Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

   

Óriási érdeklődés mellett, fantasztikus hangulatban zajlott a XXIV. Nagy Sportágválasztó, ahová több mint 19 000 mozogni vágyó gyermek és felnőtt látogatott el pénteken és szombaton. Az eseményt ismét rengeteg olimpiai, világ- és Európa-bajnok tisztelte meg a jelenlétével. Összesen 109 sportág megismerésére nyílt lehetőség – a Sportágválasztó társrendezvényén, a Nagy Hangszerválasztón pedig 20 hangszert próbálhattak ki a zenebarátok.

Az évszakról évszakra megrendezett Nagy Sportágválasztón számtalan gyermek és felnőtt számára válik elérhetővé egyszerre, egy helyen elképesztő mennyiségű sportág. A látogatókat profi sportági bemutatók szórakoztatták, illetve nyílt edzéseken lehetett részt venni. Köszönjük a sportágak képviselőinek és az edzőknek a részvételt!

Ezúttal is rengeteg óvodás és iskolás csoport érkezett az ország minden tájáról, hogy a pénteki nap – ami délután 14 óráig hagyományosan nekik van fenntartva – csak a sportról és a játékról szóljon. A szombati családi napon rekordszámú látogató, összesen 10776 fő regisztrált. Az esemény zárónapján a Kossuth Rádió több műsorát is a helyszínről sugározta.

A gyerekek sportágválasztását ezúttal a várható felnőttkori testi adottságokat felderítő, 7 éves kortól igényelhető sportantropometriai mérés segítette, amelyet ingyenesen elvégeztek a szakemberek a helyszínen.

Példaképekből ismét nem volt hiány a Sportágválasztón. Köszönjük olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolóinknak, hogy jelenlétükkel színesítették a programot, illetve még rangosabbá és emlékezetesebbé tették a rendezvényt, hiszen a rajongók beszélgethettek, fotózkodhattak és együtt is sportolhattak velük.

Nagy érdeklődés kísérte a Sportágválasztó testvérrendezvényét, a Nagy Hangszerválasztót is, ahol zenészek és zenetanárok segítségével próbálhattak ki 20 hangszert a muzsika iránt érdeklődő látogatók.

A rendezvényen a korábbi alkalmakhoz hasonlóan véradásra is volt lehetőség. A Magyar Vöröskereszt őszi kitelepülése után ezúttal is sikeres volt a kampány, amire végül több tucat véradó jelentkezett.

Nagy köszönet a Sportágválasztó támogatóinak, akiknek standjaival a helyszínen is találkozhattak a látogatók.  A XXIV. Budapesti Nagy Sportágválasztó támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Mercedes-Benz, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatala, Merkapt Zrt., Fővárosi Vízművek.

Honlap: www.sportagvalaszto.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is megszervezte az az Apa Hajó eseményt , mely már hagyományteremtő módon ajándékozza meg a családokat apák napja alkalmából egy emlékezetes...
június 15. | 20.00 óra | Romtemplom Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója a július 2-ára megváltott jegyek is erre az előadásra érvényesek Előadja: Hámori Gabriella ---- június 23. | 15.00 óra |...
MEGVÁSÁROLHATÓ AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT ALATT A MÉRY RATIO KIADÓ STANDJÁN. A könyv Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeum Csók István Képtárában bemutatott Trianon című kiállításon látott...
Exkluzív tárlatvezetések, irodalom, koncert, filmvetítés, Bauhaus divatbemutató, DJ-szett a teraszon vár a leghosszabb éjszakán! Gyere velünk a kulisszák mögé, ismerd meg a legjobb műtárgysztorikat,...
A tereprendezést követően megkezdődött a csaknem 50 különleges játékelem telepítése a városligeti új Nagyjátszótéren, amely Európa egyik komplexebb játszóparkja lesz - közölte Gyorgyevics Benedek, a...
Ismét Magyarországra látogat Nick Vujicic. A végtagok nélkül született motivációs tréner októberben Budapesten és Erdélyben is tart majd előadásokat - jelentették be a szervezők pénteken Budapesten.
Elindult a budapesti közlekedési mobiljegy, azaz a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer (FVR) első fázisa.
Hazánkban jelenleg több mint 30 ezer külföldi diák tanul, akiknek a jelentős része munkát szeretne vállalni tanulmányai alatt is.
Világunk az elmúlt évtizedekben nagy változáson esett át. A fiatalok TV-nézés helyett inkább már influencereket követnek, akik az esetek többségében értéket nem képviselnek.

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó