynek során újjászületik Bel-Buda egyik legfontosabb közösségi, kulturális és turisztikai tere - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken egy sajtótájékoztatón.
Menczer Erzsébet, az Óbudai Civis Klub Egyesület elnöke gyújtotta meg a gyertyát Advent második vasárnapján. Az Esernyősben mézeskalácsból készültek el a Fő tér jellegzetes épületei.
A Családok Átmeneti Otthonában élő nehéz sorsú gyerekeknek gyűjtöttek tartós élelmiszert az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat tagjai a Fő téri jégpályánál.
A Budavári Önkormányzat a 80 év feletti kerületi lakosokat 8000 forint értékű Erzsébet-utalvánnyal ajándékozza meg az ünnepek előtt. Varga Antal alpolgármester és dr. Jeney Jánosné önkormányzati képviselő személyesen vitték el a három Idősek Klubjába az ajándékokat. Aki pedig a postai kézbesítést választotta a napokban megkapja az utalványokat.
Munkavégzés közben rádőlt egy 70 tonnás daru a villamosmegállóra a főváros II. kerületében az Árpád fejedelem útja és Vidra utca kereszteződése közelében egy építési területen. A balesetben senki nem sérült meg - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedd este a rendőrség honlapján.
Több mint kétmillió forint gyűlt össze a Családszervezetek második jótékonysági adventi vásárán december 3-án a budapesti Millenáris parkban.

Álláshirdetések - Budapest és környéke

 • Alap
 • Cím szerint
 • Dátum szerint
 • Véletlenszerűen
>>> MÉG TÖBB BETÖLTÉSE (SHIFT+kattintás: összes betöltése) Összes betöltése

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • Analízis érthetően

  Analízis érthetően

  A könyv az egyváltozós matematikai analízist mutatja be érthetően. >>>
 • Matek Mentor

  Matek Mentor

  Jobb matekos lesz a gyereke : Könyvek tabletra, számítógépre és okostelefonra. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó