Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A kerületi lakosok és az idelátogató turisták körében is népszerű a józsefvárosi jégpálya – jelentette ki a pályát üzemeltető egyik szakember. Délelőtt kizárólag iskolai csoportokat fogadnak, ám a délután és a hétvége a családoké.

Ki is használják a téli sportot szerető lakosok, hiszen a rövid karbantartási időn kívül szinte mindig vannak a jégen. Ott jártunkkor a Grundsuli diákjai rótták a köröket.

A Molnár Ferenc Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik hatodik osztályos csoportja vidáman csúszkált a korcsolyapályán január 8-án valamivel dél után.

Az őket kísérő osztályfőnök, Boltuzitsné Szirmai Csilla szerint nagyon jó kezdeményezés volt az önkormányzat részéről, hogy a kerületben is legyen jégpálya. Mint lapunknak elmondta: már tavaly is kint volt az osztály, és idén is tervezik, hogy jönnek még, hiszen nagyon jó közösségépítő program ez az iskolásoknak. „Tanár néni, jöhetnénk minden nap” – szólalt meg a háttérből az egyik diák, amikor már nem sok volt hátra a korcsolyázásra szánt időből.

A jégpálya reggel 8-tól 14 óráig az iskoláké. Ki is használják, sorra jelentkeznek be, a naptár pedig hamar megtelik – tudtuk meg az egyik pályaüzemeltetőtől. A legtöbben a szomszédban lévő Fazekas iskolából jönnek, de népszerű a pálya a Lakatos, a Molnár, a Losonci, a Németh, a Deák-Diák és a többi iskola körében is. 14 és 15 óra között pályakarbantartás következik.

„Szükség van rá, hogy a délután érkező családok számára is ugyanolyan jó minőségű legyen a jég, mint délelőtt” – tette hozzá Lakatos György, aki azt is elárulta, hogy a legtöbben délután 16 és 19 óra között érkeznek a kivilágításnak köszönhetően este 20 óráig üzemelő pályára.

„Hétvégén is sokan kilátogatnak a pályára: a legifjabb korcsolyázó mindössze kétéves volt, de szépkorúak is megfordultak már nálunk” – mesélte az üzemeltető. A kerületi lakosok a Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából ingyen csúszkálhatnak, de érdekesség, hogy egyre több turista is megfordul a Horváth Mihály téri jégen, ahol korcsolyabérlésre és élezésre is van lehetőség.

Forrás: jozsefvaros.hu

Ossza meg az információt:

Még több hír a Belvárosból

Immár 195 éve annak, hogy 1823. január 22-én Kölcsey Ferenc megajándékozott minket a Himnusszal.
Emlékkoncertet tartottak január 20-án, a veronai tragédia évfordulóján a Városligeti Fasori Református Templomban.
A Turay Ida Színház és Józsefváros önkormányzatának jó együttműködése eredményeként a Színház lehetőséget nyújt minden 75 év feletti józsefvárosi lakosnak, hogy 2018-ban ingyen látogathassa az előadásokat. Az ehhez szükséges kártyát előzetes regisztráció után a színház pénztárában vehetik át.
Január 16-án immár 25. alkalommal rendezték meg a Városligeti Műjégpályán a Terézvárosi Jelmezes Jégkarnevált.
Eszközberuházások várhatók a rendelőkben és a Szent Kozma Központban
Fűtött sátor és meleg tea a Dankó utcában

Budapesti állások

Gondnoki állás
( / Állás)

noimage
2018.01.23

takarítás
( / Állás)

noimage
2018.01.23

Gyermek és felnőtt kísérés, bevásárlás, kutyasétáltatás
( / Állás)

noimage
2018.01.22

Kertész
( / Állás)

Kertész
2018.01.19

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Gondnoki állás
( / Állás)

noimage

takarítás
( / Állás)

noimage

Gyermek és felnőtt kísérés, bevásárlás, kutyasétáltatás
( / Állás)

noimage

Kertész
( / Állás)

Kertész

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás
(Otthon, háztartás / Lakáskiegészítők)

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó