Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Az Újbuda ünnepi számában 2017 fontosabb eredményeiből szemezgettünk – az egészségügyi és sportfejlesztésektől egészen egy világbajnoki ezüstéremig.

Gyermek-egészségügyi központtal bővül a kerület

Csaknem kétmilliárd forintból valósul meg a Gyermek-egészségügyi Központ és Egynapos Sebészet Újbudán. Jelenleg évente átlagosan negyvenezer gyermeket látnak el a kerületben, ez a szám az egészségügyi központ működésbe lépése után több mint duplájára, százezerre is nőhet. A kormány által nyújtott összegből felújítják és korszerűsítik az intézménynek helyet adó ingatlant, az egykori Fényes Elek Szakközépiskola épületét. Az orvosi felszerelések finanszírozását az önkormányzat vállalta magára.

 

Új városrész épül a Duna mentén

Júniusban tették le a BudaPart alapkövét – ez a beruházás több ütemben újítja meg az egykor virágzó, ma elhagyatott Duna-parti ipari területek egy részét. A 26 milliárd forintos fejlesztés első ütemében két lakóépület készül el, ezzel egyidőben kezdődik a mintegy húszezer négyzetméteres BudaPart Offices „C” létesítményének kivitelezése. A ma is kerületi székhellyel rendelkező Mol-csoport ragaszkodik Újbudához, így a BudaParton építi meg új székházát Mol Campus néven, amely a tervek szerint a régió legmodernebb, legkorszerűbb, leginnovatívabb irodaháza lesz.

 

Megújul a kerület jelképe

A ciszterci rend 310 millió forint támogatást kapott a budai Szent Imre-templom felújítására: ennek részeként renoválják a Gellért-hegy felőli, megsüllyedt épületblokkokat, a templom homlokzatát és belső tereit is. Az elmúlt esztendőkben a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium 13,5 millió forint hozzájárulásban részesült, amelyet különböző programjaira, kisebb beruházásokra fordíthatott.

 

Önkéntes központ a 60+ programnak

Az Újbuda 60+ Program célja az időskor aktív és teljes megélése, amit a szervezők mozgásos, mentálhigiénés és szociális programokkal támogatnak, miközben a modern világban is segítik az eligazodást. A program résztvevői májustól a Kérő utcai Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban intézhetik ügyeiket. A Norvég Alap szponzorálásával tavaly indult önkéntes projekt keretében lehetőség nyílt a programot kiszolgáló infrastruktúra fejlesztésére: a Kérő utcai épületet sikerült úgy megújítani és bővíteni, hogy eredeti funkcióját is meghagyták.

 

Jövőre már az Etele térig visz az 1-es villamos

Novemberben megkezdődtek az 1-es villamos meghosszabbításának munkálatai, így a tervek szerint 2018 végére teljessé válik a vonal infrastruktúrája. A mintegy 1,7 kilométer hosszú új pálya az Etele út közepén vezet, rákanyarodva a Somogyi útra, egészen az Etele térig. A villamosvonal fejlesztéséhez komplex köz- és zöldfelületi beruházás is társul: megújul a Tétényi út és Fejér Lipót utca közötti park és játszótér, az Etele út északi oldalán a Somogyi út és Bártfai út közötti szakaszon található park, valamint a Tétényi út két útpályája közötti elválasztó sáv is.

 

A 77 Elektronika nyerte az idei Magyar Innovációs Nagydíjat

A 17. alkalommal átadott Magyar Innovációs Nagydíjat a 77 Elektronika Műszeripari Kft. kapta a gyógyászatban használt félautomata vizeletanalizátor termékcsalád kifejlesztéséért és forgalmazásáért. Az elismerést Zettwitz Sándor ügyvezető Kövér Lászlótól márciusban vette át a Parlamentben. Az esztendő második fele is emlékezetes marad a csaknem száz fejlesztőmérnököt foglalkoztató cég életében, hiszen októberben adták át a több mint egymilliárd forintos beruházással létrehozott kutatási, fejlesztési és innovációs központot.

 

Dzsúdóközpont Gazdagréten, futókör és fitneszpark Sasadon

Széleskörű kormányzati és önkormányzati összefogásnak, valamint a Magyar Judo Szövetségtől, illetve a szülőktől érkező támogatásnak köszönhetően nyílt meg év elején az Budai Judo Akadémia. A Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola épületének bővítésével létrehozott, 800 négyzetméter alapterületű akadémia minden igényt és korosztályt képes kiszolgálni, egészen a világversenyekre való felkészítésig. További sportolási lehetőségekkel is bővült a kerület, amikor májusban átadták a Szent Adalbert téri játszótér köré épült futópályát és fitneszparkot.

 

Világbajnoki ezüst

Verrasztó Dávid a 2017-es a budapesti úszó-világbajnokság zárónapján, a 400 vegyes fináléjában szerzett ezüstérmet a Duna Arénában. A kerületünkben élő úszó 2016-ban kapta meg az Újbuda Kiváló Sportolója elismerő címet felnőtt kategóriában.

 

Forrás: ujbuda.hu

 

Ossza meg az információt:

Még több hír Budáról

Két népszerű, a prevenciót is szolgáló egészségügyi előadássorozat, valamint az ingyenes szűrőprogram idén is várja az érdeklődőket, az egészségükért tenni vágyókat.
Az Ökumenikus Általános Iskola nyolcadikos osztályai különleges történelemórával emlékeztek meg a 450 évvel ezelőtt tartott 1568-as tordai országgyűlés azon határozatára, amely kimondta a vallásgyakorlás szabadságát Erdélyben.
Több mint 2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Sikeres szezont zárt Győri Csanád, a Budafóka SE Ifjú tehetsége
Nívós nemzetközi elismerésben részesültek a BME és a Miskolci Egytem vegyészmérnök kutatói valamint ipari partnerük, az EGIS Gyógyszergyár Zrt. közös kutatói csapata.
Kigyulladt egy kis alapterületű épület a főváros XI. kerületében vasárnap, a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Budapesti állások

Kertész
( / Állás)

Kertész
2018.01.19

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

Ingyenes apróhirdetések

Kertész
( / Állás)

Kertész

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás
(Otthon, háztartás / Lakáskiegészítők)

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó