Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

   

Óriási érdeklődés mellett, fantasztikus hangulatban zajlott a XXIV. Nagy Sportágválasztó, ahová több mint 19 000 mozogni vágyó gyermek és felnőtt látogatott el pénteken és szombaton. Az eseményt ismét rengeteg olimpiai, világ- és Európa-bajnok tisztelte meg a jelenlétével. Összesen 109 sportág megismerésére nyílt lehetőség – a Sportágválasztó társrendezvényén, a Nagy Hangszerválasztón pedig 20 hangszert próbálhattak ki a zenebarátok.

Az évszakról évszakra megrendezett Nagy Sportágválasztón számtalan gyermek és felnőtt számára válik elérhetővé egyszerre, egy helyen elképesztő mennyiségű sportág. A látogatókat profi sportági bemutatók szórakoztatták, illetve nyílt edzéseken lehetett részt venni. Köszönjük a sportágak képviselőinek és az edzőknek a részvételt!

Ezúttal is rengeteg óvodás és iskolás csoport érkezett az ország minden tájáról, hogy a pénteki nap – ami délután 14 óráig hagyományosan nekik van fenntartva – csak a sportról és a játékról szóljon. A szombati családi napon rekordszámú látogató, összesen 10776 fő regisztrált. Az esemény zárónapján a Kossuth Rádió több műsorát is a helyszínről sugározta.

A gyerekek sportágválasztását ezúttal a várható felnőttkori testi adottságokat felderítő, 7 éves kortól igényelhető sportantropometriai mérés segítette, amelyet ingyenesen elvégeztek a szakemberek a helyszínen.

Példaképekből ismét nem volt hiány a Sportágválasztón. Köszönjük olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolóinknak, hogy jelenlétükkel színesítették a programot, illetve még rangosabbá és emlékezetesebbé tették a rendezvényt, hiszen a rajongók beszélgethettek, fotózkodhattak és együtt is sportolhattak velük.

Nagy érdeklődés kísérte a Sportágválasztó testvérrendezvényét, a Nagy Hangszerválasztót is, ahol zenészek és zenetanárok segítségével próbálhattak ki 20 hangszert a muzsika iránt érdeklődő látogatók.

A rendezvényen a korábbi alkalmakhoz hasonlóan véradásra is volt lehetőség. A Magyar Vöröskereszt őszi kitelepülése után ezúttal is sikeres volt a kampány, amire végül több tucat véradó jelentkezett.

Nagy köszönet a Sportágválasztó támogatóinak, akiknek standjaival a helyszínen is találkozhattak a látogatók.  A XXIV. Budapesti Nagy Sportágválasztó támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Mercedes-Benz, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatala, Merkapt Zrt., Fővárosi Vízművek.

Honlap: www.sportagvalaszto.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

A munkahely és a biztos jövedelem magyar érdek - emelte ki Facebook-posztjában a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős...
A magyarországi erdők értékeit, érdekességeit, az erdész szakma különlegességeit mutatják be azon az ingyenes rendezvényen, amelyet az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országos Erdészeti...
Varázslények - Mesebeli küldetés címmel képzeletbeli kalandra hívja a látogatókat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum legújabb, szombattól látogatható kiállítása a Vajdahunyadvárban.
MOM Kulturális Központ, 2019. szeptember 26. csütörtök 19.00
A modern magyar agráriumot mutatja be a 79. OMÉK.
Idén október 11-13. között újra a Városliget ad otthont a 7. Kürtőskalács Fesztiválnak, melyen az édesszájú látogatókat rekordszámú kürtőskalács-készítő stand várja.
Szeptember elején az albérletek többsége már gazdára talált, ugyanakkor nem kell pánikba esnie azoknak az egyetemistáknak, akik lecsúsztak a jó ajánlatokról.
A Müpa a minőség iránti elkötelezettségét fejezi ki azzal, hogy évről évre egy muzsikusnak és egy együttesnek az Évad Művésze és az Évad Együttese címet adományozza. A 2019/20-as szezonban Eötvös...
Szeptember 13-14-én került megrendezésre a Jubileumi Budapesti Nagy Sportágválasztóa Merkapt Sportközpontban.
Két kerékkel a földön - rolleres/kerékpáros/kismotoros találkozó Mozgás, játék, meglepetések! Találkozzunk szombaton 10 órakor a GAZDAGRÉTI téren! A közelgő európai autómentes nap alkalmából 2019....

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó