Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Háromévente esedékes, teljes körű védelmi gyakorlatot tartott Ferencvárosban a katasztrófavédelem október 19-én. Szirénák morgatópróbája, vízpajzsok működtetése, szervezési-döntéshozási kérdések megoldása – ezek voltak a gyakorlat központi elemei.

A komplex, két helyszínen zajló védelmi gyakorlat célja, hogy a kerületi intézmények jól, összeszokottan reagáljanak egy esetleges veszélyhelyzetben, illetve, hogy a Ferencvárosban működő vegyi üzemek dolgozói is tudják, mi a teendő ilyen esetben.

Éppen a második számú közlemény megérkezésekor lépünk be az Operatív Törzs Polgármesteri Hivatalban berendezett vezetési pontjára. A teremben laptopok, projektor, térképek, dossziék, szinte folyamatos telefoncsörgés és serény munka – pánikra semmi ok, a Ferencvárosi Polgári Védelmi Szervezet Operatív Törzse rendben teszi a dolgát. „Akik nem jutnak vissza a lakóhelyükre, azoknak befogadóhelyeket kell megnyitni, biztosítani kell az odaszállításukat és gondoskodni kell az ellátásukról” – foglalja össze a törzs tagjai számára a közlemény tartalmát Karas János alezredes, a Vágóhíd utcai tűzoltó-parancsnokság vezetője.

A Bakáts tér mellett az Illatos úton, a Vinyl Vegyipari Kft. telephelyén volt a másik helyszín, ahol uszodai tisztítószereket gyártanak, és klórgázzal is dolgoznak. A gyakorlat során azt modellezték, mi történne, ha a vasúti tartálykocsiból történő átfejtés közben – a vagon nem megfelelő rögzítése miatt – elkezdene szivárogni a mérgező vegyület. A szimuláción az üzem dolgozói is jól vizsgáztak: szervezetten torlaszolták el a csatornaszemeket, zárták le a csatornarendszert, és indították be az előre telepített vízpajzsokat, így a veszélyes gáz nem jutott ki az üzemen kívülre. A külső védelmi gyakorlaton a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai is pontosan követték a cselekvési feladatsort, és betartották a megelőzési, kármentesítési terveket.

– A katasztrófavédelem, a rendőri erők, az önkormányzat delegáltjai és a helyi védelmi bizottság összehangoltan végezte munkáját, a külső védelmi gyakorlatot az elvárt szinten teljesítették, az üzem felszereltsége, dolgozóinak képzettsége megfelelő – értékelte a látottakat Géczi Béla alezredes, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

 

Forrás: ferencvaros.hu

Ossza meg az információt:

Még több hír Dél-Pestről

A megújult Kossuth tér tervezője az építész szakma céljairól és értelméről.
A Mátyás király utca–Üllői út–Ferde utca által határolt terület Kispesthez csatolását szeretné elérni az önkormányzat. Erről tartott sajtótájékoztatót Gajda Péter polgármester és a két kispesti országgyűlési képviselő, Burány Sándor és Dr. Hiller István. A háromszögben található intermodális közlekedési csomópont ugyan közigazgatásilag a IX. kerülethez tartozik, valójában már hosszú évek óta a „senki földjének” számít.
Informatikai eszközök 140 millió ért
Több száz milliárd Csepelnek
Az elmúlt évekhez hasonlóan sokan keresték fel a Kondorban rendezett ásványbörzét.
Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015. (V.6.) önkormányzati rendelete alapján bármely kispesti lakos, valamint a kerületben székhellyel, telephellyel rendelkező civil szervezet javaslatot tehet Kispest Díszpolgára cím és Kispestért Díj adományozására. Politikai pártok a Kispest Díszpolgára címre tehetnek javaslatot.

Budapesti állások

Kertész
( / Állás)

Kertész
2018.01.19

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Kertész
( / Állás)

Kertész

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás
(Otthon, háztartás / Lakáskiegészítők)

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó