Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A gyakorló szülők már ismerik, akik még gyermekáldás előtt vannak, majd megismerik a közhelyet, hogy milyen gyorsan telnek az évek. Sok szép időszak van a család életében, amit később öröm felidézni, ha van miről. E pillanatok megörökítőjével, Juhász Tamás fotóssal, a BabyZoom Gyerekfotoda tulajdonosával beszélgettünk XVI. kerületi, cinkotai műtermében.

Hol kezdődik a gyerekfotós munkája?

Ilyen áldott állapot – mutat Tamás a falon levő képen a kismamapocakra – jellemzően két-három alkalommal van egy nő életében. Az, hogy a leendő anyukák egyre gyakrabban jönnek már várandósan fotózásra, számunkra is azt mutatja, hogy egy új élet kezdődött. A mi munkánk itt indul.

Kismama- és papafotózás.Bensőséges pillanatok hármasban. Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Gyakran hívnak 5-7 napos újszülötthöz, csecsemőhöz. Azt szoktuk javasolni, hogy ne az első pillanatokra hívjanak, amikor a magzatmáztól még jóformán csak a szülők látják a kis jövevény szépségét, hanem mikor már hazamentek a kórházból.

Csodálkozó szempárok ismerkednek az ismeretlennel. Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Többes számban beszélsz, ez mit jelent?

Feleségemmel, Cilivel dolgozunk közösen. Egyébként már mi is három alkalommal átéltük ezeket a sorseseményeket, három fiúnk van.

Tehát nem csak a műteremben, beállított körülmények között dolgoztok?

Egy ilyen kisbabával nehéz is lenne másképp. Természetesen ilyenkor kimegyünk a családhoz. Aztán később is minden korszaknak megvan a szépsége. A rendszeresen hozzánk járó családoknak a változatosság jegyében szoktam javasolni, hogy jó időben menjünk ki a szabadba, egy szép parkba.

Amikor még egy szinte állandóan nyugodt babát fényképezünk... Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Gondolom, ahogy nő a gyerek, egyre nehezebb fotózni!?

Igen, ahogy elkezdenek mászni, majd járni-egyensúlyozni, egészen más, mint amikor még egy szinte állandóan alvó babát kell fényképezni. Ezért is kétemberes ez a hivatás, mert itt a műteremben egyikünk fotóz, a másik csinálja a műsort. Vannak kellékeink is a fotózáshoz, amikor pedig már három-négy éves a gyerek és kezd kialakulni valamilyen érdeklődése, kérjük a szülőket, hogy hozzanak magukkal kedvenc tárgyakat: játékot, még nagyobb gyerekeknél sporteszközöket, hangszert stb. Minden gyereknek egyedi, megvan a saját különlegessége.

... és amikor elkezd járni a kis Örökmozgó. Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Mit értesz „műsor” alatt? Bohóckodtok?

A jó képekhez elengedhetetlen az oldott hangulat, amit igyekszünk megteremteni. Ezért van az, hogy a fotózás két órát igényel. Feleségem ilyenkor a stylist, ő ötletel, odavonja a figyelmet, és igen: ő a bohóc, akin nevetni kell, hogy az a gyerekenként 30-40 jól sikerült kép megszülessen.

Feleségem, Cili vonja magára a figyelmet, hogy a jó kép elkészülhessen. Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Ma már mindenki fotóz. Érdemes mégis fényképészhez menni?

Igen! Sokan, sokféle eszközzel és minőségben fotóznak. A képeinket meglátva mégis sokan belátják, hogy egy profi eszközzel készített, a célra kialakított, külön lámpákkal megvilágított környezetben, jól megkomponált beállítással és gondos utómunkával készített fotót nem könnyű elkészíteni. Örülünk, ha gyakran fényképező családok is megkeresnek minket, hiszen nálunk arra is van lehetőség, hogy a saját, jól sikerült fotóikat a mi fényképeinkkel együtt bedolgozzuk az elkészülő fotókönyvbe.

Nálunk a nagymama feljegyzi a gyerekek aranyköpéseit. Ha ezekhez hozzávesszük az akkoriban készült fotókat, akkor nagyon szórakoztató albumot lehet készíteni!

Mióta a fotózás létezik, kialakult annak a polgári kultúrája, hogy egy család évente egy vagy több alkalommal, amikor az valamilyen szempontból számukra jelentős időszak, elmegy a fényképészhez (vagy elhívja magához). A közös sors ilyen dokumentálása a megfontolt emberek tulajdonsága és az élet is őket igazolja, amikor van mit elővenni egy családi összejövetel alkalmával.

Nagy gondja egyébként sokaknak, hogy tömegével készítenek fényképeket, de már a jók kiválogatására sincs idő. Arról nem is beszélve, hogy esetleg elvigyék „előhívatni”. A digitális tárolás is problémás az évek múlásával: az adathordozók sokszor sérülnek, vagy maguktól használhatatlanná válnak.

A fotózások tehát egy fotókönyvben végződnek, amit aztán karácsonykor át tud lapozni a család?

Mi az előbb elmondottak miatt javasoljuk, hogy készüljenek papírképek, de mégis sokan választják a digitális képeket, ezért természetesen erre is van lehetőség. Kidolgoztunk egy olyan rendszert, aminek segítségével utólag is hozzáférhetnek a családok a fényképeikhez, tehát később is tudnak rendelni vagy a megjelölt képpel egyedi ajándéktárgyakat készíttetni nálunk, hiszen pl. az unoka fotójával készült bögre, póló nagy örömet tud okozni.

A mosogatógépet nem szokták ezek a bögrék jól tűrni…

Ismerjük a problémát, ezért nálunk ilyen nem fordulhat elő, olyan technológiával készülnek a nyomtatott bögrék, ami jól tűri a mosogatógépet.

Aztán jön az óvodás és iskoláskor, az óvodai fotózás és az iskolai fotózás

Rendszeresen fotózunk óvodában és iskolában. Ilyenkor az intézmény egy jellemző része átalakul egy hétre műteremmé. Ha az időjárás lehetővé teszi, szabadban is szeretünk fotózni. Nálunk nem készülnek napfényben hunyorgós képek. Komoly technikai felszerelést mozgatunk meg, hogy a kinti képek is profik legyenek.

Kialakult annak a polgári kultúrája, hogy egy család évente egy vagy több alkalommal fényképészhez megy. Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Fotó: BabyZoom Gyerekfotoda

Szinte el is érkeztünk a címben említett ballagáshoz!

Igen, de ez legyen egy másik beszélgetés témája! Azoknak pedig, akik szeretnének többet megtudni a BabyZoomról, ajánlom honlapunkat, amin keresztül kapcsolatba léphetnek velünk.

 

NÉVJEGY
BabyZoom Gyerekfotoda
Tulajdonos: Juhász Tamás és Cili
1165 Budapest, Garmada u. 6. (Cinkota)
Tel.: +36-20-445-8595
www.babyzoom.hu

 

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  Ferencváros újság

  A Ferencváros újság a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Pest megyei önkormányzati újságok

 • Csömöri Hírmondó - Csömör önkormányzatának hivatalos lapja

  Csömöri Hírmondó

  Csömöri Hírmondó – Helyi ingyenes információs és közéleti havilap médiaajánlat Példányszám: 3810 Terjesztés: a kiadvány eljut Csömör minden háztartásába, a településen >>>
 • Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja

  Érdi Újság

  Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja. >>>
 • Gyömrő Magazin - Gyömrő Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató magazinja

  Gyömrő Magazin

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Szervusz, Kerepes - Kerepes város Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Szervusz, Kerepes

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Kistarcsai Híradó - Kistarcsa Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Kistarcsai Híradó

  A Kistarcsai Önkormányzat havonta jelenteti meg tájékoztató magazinját. Helyi közérdekű információk adják az újság tartalmát. >>>
 • Budaörsi Napló

  Budaörsi Napló

  Budaörs Magyarország egyik legfejlettebb települése - ezt nem mi állítjuk, hanem a KSH, 17 mutató alapján. >>>
 • 1

Szolgáltatók, akiket ajánlunk

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó