Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Tiszteletbeli taggá választotta a cselgáncsozók közössége Simicskó István honvédelmi minisztert, Újbuda országgyűlési képviselőjét. A Budai Judo Akadémián szervezett programon a sportág hazai mesterei mondtak köszönetet a politikusnak az intézmény létrejöttéért, valamint a világbajnokság szervezéséért tett erőfeszítéseiért.

Lassan egy éve, hogy a harcművészet szerelmesei birtokba vehették a gazdagréti sportkomplexumot, amelynek alapkövét még 2014-ben tette le az országgyűlési képviselő. A Budai Judo Akadémián ma már közel ötszáz gyermek és felnőtt edz rendszeresen, az élsportolók is gyakran itt készülnek fel a rangosabb mérkőzésekre. Az akadémia sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy teltházzal működik, így hamarosan megkezdődik a második ütem építése is. A sportkomplexum ötlete évekkel ezelőtt született meg, Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke kereste meg az akkor még sportállamtitkárként tevékenykedő Simicskó Istvánt, hogy segítsen a tervek kivitelezésében. A politikus karolta fel a Suzuki Judo világbajnokság megszervezését is, amelynek megvalósulása újabb sikereket hozott a hazai sportéletbe.

A cselgáncsért tett fáradozásáért a sportszövetség elnöke, Tóth László mesteri fokozattal tüntette ki a honvédelmi minisztert, majd átnyújtotta neki a világbajnokság aranyérmét. „ Nagyon jól esik, hogy ilyen szép kitüntetésben volt részem, hiszen a harcművészet egyébként is közel áll a szívemhez. Számomra természetes volt, hogy segítek a világbajnokság szervezésében, hiszen minden ilyen rangos sportesemény lehetőséget teremt arra, hogy bebizonyítsuk a világnak, mire vagyunk képesek. Ha jól szervezünk meg egy versenyt, akkor annak híre megy a világban, amely a turizmus fellendülését hozza magával.” – fogalmazott Simicskó István. Tóth László szövetségi elnök az akadémia tagjainak is meglepetéssel készült, a japán grand slam versenyen kapott, különleges kalligráfiával díszített verset ajándékozta a fiataloknak.

„Ez az ajándéktekercs az újbudai sportolókat illeti, remélem, minden nap erőt tudnak meríteni az üzenetből, amely az életre, a bátorságra és a kitartásra bátorítja őket. Az 1000 négyzetméteres sportkomplexum jelenleg két teremben összesen 500 négyzetméternyi küzdőfelülettel rendelkezik, amelyet jövő nyáron további küzdőtérrel bővítenek. Az akadémia ideális sportolási lehetőséget nyújt az óvodásoktól a veterán korosztályig mindenkinek.

 

Forrás: ujbuda.hu

Ossza meg az információt:

Még több hír Budáról

Két népszerű, a prevenciót is szolgáló egészségügyi előadássorozat, valamint az ingyenes szűrőprogram idén is várja az érdeklődőket, az egészségükért tenni vágyókat.
Az Ökumenikus Általános Iskola nyolcadikos osztályai különleges történelemórával emlékeztek meg a 450 évvel ezelőtt tartott 1568-as tordai országgyűlés azon határozatára, amely kimondta a vallásgyakorlás szabadságát Erdélyben.
Több mint 2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Sikeres szezont zárt Győri Csanád, a Budafóka SE Ifjú tehetsége
Nívós nemzetközi elismerésben részesültek a BME és a Miskolci Egytem vegyészmérnök kutatói valamint ipari partnerük, az EGIS Gyógyszergyár Zrt. közös kutatói csapata.
Kigyulladt egy kis alapterületű épület a főváros XI. kerületében vasárnap, a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Budapesti állások

Kertész
( / Állás)

Kertész
2018.01.19

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

Ingyenes apróhirdetések

Kertész
( / Állás)

Kertész

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás
(Otthon, háztartás / Lakáskiegészítők)

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó