Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

FEHOVA_3.jpg    FEHOVA_4.jpg

Látványkonyhával és gyermeksarokkal népszerűsíti a halfogyasztást a „Kapj rá!”

 

Ízletes halfalatokkal, gyermekfoglalkoztatóval, naponta kétszer látványkonyhával várja a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány standja a FEHOVA (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás) látogatóit. A 2020. február 13-16. között a HUNGEXPO területén zajló esemény résztvevői egy közel húszezer literes óriás akváriumot is megtekinthetnek, amely a Magyarországon honos édesvízi halfajtákat mutatja be.

A halfogyasztás növelése az elsődleges célja a 2023-ig tartó „Kapj rá!” kampánynak, hiszen hazánk európai átlagban sereghajtónak számít. A legtöbb hal a karácsonyi időszakban kerül a magyarok tányérjára, az egy főre eső éves fogyasztási átlag mára meghaladta a 6,7 kg-ot (Európában ez a szám átlagosan 11 kg).

A FEHOVA Kiállításon megrendezett sajtótájékoztatón Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC) ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy aKapj rá!” kommunikációs és promóciós kampány uniós célkitűzése hét év alatt a hazai halfogyasztás 20%-kal történő megemelése volt, a kampány indulásakor (4 éve) jegyzett 5,4 kg/fő/éves átlag  mára több mint 19%-kal, 6,7 kg fölé emelkedett. Az eddigi mutatók a várakozásokon felül teljesítettek és a kampány eredményességét tekintve bizakodásra adnak okot. Ondré Péter hozzátette, hogy a halfogyasztás hazai emelkedéséhez hozzájárult a halhús áfájának csökkentése és az elmúlt évek gazdasági fejlődése is, amely növelte a hazai vásárlóerőt.

A halfogyasztást ösztönző, tudatos táplálkozást célzó program a heti, rendszeres halfogyasztás egészségre gyakorolt pozitív hatásaira irányítja majd a fogyasztók figyelmét a jövőben is, és olyan recepteket oszt meg, amelyek rendkívül ízletes és halból könnyen elkészíthető ételekre tanítanak – mondta az AMC vezetője. Ondré Péter azt is hozzátette, hogy a rendezvényeken való megjelenés idén is központi elem lesz a kampányt kísérő kóstoltatásokon és látványkonyhai főzéseken, ahol a hazai halágazat termékeit felvonultató gasztronómiai remekeket, a legmodernebb technikák alkalmazásával készült ételeket ízlelhetik meg a látogatók.

Elhangzott: mindemellett tradicionális kommunikációs és marketing elemek, szóróanyagok, kreatív hirdetések, cikkek, híranyagok, kiadványok, filminterjúk, vírusvideók, animációs-, dokumentumfilm- és gasztrovideó sorozat támogatja a kampányt, amelyet tavaly óta már a „Kapj rá!” mobilapplikáció is erősít. Az applikáció a www.kapjra.hu honlapról, az App Store és a Google Play áruházakból is ingyenesen tölthető le (http://kapjra.hu/kapj-ra-a-halra-a-mobiloddal/).

Az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága, - mint a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Irányító Hatósága - az Agrármarketing Centrum közreműködésével 2019-ben országszerte 5 kiemelt rendezvényen, valamint 21 kisrendezvényen és roadshow állomáson szerveztek megjelenést, ahol halas fogásokkal, ismeretterjesztő kiadványokkal és kvízjátékokkal várták a látogatókat. A kampány üzenete: a hal egészséges, finom és számos konyhatechnikai megoldásnak köszönhetően könnyen elkészíthető.

Dr. Németh István, a MA-HAL elnöke szerint már eddig is eredményes volt a „Kapj rá!” kampány, elsősorban az ismeretterjesztés terén, hiszen olyan halfeldolgozási módokat és könnyen elkészíthető recepteket mutathattak be, amelyekkel sokak kedvét meghozták a halételek elkészítéséhez. Dr. Németh István hozzátette, hogy nem csak a most divatos tengeri halfajok készíthetőek el könnyen és ízletesen, hanem az itthon termelt édesvízi halfajok is. Ma már olyan konyhatechnológiai módszereink vannak, amelyekkel akár a pontyból is lehet szálkamentes finom ételeket ”varázsolni”. A MA-HAL folyamatosan ösztönzi a haltermelőket, hogy a modern fogyasztói igények kielégítése érdekében növeljék a halfeldolgozók kapacitását.

A FEHOVA ideje alatt a „Kapj rá!” standjához látogatók naponta kétszer – délelőtt 10.30-kor és 14 órakor – ízletes halételeket kóstolhatnak a látványkonyhában. Február 15-én, szombat délelőtt a kampány standjánál halászlé és mini halburger, délután pedig mandulás pisztrángfilé és baconszalonnába göngyölt pisztrángfilé készül az érdeklődők számára. Vasárnap délelőtt ínyenc pontyfilé és pontychips lesz a menü, délután pedig bakonyi módra elkészített harcsafilé és céklás füstölt busa rizottó várja a standhoz látogatókat. A szervezők természetesen a családokra is gondoltak, a gyermekfoglalkoztatóban ügyességi feladatokkal várják a legkisebbeket, és „szerencsekerék” kvízjátékkal és értékes nyereményekkel a nagyobbakat. A háziasszonyok és a főzni szerető férfiak pedig ismeretterjesztő kiadványokkal és receptfüzetekkel gazdagodhatnak.

A „Kapj rá!” 42 négyzetméteres standját a FEHOVA Kiállítás G pavilonjának G41-es standszámán találhatják meg a látogatók.

Ossza meg az információt!

                                                       

Egy kisbaba útja a Szovjetunióból haza

     
Fotó: Makra Mónika

Balról-jobbra: Manger Henrik és Manger János, testvérek.
János egy évesen jöhetett haza a Szovjetunióból.
A 2020. február 8-i tárlatvezetésünkön ismét csoda történt. Ellátogatott hozzánk egy 12 fős újhartyányi csoport, akik közül a legtöbben a Manger családhoz tartoztak. Eljött Manger János is, aki a kiállítás 3. kamrájában lévő újhartyáni foglyokat ábrázoló csoportképen kisdedként látható. János 1948. december 27-én született Novi Dombászban (ma Ukrajna).
A szülei kint ismerkedtek meg a lágerben. János hozzávetőleg 1 éves volt, mikor hazajöhettek Újhartyánba, ahonnan 1945 januárjában kb. 200 főt hurcoltak el "egy kis munkára", a Szovjetunióba.
Ilyen, amikor az élő történelem besétál a vasajtónkon!

Manger János története részletesen olvasható Szebeni Ilona: Merre van a magyar hazám című kötetben(Debrecen,1991), valamint tanári kézikönyvünk 62-63. oldalán.
 
Idén 75 éve, hogy 1945. február 13-án véget ért Budapest ostroma. Tárlatvezetéseinken ennek alkalmából a Budapest környéki településekről elhurcolt lakók történeteire fektetünk hangsúlyt. Elmondjuk, milyen indokok alapján hurcoltak el a szovjetek tömegesen civileket, mi lett a sorsuk. Az elmúlt években több tucat interjút készítettünk túlélőkkel és családtagjaikkal, vezetéseinken az ő történeteiket meséljük el Önöknek.
A Magyar Nemzeti Múzeum új állandó kiállítóhelye az 1944 végétől a tömegesen kényszermunkára a Szovjetunióba hurcolt áldozatoknak állít emléket. A kiállításnak otthont adó Ferencvárosi pályaudvar mellett álló „atombiztos” épület egykor a Magyar Államvasutak légoltalmi óvóhelye és vezetési pontja volt. Ma itt található a központi Málenkij Robot Emlékhely.

A kiállítóhely csak előre meghirdetett időpontokban vagy csoportosan, előzetes regisztrációt követően látogatható!
 
 
SORON KÖVETKEZŐ TÁRLATVEZETÉSEINK
Február 20. csütörtök 17:00
Február 22. szombat 10:00
Február 29. szombat 10:00
 
A tárlatvezetés a korlátozott férőhelyek száma miatt, előzetes regisztrációhoz kötött.
Tárlatvezetés időtartama: 1,5 óra

További információ:
Kérjük, látogassanak el HONLAPUNKRA, hogy tájékozódhassanak a jegyárakról és a látogatás feltételeiről.
+36307015223 (munkaidőben hétfőtől-péntekig 8.00-16.00 óra között!)
 

Februári rendhagyó programunk -
Járd be a ferencvárosi atombunkert
 

Február 27. csütörtök 17:00 - Épülettörténeti séta | Minden, amit a Málenkij Robot Emlékhely légókockájáról tudni kell
Elmeséljük a ferencvárosi légókocka teljes történetét. Mikor épült? Milyen célt szolgált? Mit lehet tudni Magyarország légvédelméről? Egy órás interaktív túra Csecserits Artúrral, a Budapest ostroma 1944-45 kiállítás (Erődítés Történeti Egyesület) kurátorával.
Program típusa: tematikus tárlatvezetés – Csecserits Artúr kutató
Jegyár: felnőtt 2000 Ft/ fő, kedvezményes 1000 Ft/ fő
Időtartam: 1,5 óra
 
 

 

Ossza meg az információt!

Hosszú idő után ismét saját standdal jelenik meg az idei Utazás kiállításon az Amerikai Egyesült Államokat mint úticélt promotáló Discover America Hungary. 2020 február 27. és március 1. között az egyesület szakemberei segítenek megválaszolni az USA-ba való beutazással kapcsolatos felmerülő kérdéseket valamint inspirációval szolgálnak az úticél kiválasztásánál is.

Magyarország első számú turisztikai vására, a 43. Utazás kiállítás 2020. február 27. és március 1. között lesz a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A rendezvényen 6 év szünet után újra saját standdal képviselteti magát az Amerikai Egyesült Államokat mint úticélt promotáló Discover America Hungary.

"Szeretnénk felkelteni még több magyar vendég érdeklődését az USA gyönyörű természeti csodái, izgalmas nagyvárosai, a remek szórakozási- és sportlehetőségei és sok más érdekesség iránt, melyet a tengerentúli ország kínál. A négynapos program teljes ideje alatt szakemberek válaszolják meg a beutazással kapcsolatos felmerülő kérdéseket valamint inspirációval szolgálnak az úticél kiválasztásánál is" - mondta Farkas Miklós, a Discover America Hungary elnöke.

A szervezet standján a vízuminformációk és hasznos utazási tanácsok mellett Amerikába utaztató cégek exkluzív ajánlataival is megismerkedhetnek majd az érdeklődők. A 305/B3 standnál találkozhatnak a LOT Lengyel Légitársaság, a Tengerjáró – Royal Caribbean Cruises képviselet, a Lupus-Travel Utazási Iroda Kft., a Világszerte Utazás Kft., és a Haris Travel Club Kft. plutjával. Amerikával kapcsolatban a Mortin's Travel Utazási Iroda saját standjánál, illetve a MUISZ-nál is megjelenő Haris Travel Club Kft.-nél is tájékozódhatnak az Utazás kiállítás látogatói.

Ossza meg az információt!

Budapest idei költségvetése az esélyteremtés költségvetése, példa arra, hogy igenis lehet gondoskodni az elesettekről, az állampolgárokat be lehet vonni a döntéshozatalba, és lehet úgy vezetni a várost, hogy ne éljük fel a gyermekeink és az unokáink jövőjét.

Az új...

Ossza meg az információt!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) és Sahil Babayev, az Azerbajdzsáni Köztársaság munkaügyi és szociális ellátásokért felelős minisztere (b) a magyar-azerbajdzsáni kormányközi gazdasági együttműködés vegyes bizottságának ülése előtt tartott tárgyalásukon a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. február 14-én.

(forrás: mti.hu)

Ossza meg az információt!

A magyar gazdaság Európa élmezőnyében van, teljesítménye az elmúlt évekhez hasonlóan, 2019-ben is dobogós helyet ért el, meghaladta a kormány és a Pénzügyminisztérium (PM) várakozását - kommentálta Varga Mihály pénzügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gazdasági növekedési adatait.

Ossza meg az információt!

Orbán Viktor mára hagyományosnak számító országértékelő beszédével új műfajt honosított meg Magyarországon, ez az esemény nagy szerepet játszott abban, hogy az országban egyedülálló módon olyan politikussá vált, akinek mind kormányon, mind ellenzékben sikerül a napi aktuálpolitikai viták szintje fölött álló, nagyobb távlatokon átívelő gondolatokat megfogalmaznia - emelte ki a XXI. Század Intézet az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

Ossza meg az információt!

A Népi építészeti programról szervezett konferenciát a Teleki László Alapítvány pénteken. A budapesti szimpóziumon első alkalommal adták át a Vargha László-díjakat, az elismerést Istvánfi Gyula építész és a győri Hild József Építőipari Szakgimnázium kapta.

Ossza meg az információt!

A kormány azt szeretné elérni, hogy minél többen válasszák a közösségi közlekedést az egyéni megoldások helyett - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a MÁV digitális jegyértékesítéséről tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

Ossza meg az információt!

A Ludwig Múzeum folytatja az eddigi gyakorlatát és a hazai közönség számára is bemutatja az előző évi Velencei Képzőművészeti Biennále magyar kiállítását. Waliczky Tamás Képzelt kamerák című kiállítása a vizuális érzékelés tágas lehetőségeiről és azok megjelenítéseiről szól. A művész egyszerre merít inspirációt a fotótörténeti múltból és használja a képalkotás legmodernebb technikáit.

Ossza meg az információt!

Látványos videót adott ki a Katasztrófavédelem a tűzoltók 2019-es évéről.

Látványos videót adott ki a Katasztrófavédelem a tűzoltók 2019-es évéről.

https://www.youtube.com/watch?v=ipPkjiMVsOs 

(forrás: katasztrofavedelem.hu)

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

A Ludwig Múzeum folytatja az eddigi gyakorlatát és a hazai közönség számára is bemutatja az előző évi Velencei Képzőművészeti Biennále magyar kiállítását. Waliczky Tamás Képzelt kamerák című...
Egy hétig a házasság intézményét ünneplik Magyarországon: most tartják a házasság hete programsorozatát. Tavaly újra rekordot döntött a házasságkötések száma, részben a kormány családvédelmi...
Ifjabb Hidi Endre kárpátaljai szobrászművész, keramikus alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely szerdán nyílt Budapesten a Forrás Galériában, a Kárpát-haza Galéria eseménysorozatának keretében.
A Magyar Országgyűlés döntése alapján 2018. február 22-én ünnepelhettük először a Magyar Parasport Napját.
Liu Shaoang, a Ferencváros olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója ételt oszt rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet és az FTC közös szervezésében a Groupama Arénában, a B-közép előtti kerengőben...
Roy Ayers, Lee Ritenour, Dave Grusin, Kamasi Washington és Wynton Marsalis érkezik a Müpába
Borokkal, szarvasgombás és libamáj termékekkel, kiváló minőségű ételízesítőkkel és bébiételekkel hódítják az orosz piacot a PRODEXPO magyar kiállítói.
Radek Bajgar Terrorista című fekete komédiájának vetítésével kezdődik a február 19. és 23. között zajló Cseh Filmkarnevál, amelynek műsorán több vígjáték és egy dokumentumfilm is szerepel. A...
A férfiaknál Bánhidi Bencét, a nőknél pedig Schatzl Nadine-t választották a 2019-es év legjobb kézilabdázójának.
A jelenlegi mintegy 250 millió forintról 2022-re 400 millió forintra emelkedik a magyar-amerikai Fulbright ösztöndíjprogram támogatási összege - jelentette be az Innovációs és Technológiai...

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  Ferencváros újság

  A Ferencváros újság a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVI. Kerületi Újság, 16. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  XVI. Kerületi Újság

  A Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 34 500 példányban. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó