Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

hirdetés

2015. január 8. és november 15. között valósult meg az „IKSZ a hátrányos helyzetű gyermekekért – Diákok bevonása a Kontúr Egyesület Hős utcai projektjébe” című pályázatunk, amely lehetővé tette, hogy az iskolai közösségi szolgálat keretén belül a Széchenyi István Gyakorló Kereskedelmi Szakközépiskola 28 diákja az elmúlt tíz hónapban megismerhesse a Hős utcában végzett tevékenységünket.

A projekt összköltségvetése 496.600 forint volt, amely legnagyobb részét az Új Európa Alapítvány kuratóriumának vissza nem térítendő támogatása tette ki 364.600 forinttal. A különbözetet az egyesület gazdálkodta ki, valamint a LUSH Hungary Kft. pénzbeli adománya fedezte.

Egyesületünk tevékenységének célterülete a Budapest X. kerületében, Kőbányán található Hős utca, ahol közösségfejlesztő munkát végzünk. A szegregátumban élő családok közös érdekeire alapozva, többnyire a gyerekek szükségleteiből kiindulva a helyi közösségi kapcsolatok revitalizálásával és fejlesztésével aktivizáljuk társadalmilag a felnőtt korú lakosságot.

Célunk a szegregációból adódó hátrányok csökkentése, a kisebbségi csoportok társadalmi befogadásának elősegítése. A téma iránt érdeklődő diákok a kiválasztást követően felkészítő tréningen vettek részt, majd bekapcsolódtak különféle szabadidős programok szervezésébe és lebonyolításába (kirándulás Budán és Pesten, gyereknap, sportnap, nyári alkotótábor).

A Magyar Zsonglőr Egyesület szakmai mentorálásával a szociális cirkusz módszertanával ismerkedhettek meg, majd aktív részesei lettek a Hős utcai gyerekeket célzó foglalkozásoknak is. Az elmúlt tíz hónapban a középiskolás diákok nemcsak élettapasztalatot szereztek, hanem betekintést nyerhettek egy hátrányos helyzetű lakóközösség életébe is, így érzékenyebbé váltak az egyes szociális problémák megértésére; illetve a diákoknak sikerült teljesíteniük az érettségi feltételeként meghatározott iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) időtartamának egy részét.

Az Új Európa Alapítvány által készített kisfilm a projektről ezen a linken tekinthető meg További információ a projektről egyesületünk honlapján található. A projekt a „KÖSZ! Program” támogatásával valósult meg.

Kontúr Közhasznú Egyesület
1106 Budapest, Gyakorló utca 17. 4/23.
Telefon: +36/30-660-2760
Honlap: http://konturegyesulet.weebly.com/

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19. és 25. között.
Bár Budapestet egyelőre nem érinti a dízelautók kitiltása, az európai tendencia nagyban befolyásolja a hazai autóárakat is. Egyre nehezebb jó áron eladni a 2005 előtt gyártott dízeleket, míg a környezetbarát autók kereskedelme szárnyal.
November 9-én folytatódik A Zongora-sorozat a Zeneakadémia Nagytermében,
Minden évben csillogó gyerekszempárok, mosolygós arcocskák kíséretében gördül be az M2 Mikulás Expressz a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. (x)
Holnaptól te is legyél zöldebb!... ne csak a szomszéd kertje!
Cégünk Budapest egész területén vállalja társasházak, lakóparkok kezelését, közös képviseletét, üzemeltetését. (x)
A tiszaföldvári Révay György Gyermekotthon és Kollégium számára vívott jótékonysági mérkőzést az Országgyűlés labdarúgó válogatottja jótékonysági Jász-Nagykun-Szolnok megye válogatottjával
Az adóhatóság szeptember 10-től megkezdte azon adózók utólagos ellenőrzését, akik a hivatalhoz benyújtott bevallásaik alapján nem folytatnak gazdasági tevékenységet, ám a rendelkezésre álló kontrolladatokból ezzel ellentétes következtetés vonható le.
Az évi kétszer történő óraátállításnak az EU-ban várható megszüntetése alvás-egészségügyi szempontból pozitív fejlemény.

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

Szolgáltatások Budapesten

Informatikai segítség házhoz Budapesten, ingyenes kiszálláss

Informatikai segítség házhoz Budapesten, ingyenes kiszálláss

Te megálmodod, én megalkotom!
(Szolgáltatás / Szépségápolás)

Te megálmodod, én megalkotom!

Szivárvány Iskola Nyílt napok
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

Szivárvány Iskola Nyílt napok

Körtánc A TIT Studióban
(Szolgáltatás / Életmód)

Villanyszerelés Budapesten és vonzáskörzetében

Villanyszerelés Budapesten és vonzáskörzetében

BODY SPACE : "A HELY, ahol tested átalakul!"
(Szolgáltatás / Szépségápolás)

Garázsvásár Csillaghegyen!

Dr.Tóth Tamás Idegsebész Magánrendelés
(Szolgáltatás / Egészségügy)