Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Szőke-Tóth Berill év elején hagyta maga mögött az országot és kitelepült Ausztriába. A hétszeres korosztályos magyar bajnok tehetség néhány éven belül szeretne végleg Németországba költözni, legfőbb álma pedig az, hogy egyszer az olimpián képviselje hazánkat.

Szőke-Tóth Berill nyolcévesen kezdett lovagolni Hetényegyházán, ahol akkori edzője, Fülöp Noémi szerettette meg vele a díjlovagló szakágat és egyengette útját nyolc éven át. Kezdetben csak kisebb gyerekversenyeken indult pónikkal, majd a kitartó munka meghozta a gyümölcsét és 2012-ben bekerült a díjlovagló válogatott keretébe. Azóta kirobbanthatatlan tagja a nemzeti csapatnak, amellyel immár hat korosztályos Európa-bajnokságon vett részt.

A kiválóságnak nem olyan régen lehetősége volt Németországban, a Wintermühle istállónál edzőtáborozni fél évig, és már akkor tudta, hogy egyszer szeretne visszatérni.

„A díjlovaglás centruma Németországban van, és nagyon szeretnék én is a legnagyobbaktól tanulni. Tavaly érettségiztem le, és eldöntöttem, hogy külföldön folytatom tovább a karrieremet. Fiatal vagyok, de annál elszántabb és határozottabb. Most ugyan még csak a szomszédos Ausztriában állomásozom, de a célom megmaradt” – mesélte Szőke-Tóth Berill.

A 19 éves sportoló jelenleg Caroline Kottas-Heldenberggel edz Bécstől nem messze, Weikersdorfban. Lovai kint vannak vele Ausztriában, ami azt jelenti, hogy heti ötször napi négy tréningje van. 

Arról is beszélt, minden edző más és minden lovas másként lovagol. A díjlovaglásban nincsen két egyforma karakter, ezért nehéz megtalálni, hogy ki kivel tud dolgozni a legjobban, hiszen valahol ez is egy csapatsport.

„Magyarországon sajnos a díjlovaglás még nem népszerű sport, Nyugaton viszont annál inkább. Ausztriában szinte minden hétvégén rendeznek versenyt, legyen az nemzeti vagy nemzetközi” – magyarázta.

Szőke-Tóth Berill eddigi pályafutásából két dologra a legbüszkébb. Egyrészt sikerült bekerülnie a korosztályában a világranglistán a legjobb tíz közé, másrészt 2015-ben a junior korosztályos Európa-bajnokságon döntős volt, ahol a 16. helyen végzett, ilyen kiemelkedő eredményt pedig korábban magyar versenyző még nem ért el. Hozzátette, mindkét sikerében nagy szerepet játszott Losonczy Anikó segítsége és a többszörös magyar bajnok Ács Róbert edzői munkája.

A fiatal sportoló szeretne nagy karriert befutni, és hiszi, lehet nagyot álmodni.

„Sok-sok célom van, amik minden nap ott lebegnek a szemem előtt. Nagyon sokat kell még tanulnom, és talán nem is leszek soha tökéletes. De bízom benne, hogy jó úton járok, hogy egyszer megvalósuljon mindaz, amiért küzdök. Motivációból, elszántságból és kitartásból az évek múlásával sincs hiány” – jelentette ki.

Szőke-Tóth Berill nem titkolt célja, hogy egyszer szeretne felnőtt világ- és Európa-bajnokságon részt venni, valamint olimpián képviselni a hazánkat. Mindezek előtt viszont jól akar szerepelni az idei fiatal lovas korosztályos Eb-n Franciaországban, valamint a bajnoki címét is próbálja majd megvédeni.

Ossza meg az információt!

Tarlós István főpolgármester írása az Óbuda újság 2018. évi 11. számában jelent meg. A cikk az alábbiakban olvasható. A Római-parton a Nánási út – Királyok útja kizárólagos védműnyomvonalához ragaszkodó, tiltakozó „keménymag" a facebookján még mindig fogcsikorgatva...

Ossza meg az információt!

THE SHOW: A TRIBUTE TO ABBA
Győr Audi Aréna: 2019. március 25. 20:00h
Papp László Budapest Sportaréna: 2019. március 26. 20:00h

Közel 700 koncerttel 40 országban, több mint 2 millió eladott belépővel ‘THE SHOW’ az ABBA zenéjének újabb sikert hozott – most pedig a ‘THE SHOW’ az ABBA “People Need Love” című első kislemez kiadásának 45. évfordulóját ünneplik. Győrben március 25.-én, majd egy nappal később, március 26.-án Budapesten lépnek fel.

Az ABBA legendája 1974-ben, az Eurovíziós Dalfesztiválon kezdődött, és azóta is a popzene történelmének legtöbb lemezeladással rendelkező együttese lett a Beatles után második helyen. A győztes Waterloo című sláger volt számukra a nagy áttörés, melyet számos világszerte slágerlista vezető dal követett. Nem titok, hogy az ABBA már évtizedek óta nem turnézik, így a fáklyát “THE SHOW – a tribute to ABBA” című show viszi tovább, mely a világ legjobb ABBA emlékkoncertje a Hivatalos Nemzetközi ABBA Rajongói Klub (Official International ABBA Fan Club) szerint.

'A SHOW'-t 2001-ben hozták létre és azóta egy fantasztikus 15 évnyi turnéval arattak világsikert. Közel 700 koncerttel 40 országban, több mint 2 millió eladott belépővel ‘THE SHOW’ az ABBA zenéjének újabb sikert hozott – most pedig a ‘THE SHOW’ az ABBA “People Need Love” című első kislemez kiadásának 45. évfordulóját ünneplik.

“Az ABBA tökéletes másának megalkotásakor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy svéd énekeseket használjunk. Nekik van egy olyan jellegzetes kiejtésük, amit más nem tud leutánozni. Így nem kellett semmilyen kompromisszumot kötnünk, amikor újra alkottuk az igazi ABBA hangzást” - nyilatkozta Kenneth Svoldgaard producer.

Ami a többi ilyen emlékkoncerttől megkülönbözteti a ‘THE SHOW’-t abban rejlik, hogy a két női énekest sikerült úgy újjáteremteni nemcsak kinézetben, de hangzásban is, hogy szinte megtévesztésig hasonlítanak Agnetha-ra és Anne Frid-re és még a legkritikusabb rajongók is elismerően nyilatkoznak róluk. A két énekesnőt azután válogatták be a zenekarba, miután megnyerték a nagy svéd tehetségkutató show-t, mint ABBA lányok. Most pedig a ‘THE SHOW’-ban mutatják be tehetségüket az egész világ előtt.

A ‘THE SHOW’ zenéjét a svéd Waterloo nevű együttes játssza, melyet a Londoni Nemzeti Filharmonikus Zenekar kísér a háttérben, Matthew Freeman zenei igazgató vezényletével. Olyan nagy sztárokat kísértek koncertjeiken, mint Elvis Costello, Robbie Williams és Sir Cliff Richard.

Hogy még jobban elérjék az eredeti hatást a ‘THE SHOW’-val, eredeti ABBA zenész is feltűnik a show-ban vendégelőadóként. Ez az, ami olyan különlegessé teszi ezt az ABBA emlékkoncertet. A közönség már előre örülhet, hogy láthatja a legendás szaxofonost, Ulf Andersson-t, aki még az eredeti ABBA-val turnézott együtt és az ‘I Do, I Do, I Do, I Do, I Do’ című sláger zenéjét együtt írta Benny Andersson-nal, az eredeti ABBA taggal.

Az Abba mára élő legenda, ezt bizonyítják évtizedek óta világszerte a teltházas koncertek, a nagysikerű Mamma Mia filmek és nem utolsó sorban a Mamma Mia musical, ami szintén hatalmas sikernek örvend.

Ne hagyjuk ABBA!

jegyek itt: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/the-show-a-tribute-to-abba-budapest-papp-laszlo-sportarena-495671/event.html

Ossza meg az információt!

Idén is ezreket vonzott a Mozgás Éjszakája
Június 16-án immár negyedik alkalommal bizonyított az ország legnagyobb, ingyenes szabadidősport-rendezvénye, a Mozgás Éjszakája. A fesztiválhangulat és a kilátogató 19 ezer, egy ütemre mozduló ember látványa nem hagyott kétséget afelől, hogy a sport valóban boldogsághormonokat termel. Az Ötpróba programsorozat kiemelt eseményének célja mégis elsősorban az volt, hogy segítséget nyújtson mindenkinek az egészségtudatosabb életmód kialakításához.
A megnyitón Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és a sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár gratulált mindazoknak, akik ezen a szép nyári estén a pihenés helyett inkább a mozgást választották – ráadásul éppen a focivébé idején, amikor a szokottnál nagyobb a csábítás arra, hogy inkább a televízió előtt töltse az ember az időt. Egyúttal megköszönte a rendezvény szervezőinek, különösen az Ötpróba csapatának, hogy egész évben azért dolgoznak nagy lelkesedéssel, hogy minél többen és minél többet sportoljanak a magyar emberek.
Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos megemlítette azt a sokszorosan bizonyított tényt, hogy akik rendszeresen mozognak, azok kevesebb időt töltenek betegállományban, várható élettartamuk magasabb, és aktívabbak, illetve produktívabbak a sporton túl az élet más területein is. Legfontosabb feladatának ezért azt tartja, hogy segítsen megteremteni az aktívabb élet feltételeit Magyarországon. Kiemelte továbbá, hogy a világ egyik legszebb fővárosában megrendezett, szórakoztató sportprogramokat felvonultató Mozgás Éjszakája ékes bizonyítéka annak, hogy a mozgás elsősorban örömforrás, nem pedig egy szükséges rossz, amit összeszorított foggal meg kell tennünk.
Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora arról beszélt, hogy az intézmény társszervezőként és stratégiai partnerként mindent megtett azért, hogy a Mozgás Éjszakája a legmagasabb szakmai színvonalon valósulhasson meg. Ez egyben azt is jelenti, hogy közel 200 egyetemista és elhivatott leendő kolléga önkéntesként kapcsolódott be a rendezvény lebonyolításába.
Utolsóként dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szólalt meg, akit hatalmas tapsvihar fogadott. Elismerését fejezte ki mindazok felé, akik a mindennapos munka és egyéb ügyes-bajos dolgaik mellett mégis rendszeresen időt szakítanak a sportolásra. Az Ötpróba futónagyköveteként és a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatójaként ő maga is igyekszik mindent megtenni munkatársaival azért, hogy minél több ember számára legyenek hozzáférhetők azok a lehetőségek, amelyek egy egészségesebb életforma megteremtéséhez szükségesek. Ez a törekvés pedig az Ötpróba legnagyszabásúbb rendezvényében, a Mozgás Éjszakájában csúcsosodik ki.
A megnyitó után egy fergeteges zumbafesztivállal vette kezdetét az esemény, ahol rögtön ezrek „melegítettek be”, az est további sportolási lehetőségeire hangolódva. Ezzel egy időben az első fitneszórára érkezők is mozgásba lendülhettek – hogy aztán egészen hajnali 4-ig óránként újabb és újabb edzésformákba kóstoljanak bele, népszerű oktatók vezetésével. Rövidesen elrajtolt a rövid-, a hosszú-, végül pedig a középtávú élményfutás mezőnye is a Duna-partról, ugyancsak sok ezer résztvevővel. De hatalmas tömeget vonzott az éjféli bringás futam is, amely különleges látványosságot jelentett a város még ébren lévő lakóinak. A bringások a Rákóczi hídtól indulva és oda vissza érkezve egy 17,5 kilométeres kört tettek meg, érintve a Parlamentet, Hősök terét, Keleti pályaudvart. A tengernyi biciklis piros villogói fokozták a város díszkivilágításának fényeit. Számukat jól jellemzi, hogy az indulásnál 20 percen keresztül haladtak át a rajtvonalon tömött sorokban.
Ha pedig már szombat, nyár és éjszaka, akkor természetesen a partihangulatról is gondoskodtak a szervezők: a salsa utcabál és az élő latin zene az est előrehaladtával egyik táncos lábú látogatót ragadta magával a másik után. De azok sem maradtak sportolási lehetőség nélkül, akik inkább a belső csendet és a lágyabb mozgásformákat részesítették előnyben: ők a vízparti puha pázsiton, nyugodt és harmonikus környezetben jógázhattak egész éjjel.
Az est egyik legnagyobb sikert arató látványossága a sárkányhajós felvonulás volt, melynek során keleti sárkányfigurákkal díszített, míves, kivilágított hajók szelték át a Dunát, a fedélzetükön olimpiai bajnokokkal. A sárkányhajózást a felvonulás után minden érdeklődő kipróbálhatta. A sportfesztivál másik nagy produkciója egy hazai sportrekord sikeres megdöntése volt: az éjszaka során egyszerre 64 pályán sportoltak együtt a tollaslabdázás szerelmesei, magyar éljátékosok és amatőrök egyaránt.
Nemcsak a különleges, Duna-parti helyszín és a többiek lelkesedése ösztönözte azonban mozgásra a látogatókat. A futók és kerékpározók az esti élmények mellé Ötpróba-pontokat is kaptak. Ez a két sportág ugyanis az ország legnagyobb szabadidősport-rendezvényeit összefogó Ötpróba programsorozat része. Az ötpróbázók sportolással megszerezhető pontjaikat egészen a tokiói olimpiáig gyűjthetik, és értékes sportfelszerelésekre válthatják.
A Mozgás Éjszakáján összesen 16 hagyományos és kevésbé ismert, de annál izgalmasabb sportágat próbálhatott ki a kilátogató 19 ezer érdekldő, a fent említetteken túl a következőket: tollaslabda, nordic walking, korfball, lábtoll-labda, harcművészet, teqball és amerikai foci. Az egyes sportágaknál kígyózó sorok arról árulkodtak, hogy az egészségtudatos szemlélet világszintű térhódítása a magyar emberekre is hatással van: ha adott a lehetőség, akkor igenis nagy kedvvel sportolnak és tesznek az egészségükért.

 

Ossza meg az információt!

35306027_2120830081469443_4814534098297028608_n.jpg

Európa és Ázsia trendje nálunk: az első budapesti gyermek divathét

Június végén Budapestre figyel a divatszakma: nemzetközi szinten elismert gyermekmodellek és divattervezők lépnek fel Kids Fashion Week World 2018 nevű rendezvényen, az ország első gyermek divathetén.

Június 21-től 24-ig a Tesla Budapest rendezvényközpontban kerül megrendezésre a 4 napos Kids Fashion Week World 2018, amelyre a magyar csapaton felül számost nemzetközi gyermekmodellt és divattervezőt is várnak, közel 15 országból.

Mások mellett Mongólia, India, Románia, Moldova, Lettország, Oroszország, Grúzia, Kirgisztán, Üzbegisztán, Albánia, és Koszovó nemzetközi szinten elismert gyermekmodelljei és divattervezői mutatják be a legújabb trendeket. Az ötven modell olyan márkák ruháit mutatja majd be, mint a Junona, Veronika Kanashevich, Stilnyashka, Irina Sharlau, Little Pockets Store, Snigha Bihan, a Two Kids, a MonFashion, Finta Tamás, vagy a Silka Salon-Meleg Szilvia kreációk.

A 3 és 16 év közötti gyermekeket többnyire szüleik kísérik majd, a program ideje alatt pedig profi sminkesek, fodrászok és koreográfusok segítik majd őket a felkészülésben.

"A divathét segítségével felkerülünk a gyermekdivat világtérképére. Magyarország jó hírét és a nemzeti kultúránkat szeretném terjeszti, mert fontos, hogy a divatcégek megtudják, mennyire szépek és tehetségesek a magyar gyermekmodellek. A rendezvény ugyanakkor nagy lehetőség a magyar divattervezőknek is, akik nemzetközi porondon mutatkozhatnak be" - mondta Lili Kovács, Kids Model Hungary Kft. tulajdonosa és a rendezvény főszervezője.

A hagyományteremtő céllal megálmodott Fashion Week World 2018 gyermekmodelljeinek a szakmai programok mellett kikapcsolódásra is lesz lehetőségük: mások mellett városnéző kirándulást, dunai hajózást, játszóház látogatást és bulit is szerveznek nekik.

A négynapos rendezvényre a látogatókat is várják. Az érdeklődők számára a belépőjegyek elővásárlására nincs lehetőség, kizárólag a helyszínen lehet őket megvásárolni, korlátozott számban. A bevétel egy részét jótékony célra ajánlják fel a szervezők.

Ossza meg az információt!

Nagyszabású akciót hirdetett az AmpeGo fantázianévre hallgató alkalmazás: ingyen pizzát és komoly kedvezményeket adnak azoknak, akik megosztják az app képernyőképét a közösségi oldalaikon a megfelelő hashtaggel.

Tavaly év végén indult hódító útjára egy új magyar startup fejlesztése, az AmpeGo, amely cégeknek instant mobilalkalmazást, a vásárlóknak információs térképet és komoly kedvezményeket kínál.

Az Androidra és iOS-re egyaránt ingyen letölthető alkalmazásban most minden eddiginél jelentősebb akciót hirdettek. A Pizza Kingnél pizzát, az Up&Down étteremben welcome drink-et és desszertet, az AutoPont24 szervizben gépjármű belső alaptisztítást kap ajándékba a letöltő, míg számos más partnernél extra kedvezményeket adnak megosztás esetén.

Az ajánlat lényege, hogy mindenki ajándékot vagy kedvezményt kap, amennyiben megosztja az applikációban fellelhető adatlapot a Facebookon, a Twitteren vagy az Instagramon, és melléteszi az #ampego hashteget és a promóció időtartamán belül.

Leegyszerűsítve tehát: egyet fizet, kettőt kap az olaszok kedvenc ételéből.

Az alkalmazásban egyébként folyamatosan jönnek ki a jobbnál jobb ajánlatok. Jelenleg a Bónusz Kontrol Bt.-nél 15 százalékos kedvezményt adnak,a Láng Autóalkatrésznél 20 százalékot takaríthatunk meg olaj vásárlásnál az app használatával, de hasonlóan jó kondíciókat kínál a Kegyelet Kft., az Eötvös Patika, az Up down Étterem, az AutoPont24, a Gyál-liget Gyógyszertár, és a Bónusz Kontrol Bt. Emellett az AmpeGo mobilflottához csatlakozási díj és kaució nélkül lehet csatlakozni.

Több 1000 helyen használhatjuk ki az állandó kedvezményeket az appban talált üzletekben. Ráadásul mivel az okostelefonok mára nemcsak kommunikációs szerepet töltenek be az életünkben, hanem az információszerzés egyik alappillérévé nőtte ki magát az eszköz, az AmpeGo egy igazi kincs lehet a hétköznapokban.

Az applikációban minden fontos dolog egy helyen van, amire szüksége lehet az átlagembernek. Megtudhatjuk, hogy milyen látnivalók, múzeumok található a közelünkben, hol van a legközelebbi gyógyszertár, állatorvosi rendelő vagy ATM, de rákereshetünk a parkolókra – amivel automatikus zónakód felismeréssel parkolhatunk, visszanavigálhatunk a kocsinkhoz, sőt a defibrillátorokat is megtaláljuk benne a hasznos infóknál.

A vállalkozók egyébként hatásos marketingeszközként is használhatják az appot, amivel jelentősen csökkenthetik az eddig megszokott reklámkiadásaikat, növelhetik a bevételeiket. A cégeknek tehát nem kell külön mobilalkalmazást lefejleszteniük, mert már megtették helyettük. Sajátjukként kezelhetik tartalmaikat online feleletről.

Ossza meg az információt!

http://www.futanet.hu/pr_2017/2018/balaton_atuszas/sajtotaj/all.jpg

 

Közös sajtótájékoztatón ismertette az idei Lidl-Balaton átúszás legfontosabb program-elemeit a BSI és az esemény névadó szponzora, a Lidl Magyarország. Az úszók csapatához csatlakozott két olimpikon is:  Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok és Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdázó. A szervezők mintegy 12.000  indulóra számítanak június 30-án, a révfülöpi startnál,  Magyarország első számú és hagyományosan legnépszerűbb nyíltvízi szabadidős sporteseményén.

Mindkét olimpikon ezen az eseményen debütál az 5,2 km távon, de versenyzői múltjuknak köszönhetően nyugodtan várják a kihívást.

Biros Péter elmondta: a megszokott napi edzéseimmel készültem, nem tűztem ki időt és majd csak az átúszás után tudom megmondani, mit tanácsolok a többi úszótársamnak. Sportos és úszó család vagyunk, a fiaim is nagyon várják az eseményt, és biztos, hogy ők viszont versenyt csinálnak belőle.”

Székely Bulcsú vidáman nyilatkozott arról, hogy: „nem az idő eredmény miatt indulok, szeretném jól érezni magam az úszás alatt és után is. Volt már időm eleget versenyezni! Bár én most neveztem először, azt tanácsolom a többieknek, hogy türelemmel és kitartással ússzanak, mert hosszú ez a táv. És a legfontosabb, hogy ha meglátnak maguk mellett úszni, ne „röhögve” előzzenek meg! „

Máth István, a BSI ügyvezető-versenyigazgatója az esemény népszerűsége mellett a különböző szervezetekkel való jó együttműködéseket emelte ki. Ide tartoznak a vitorlás klubok, idén 130 vitorlásból, kishajóból és motorcsónakból kialakított úszófolyosó felügyeli az úszókat. „A tavalyi előnevezési létszámhoz képest idén már 50%-kal többen regisztráltak, jelenleg 4600 az előnevezettek száma, így 12 ezer résztvevőre számítunk.”

Sárfalvi Péter sportért felelős államtitkár helyettes hangsúlyozta: „az EMMI kiemelt területként tekinti a szabadidősportot és a jelentős forrásbővítést biztosítunk. A 4600 fős előnevezés is azt bizonyítja, hogy egyre nagyobb igény van azokra a sporteseményekre, ahol közösségben mozoghatunk. Sajnos idén nem tudtam felkészülni az átúszásra, de mindenképpen szerepel a jövő évi naptáramban!”

Révész Máriusz az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos már többszörös Balaton-átúszó, először 18 éves korában teljesítette. Kiemelte, hogy: „készült egy amerikai kutatás, mely szerint aki kerékpárral jár munkába, két évvel tovább él, míg  egy holland kutatás szerint, aki minden nap mozog, 15%-kal kevesebbet tölt betegállományban. Ezért fontos, a BSI több évtizedes tevékenysége. Cél, hogy ezeken a versenyeken növekedjen a létszám, hisz ez egész Magyarország számára kedvező. Szép dolog abban a perspektívában dolgozni, hogy ha 100 ezer embert ráveszünk a napi mozgásra, ezzel 200 ezer plusz évet adunk a magyar társadalomnak.„

 „A Lidl Magyarország számára kiemelten fontos az egészséges életmód és táplálkozás népszerűsítése. Az esemény névadójaként különösen a fiatalabb generáció tagjai számára szeretnénk példát mutatni, így a 36. Lidl Balaton-átúszásra is olyan programokkal készülünk, amik játékos formában hívják fel a figyelmet ezek jelentőségére” – fogalmazott Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az 5,2 kilométeres táv megtétele után a versenyzők a Platán strandon érnek partot, ahol a Lidl Magyarország számos programmal vár mindenkit.

A Balaton-átúszás 35 éves múltra tekint vissza a hazai tömegsport kultúrában, 1979 óta évente szervezik meg. Gurbán Béla veterán úszó eddig minden eseményen teljesítette a távot és felidézte: „emlékszem az első úszásomra, amikor még csak egy piros karszalagot kaptunk és pár százan vágtunk neki a távnak. Az a nagy álmom, hogy 6 unokámmal közösen is végigússzam.”

 Az átúszás élményét a szervezők bátran ajánlják olyan amatőr sportolóknak is, akik korábban még nem próbálták azt, vagy nem vettek részt hasonló igénybevételt jelentő próbatételen.

A 36. Lidl Balaton-átúszásra az előnevezés már elindult (www.balaton-atuszas.hu), az online jelentkezés mellett azonban a helyszínen is lehetőség lesz a regisztrációra. A részvétel feltétele az egy hónapnál nem régebbi vagy a helyszínen kiállított orvosi igazolás.

 

Balaton-átúszás érdekes adatok

 • Az elmúlt 35 évben 190.250 fő összesen 988.000 km-t tett meg
 • Összehasonlításképpen: a Föld-Hold távolság 384.000 km
 • Korelnökök 2017-ben:

Női: Kertész Zsuzsanna (1937) ő 12-szer úszta át a tavat

Férfi: Bucsányi Elemér (1936) ő 6-szor úszta át a tavat

 

Felejthetetlen pillanatok az elmúlt (bő) három évtizedből

 1. Az első Balaton-átúszás. 365-en rajtoltak el, hogy teljesítsék a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot.
 2. Nem százakban, hanem már ezrekben mérik az indulók számát. Az előző évi 525 indulóval szemben ebben az évben már 2344-en tempóztak.
 3. Több mint hétezren neveztek, egy évvel később pedig nyolcezer fölé kúszott az indulók száma.
 4. Új részvételi csúcs: 9442 úszó.
 5. Több mint tízezer indulót regisztráltak a rendezők.
 6. Az abszolút rekord: 10733-an rajtoltak el az északi partról.
 7. A százezredik sikeres Balaton-átúszót köszöntötték a rendezők.
 8. Egy újabb rekord. Egy híján 9300-an próbáltak szerencsét, amikor az időjárás miatt halasztani kellett a nagy próbát.
 9. Újra tízezer fölé kúszott a bátor próbázók száma

 

Ossza meg az információt!

A Fővárosi Csatornázási Művek különleges akcióval készült az idei apák napjára. Öt, általa üzemeltetett nyilvános illemhelyen babapelenkázó asztalokat szereltek fel a férfi részlegre is. A női oldalon a legtöbb helyen ez már alapfelszerelésnek számít.

A legtöbb...

Ossza meg az információt!

A főváros és a MOL stratégiai megállapodás megkötésével kívánja továbbfejleszteni és elmélyíteni eddigi együttműködését, a dokumentumot pénteken írta alá a Városházán Tarlós István főpolgármester és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója. 

Ossza meg az információt!

Háromnapos programmal várja a közönséget idén a 6. Budavári Palotakoncertek sorozata: augusztus 3. és 5. között a Budapesti Operettszínház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióit láthatja a közönség az Oroszlános udvarban.

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Június 4-e nemzeti gyásznap lehetne, két súlyos esemény is kapcsolódik a dátumhoz.
Szombaton, június 2-án a 21. Kékes Csúcsfutáson várhatóan ismét kétezren kapaszkodnak fel az ország legmagasabb pontjára, az 1014 m magasan levő Kékestetőre.
A klasszikus Balaton átúszás minden sportember számára bakancslistás esemény. Legalább egyszer az életben neki kell vágni, igaz csak kellő felkészültség esetén.
Az elmúlt évek itthoni és külföldi teltházas koncertjei után idén először önálló nagyszabású látványos koncertshowjára készül Radics Gigi november 10-én 19:00 órakor a PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNÁBAN.
A Szabadság híd - Új horizontok a városban kiállítás építészeti installációja eddig még nem tapasztalt módon láttatja a velencei Magyar Pavilont, melynek átriumában az idei Biennále alkalmából egy kilátó épült.
Balázs János Liszt és Prima - díjas zongoraművész, Érdemes művész 2018-ban, 30. születésnapi turnéja alkalmából a világ számos neves hangversenytermében fellép.
Május 27-én új helyszín, a Népliget volt a díszlete az ország legszebb futóeseményének, a 23. Aldi Női futógálának.
A LEGO cég a hetvenes évek óta van jelen Magyarországon is.
Ingyenes fogászati előadássorozatot indít a Parodontológiai Klinika, a szeptembertől induló előadásokon a többi között az ínybetegségekről, a fogászati implantációról, a fogszabályozásról és a helyes fogápolásról lesz szó - tájékoztat a Semmelweis Egyetem a honlapján.
Idén május 15–18. között rendezi a Hungexpo a Budapesti Vásárközpontban az IPAR NAPJAI kiállítást. Ez évek óta a legnagyobb hazai rendezésű seregszemle, amelyen világmárkák, piacvezető és kis- és középvállalkozások, számos ipari területen tevékenykedő cég egy időben, egy helyen mutatkozhat be. A négy nap alatt rengeteg szakmai program és bemutató várja a látogatókat.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Szolgáltatások Budapesten

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft kiszállással XVI. kerületben
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft kiszállással XVI. kerületben

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó