Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Több mint ötven napirendi pontot tárgyalt meg a Fővárosi Közgyűlés 2018. április 25-i rendes ülésén. Döntöttek az M3-as metróvonal öt állomásának speciális, ferdepályás liftekkel történő akadálymentesítéséről. Július elsejétől drágul Budapesten a taxizás, az alapdíj...

Ossza meg az információt!

MÁJUS 19-ÉN ÉS 20-ÁN

MOZDONY MATINÉ A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

KÜLÖNLEGES MOZDONYOKKAL TALÁLKOZHATNAK A LÁTOGATÓK EZEN A HÉTVÉGÉN A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

 

 

Az idei Mozdony Matiné május 19-én és 20-án kerül megrendezésre a Vasúttörténeti Parkban. Az egész hétvégés programsorozat színes lehetőséget kínál a mozdonyok és más vasúti járművek megtekintése mellett azok egy részének kipróbálására is. Járműparádé keretében felsorakoznak "B" fordítókorong körül a mozdonyok, és a járműbemutató előtt és után lehetőség lesz néhány járművön térítés ellenében utazni is.

Ezen a hétvégén az érdeklődők számára a Vasúttörténeti Park interaktív programjai is igénybe vehetők mind a két napon. Lehetőség lesz utazni a kerti vasúton és a lóvasúton, valamint kipróbálni erejüket a kézihajtányozással is!

 

További információ: www.vasuttortenetipark.hu és www.facebook.com/vasuttortenetipark

http://vasuttortenetipark.hu/esemeny-hir/mozdony-matine

 

Ossza meg az információt!

2018. április 28-án (szombat) indul a margitszigeti szökőkút új zenei programja. A zenei frissítéshez a látványvilág, a vízkép is új formát kapott. Bízunk benne, hogy a sokak által kedvelt szökőkút kellemes perceket szerez majd az idelátogatóknak.

A megújult...

Ossza meg az információt!

Még lehet jelentkezni az ország egyik legismertebb sminktetoválója, Patkós Alexandra pályázatára. Az arcművész és csapata olyan háromgyerekes anyukák jelentkezését várja, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy profi szakember művészi módszerekkel készítse el sminktetoválásukat. Anyák napja alkalmából most valakit ingyen szépítenek meg.

Május első vasárnapja Magyarországon minden évben az anyáké, amely az egyre nagyobb létszámban jelenlévő nagycsaládosok számára egy különösen fontos dátum, hisz az édesanyákra itt kiváltképp nagy felelősség hárul. Patkós Alexandra sminktetováló specialista most az ő kedvükben szeretne járni.

Az arcművész csapata pályázatot hirdetett, melyben a legalább háromgyermekes anyukák jelentkezését várják. A nevezést bárki, akár a hölgy gyermeke, párja, férje is benyújthatja.

„Tudjuk, hogy milyen áldozatos munka, 24 órás műszak az édesanyáké. Ne feledjük azonban, hogy amellett, hogy valaki anya, még lehet és legyen is vonzó nő, a fáradságos hétköznapok, az éjszakai ébrenlét és a család összetartása közben is. Pontosan ismerjük, hogy az ilyen életszakaszban lévő nőknek milyen hatalmas előnyt tartogat a tartós smink.Ebben segít anyák napi programunk” – nyilatkozott Patkós Alexandra.

Az érdeklődők a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldhetik el rövid bemutatkozásukat és egy családi fotót. A levél tárgya legyen: ANYÁK NAPJA!

A nyertes édesanya egy teljes, személyre szabott és egyedileg az arcára tervezett, anti aging, optikai arcfiatalító hatású sminktetoválást nyer, ami magába foglalja a szemöldök, a szemhéj és a száj szépítését is.

A pályázatokat május 2-ig várják a megadott e-mail címre. Eredményhirdetés anyák napján, azaz 2018. május 6-án, a Patkós Alexandra Exclusive Beauty Szalon Facebook-oldalán lesz élő videóban.

Ossza meg az információt!

Tényleg le kell cserélni a téli kozmetikumokat?

Az időjárás változásának következtében bőrünk máshogy reagál a hidratáló krémekre, a kozmetikai és esztétikai kezelésekre, mint a hűvösebb hónapokban.

Érdemes ilyenkor olyan termékeket választani, amelyek hialuronsavat is tartalmaznak, hiszen ezek kellőképpen hidratálnak, de nem túl nehezek. A télen kedvelt, zsírosabb kozmetikumokat felválthatják a magasabb víztartalmú, könnyedebb darabok – hívja fel a figyelmet dr. Parrák Zita, a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője. – Bőrünk egyre több odafigyelést igényel a nyár közeledtével, a napsütés ugyanis, bár sok pozitív hatása is van, igénybe veszi és károsíthatja a bőrt, tavasszal ráadásul hajlamosak vagyunk alábecsülni az erejét. Minden évszakban fontos, hogy megfelelően ápoljuk bőrünket, nincs ez másképp tavasszal sem, sőt, ilyenkor érdemes a téli szürkeségből felélénkíteni, felfrissíteni azt.

Gőzölés

A rendszeres, saját bőrtípusunknak megfelelő arcápolás hatását fokozhatja, ha gőzöléssel tisztítjuk az arcbőrt, mely nagyon hatékony méregtelenítő. A tavaszt ajánlott egy komplex kozmetikai kezeléssel kezdeni. Nem csak akkor ajánlott a kozmetikus felkeresése, ha szemlátomást problémás az arcbőr, a rendszeres tisztítás mindenkinek hasznos – a férfiaknak éppen úgy, mint a nőknek. A tavaszi átmeneti időszak remek alkalmat biztosít arra, hogy kipróbáljunk különböző szérumokat, melyek általában könnyedek, gyorsan felszívódnak, felerősítik a hidratáló hatását, puhítják a bőrt, javítják a bőrhibákat. A legjobb eredmény eléréséhez a szérumot a már megtisztított bőrön alkalmazzuk hidratálás előtt – mondja a szakember.

Üdévé és frissé varázsolhatjuk magunkat 

Tavasszal ajánlott időszakosan alkalmazni az arcbőrön valamilyen professzionális kezelést vagy maszkot akár otthoni körülmények között is, de vannak olyan kezelések, melyeket épp ebben az időszakban érdemes betervezni. Ilyenkor még szóba jöhet a bőr frakcionált lézeres kezelése, amelynek hatására fokozódik a kollagén termelése, megújulnak a hámsejtek, de csökkenhet a pigmentfoltok száma, vagy azok halványabbá válhatnak. Ezáltal a bőr feszesebbé és ragyogóbbá válik.

Mivel a kezelés után a bőr fokozottan érzékennyé válik az UV-sugárzásra, ezért fokozottabban kell magas faktorszámú fényvédő krémet használni a pigmentáció elkerülése miatt. Nyáron ezért már ez a kezelés nem ajánlott. Ha nem sebészi bőrfeszesítő eljárásban vagy arcliftben gondolkodik valaki, de nem akarja, hogy bőre esetleg foltos legyen, az egyik legjobb megoldás a magas intenzitású fókuszált ultrahangos kezelés – teszi hozzá dr. Parrák Zita. – A fókuszált ultrahang által a bőr meghatározott mélységében generált magas hő miatt a kötőszöveti kollagén szerkezete megváltozik, másfelől pedig a kezelés után 2-3 hónap alatt újonnan termelődött kollagén hatására a bőr feszesebbé válik. „Noha már nagyon sok helyen elérhető ez az eljárás, felhívjuk a figyelmet, hogy ha nem orvos végzi ezeket a kezeléseket, akkor komoly sérüléseket is okozhat, hiszen előfordulhat, hogy olyan fontos képletek, mint a pajzsmirigy vagy egyes idegek mintegy megégnek, ami akár maradandó károsodással járhat. Szerencsére ez csak ritkán fordul elő.

Barna foltok ellen

Akinek a bőre hajlamos a napsugárzás miatti barna foltok kialakulására, azoknak javasolt a bőrét a nyárra felkészíteni. Vannak olyan kozmetikai kezelések és krémek, amelyek hatékonyan gátolják vagy csökkentik a pigmentsejtek melanintermelését, ezáltal elkerülhető az ilyen foltok kialakulása. Számos orvos-esztétikai és kozmetikai eljárás létezik ma már, amelyekkel üdévé és frissé varázsolhatjuk magunkat.

Ossza meg az információt!

A Virtuózok zongoraművésze Boateng Kármen Stephany úgy döntött, hogy megszabadul gyönyörű hajától, és ehhez a döntéséhez a végső lökést egy festmény adta meg. Garay Nagy Norbert réalité pliée festőművész felkérte a Virtuózok zongoraművészét Boateng Kármen Stephany-t, hogy egy különleges festményhez álljon modellt. Stephany nagyon komolyan vette a felkérést, 
többek között ez inspirálta arra, hogy levágassa hosszú haját. Az így elkészült festmény, valamint az „INFINITY RYHTM” című kiállítás  megtekinthető április 27-e és május 10-e között, hétfő kivételével minden nap 10.00-18.00 óra között.

Helyszín: 
Budai Vár, Mikve Galéria (Cím: 1014 Budapest Palota út 1. )

Ossza meg az információt!

Még nem késő betartani az újévi fogalmadat: váltson életmódot!
Életmódváltásunk két pilléren nyugszik: az egyik a rendszeres testmozgás, a másik az egészséges táplálkozás – Dr. Pácz Alexandra, a Budai Magánorvosi Centrum kardiológusa ad néhány tanácsot, hogy sikerrel újuljunk meg a tavasszal.
A márciusi zord, kiszámíthatatlan időjárás után áprilistól egyre melegebbek és hosszabbak a napok, és egyre több friss, hazai gyümölcs és zöldség közt válogathatunk, így ilyenkor minden adott ahhoz, hogy az újévkor megfogadott életmódváltásnak (újra) nekifussunk.  „Menjünk ki a természetbe, csodálkozzunk rá idén is, és tanuljunk belőle! Mindig van lehetőség változni, soha nem késő életmódot váltani. Tudom, sokan az év első napján tesznek fogadalmat, azonban valahogy tavaszra rendre elfogy a lendület. Nem baj, induljunk hát el újra! Életmódváltásunk két pilléren nyugszik, az egyik a rendszeres testmozgás, a másik az egészséges táplálkozás. Igyekezzünk minden nap minimum 30 percet mozogni! Természetesen egyénre szabottan határozzuk meg a mozgás formáját, mértékét, ehhez ne szégyelljünk segítséget kérni, ha nem tudjuk, hogyan is fogjunk hozzá, mi is lenne a leginkább nekünk való sport” – mondja a szakember.
 

Megtanít a rendszerességre, a kihívások elfogadására
 
A doktornő javaslata szerint, aki hosszú idő után most kezdi el a sportos életét, jól teszi, ha előtte részt vesz egy állapotfelmérésen, ahol terhelhetőségének megfelelő edzésprogramot is ajánlanak számára. A már régóta rendszeresen sportolóknak motiváció lehet egy- egy nagyobb sporteseményre benevezni, versenyezni. „Leginkább persze ezeket a versenyeket saját magunkkal vívjuk. Saját magunknak bizonyítva, hogy lám, erre is képesek vagyunk, ezt is meg tudjuk tenni. A sport azon túl, hogy javítja fizikai állapotunkat, csökkenti általános stressz-szintünket, megtanít a rendszerességre, a kihívások elfogadására, a fájdalom, a fizikai és pszichés kimerülés leküzdésére, a holtpontokon való átjutásra, a testünk jelzéseinek értelmezésére, valamint alázatra nevel. Az itt megszerzett képességek segítenek minket a mindennapi életünkben is, a konfliktuskezelésben, a problémák megoldásában, az időnk helyes beosztásában. Mellékhatásként természetesen a fizikai állapotunk javulása mellett erősebb, terhelhetőbb izomzatra, alacsonyabb testsúlyra is számíthatunk.”
 
A rendszeres sport mellett az egészséges táplálkozás is ugyanolyan fontos. „Valójában a kettő együttes hatása mellett érhetjük csak el a legjobb formánkat. Tavasszal sokan kezdenek fogyókúrába, különböző, éppen divatos tisztítókúrákba. Sokak ezek közül sajnos egyoldalú táplálkozást javasolnak, mások drasztikus, akár életveszélyes hiányállapotokhoz is vezethetnek. Mai tudásunk szerint optimálisnak a napi 4-5, kis mennyiségű, változatos, zöldségben, gyümölcsben bővelkedő, sovány tejtermékeket, sovány húsokat tartalmazó, alacsony sótartalmú, finomított szénhidrátban szegény, alacsony glikémiás indexű szénhidrátos étkezéseket tartalmazó étrendet tartjuk, egyenletes, bő folyadékbevitele mellett. Kiegyensúlyozott, mediterrán jellegű étrend segít az ideális testsúly elérésében, megtartásában. Ez a típusú táplálkozás élethosszan fenntartható, nem szélsőséges, nem okoz sem hiányállapotot, sem túlzott bevitelét egyik típusú élelmiszerből sem.”
 
Orvosi segítséggel könnyebben megy
 
Sokan számos fogyókúrás kísérleten túl, ahelyett, hogy egyre karcsúbbak lennének, a jojo-effektus áldozatává válnak, testsúlyuk egyre csak nő. „Számukra javasoljuk az orvosi diétát. Öt jól elkülöníthető fázison vezetjük át pácienseinket, melyek során előbb megszabadulnak a testsúlyfeleslegüktől, majd fokozatosan térnek vissza a normál táplálkozáshoz, megtanulva a helyes arányokat, adagokat, megfelelő főzési technikákat, kialakul bennük az igény az egészséges táplálkozásra.”
 
A diéta során egy pontosan kidolgozott protokoll mentén zajló, orvosi felügyelettel, egyénre szabott életmódprogrammal találkozhatnak. A program fókuszpontjában ugyan a testsúlycsökkentés áll, azonban az orvosi diéta a túlsúly leadásán túl, számos egyéb kedvező változást is hoz. Párhuzamosan a testsúly csökkentésével javulnak a laborparaméterek, csökkennek a gyulladásos folyamatokat jelző értékek, mérhetően javul az anyagcsere. Sőt a nem alkoholos zsírmáj javulása is várható, melyről az időközönként végzett hasi UH vizsgálat objektív képet ad. Számos chonicus betegség tüneteinek javulását észlelhetjük, sőt sok esetben csökken a páciens gyógyszerigénye is. Nő a vitalitás, emelkedik az életerő, fokozatosan növekszik a terhelhetőség.

 
„Annak érdekében, hogy a sikeres súlycsökkenés után ne induljon be a jojo-effektus, fokozatosan, több fázison keresztül haladva vezetjük vissza a pácienst a normál, folyamatosan fenntartható és fenntartandó, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Ekkor sem hagyjuk magára az életmódváltásra elszánt betegünket, hiszen két éven át követjük fejlődését.  Első találkozáskor felmérjük a kiindulási állapotot, kitűzünk egy reális célt, majd egyénre szabottan felállítják a tervet. Miután az első fázisban a bevitt szénhidrátok mennyiségét minimális szintre csökkentjük, a napi étkezések közt eltelt időt 3-4 órában maximalizáljuk, az inzulin, és a vércukorszint ingadozást jelentősen csökkentjük, az éhségérzet csökken, falási rohamok nem jelentkeznek. A napi bevitt energia mennyiség ebben a fázisban elég alacsony, a fogyás viszonylag gyors. Annak érdekében, hogy ne épüljenek le az izmok, testsúlykilogrammra kiszámított optimális fehérjebevitellel dolgozunk” – mondja.
 
„Testünk meghálálja a törődést, a rendszeres mozgás, és az optimális testsúly elérése vagy megtartása képessé tesz minket egy teljesebb életre” – hívja fel a figyelmet Dr. Pácz Alexandra.
 
Forrás: Budai Magánorvosi Centrum, purecom
Képek: Pinterest

Ossza meg az információt!

​A várakozásokon felül érkeztek dalok a Budapest Dal 2018 pályázatra. Összesen 116 előadó kapott kedvet, ihletet a dalszerzéshez. Ezért a zsűri végül, a meghirdetett 3 helyett, 6 dalnak ad lehetőséget, hogy megméretesse magát a Budapest Dala 2018 címért.

Ossza meg az információt!

A Főváros beruházásában és kormányzati támogatással megújul és már nyáron megnyitja kapuit a Csillaghegyi Strandfürdő.

Ossza meg az információt!

A fogyatékossággal élő embereket segítő támogató szolgálatok buszvásárlását segíti a kormány 140 millió forinttal - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

A 3-as metróvonal felújításával kapcsolatban több állomás speciális akadálymentesítéséről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés, a vonal 20 állomása közül 18 akadálymentesen lesz megközelíthető.
A világhírű professzorról elnevezett kutatóközpont megalapításának 25 évfordulója alkalmából, valamint a tudós munkássága előtt tisztelegve Bay Zoltán-emlékkiállítás nyílt a Csodák Palotája (Csopa) Tudósok Csarnoka nevű termében.
2018. április 28-án a gyermekeké lesz a főszerep, már a reggeli szokásos Római Parti Piaccal elkezdődnek a programok, 12:00-től állatsimogató, ugrálóvár és arcfestés várja a gyermekeket, délután pedig The Plan és az Apacuka zenekar előadását láthatják a színpadon. A szervezők még várják helyi csapatok jelentkezését, akik szívesen megmutatnák magukat a színpadon.
Minden nem látszik - Türk Péter életmű-kiállítása
Folytatódik a Duna televízióban a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor. A versenyzők péntekenként három korcsoportban bizonyíthatnak majd, április 20-án a tinik válogatója kerül képernyőre.
Sikerrel zárult a CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítás csokor kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A magyar építőipar lendülete a kiállításcsokron is érezhető volt: a szakma és a nagyközönség megtöltötte az 5 pavilont és a bruttó 44 ezer négyzetméternyi kiállítói területet. Számos konferenciát és több szakmai versenyt is rendeztek a kiállítás idején, amelyen 18 ország 600 kiállítója vett részt.
Mindenkit szeretettel várunk a Majális kupán.
Képzőművészeti kiállítás nyílt a felvidéki kitelepítések 70. évfordulója alkalmából csütörtökön Budapest en, a Magyarság Házában; a tárlat alkotásai a családtörténetek, a kitelepítések, a meghurcoltatás, a jogfosztottság és a kollektív bűnösség témáját dolgozzák fel.
Mai stresszel teli, felgyorsult életünkben a cégek közép- és felsővezetői fokozott pszichés terhelésnek vannak kitéve. A mozgásszegény életmód, az ülő-foglalkozás, a pszichés stressz mind olyan tényezők, melyek bizonyos megbetegedések kialakulásának kockázatát növelik. Ugyanakkor a menedzserek betegállományban töltött ideje a cégek számára igen komoly bevételkiesést jelent. Az egészségügyi szűrővizsgálaton, közkeletű nevén menedzserszűrésen való rendszeres részvétel épp ezért fontos – hívja fel a figyelmet Dr. Pácz Alexandra, a Budai Magánorvosi Centrum belgyógyász-kardiológus szakorvosa.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

GYÁLI GYÁRBA MUNKATÁRSAT KERESÜNK
( / Állás)

noimage
2018.04.23

Eladót keresünk kürtőskalácsos pavilonba
( / Állás)

noimage
2018.04.18

TAKARÍTÁS NAPI 4-ÓRA
( / Állás)

noimage
2018.04.16

Házvezetőnő
( / Állás)

noimage
2018.04.12

Építési felvonó kezelőt keresünk
( / Állás)

Építési felvonó kezelőt keresünk
2018.04.10

SOS fodrászt keresünk
( / Állás)

SOS fodrászt keresünk
2018.04.08

Vasalónőt felveszünk!
( / Állás)

noimage
2018.04.05

ROSSMANN - ELADÓ PÉNZTÁROS - XVI. SASHALMI TÉR
( / Állás)

ROSSMANN - ELADÓ PÉNZTÁROS - XVI. SASHALMI TÉR
2018.03.29

6 órás éjszakai takarítói munka!
( / Állás)

noimage
2018.03.27

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ingyenes apróhirdetések

Eladó társasházi lakás
(Ingatlan / Lakás)

Eladó társasházi lakás

GYÁLI GYÁRBA MUNKATÁRSAT KERESÜNK
( / Állás)

noimage

Spanyoltanítás
(Szabadidő, sport / Egyéb)

noimage

Költöztetés olcsón
(Szabadidő, sport / Egyéb)

Költöztetés olcsón

Költöztetés Olcón Gyorsan
(Szabadidő, sport / Egyéb)

Költöztetés Olcón Gyorsan

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó