Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Az ott lakók igényeire reagálva újabb Gellért-hegyi utcákban kell majd fizetni a parkolásért 2018. januártól. A várakozási hozzájárulások már igényelhetőek az önkormányzatnál.

Az Újbuda közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról és a várakozás díjáról szóló, 26/2010/IX.21. XI ÖK. rendelet a díjfizető várakozási övezet részeként tartalmazza a Kelenhegyi út 8-35. közötti szakaszt, a Minerva utcát, a Kelenhegyi lépcsőt, a Kelenhegyi közt és a Pipacs utcát, de eddig ezeken nem kellett fizetni a parkolásért. A parkolási szokások megváltozása miatt jelentkező lakossági észrevételek alapján erre a területre 2018. január 2-tól önkormányzatunk kiterjeszti a díjfizetést, így segítve a közterületi parkolást az ott állandó lakhellyel rendelkezőknek. A díjfizetési kötelezettség bevezetésének időpontja 2018. január 2., a türelmi időszak egy hónap (a pótdíjak kiszabása 2018. február 5-től kezdődik).

 

A várakozási hozzájárulásra jogosultak körét a fenti rendelet tartalmazza, amely egységes szerkezetben honlapunkon itt található meg: http://kozigazgatas.ujbuda.hu/rendeletek/rendeletek-262010ix21-xiok-rendelet.
 

A várakozási hozzájárulások már folyamatosan igényelhetőek, kiadásukat az önkormányzat Városüzemeltetési Osztálya végzi. A kérelem benyújtható az ujbuda.hu honlapon található e-hivatal menüponton keresztül, illetve személyesen vagy postai úton a 1518 Budapest, Pf. 10. címre. Az ügymenettel kapcsolatos információkkal ügyintézőink személyesen ügyfélfogadási időben, illetve a következő telefonszámokon állnak rendelkezésre: +36

1 372 4514 vagy +36 1 372 4515.

 

Forrás: ujbuda.hu

 

 

Ossza meg az információt:

Még több hír Budáról

Két népszerű, a prevenciót is szolgáló egészségügyi előadássorozat, valamint az ingyenes szűrőprogram idén is várja az érdeklődőket, az egészségükért tenni vágyókat.
Az Ökumenikus Általános Iskola nyolcadikos osztályai különleges történelemórával emlékeztek meg a 450 évvel ezelőtt tartott 1568-as tordai országgyűlés azon határozatára, amely kimondta a vallásgyakorlás szabadságát Erdélyben.
Több mint 2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Sikeres szezont zárt Győri Csanád, a Budafóka SE Ifjú tehetsége
Nívós nemzetközi elismerésben részesültek a BME és a Miskolci Egytem vegyészmérnök kutatói valamint ipari partnerük, az EGIS Gyógyszergyár Zrt. közös kutatói csapata.
Kigyulladt egy kis alapterületű épület a főváros XI. kerületében vasárnap, a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Budapesti állások

Kertész
( / Állás)

Kertész
2018.01.19

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

Ingyenes apróhirdetések

Kertész
( / Állás)

Kertész

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás
(Otthon, háztartás / Lakáskiegészítők)

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó