Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Húsz budapesti sportszövetség közösen vesz részt a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa soron következő, a Családbarát Magyarország és MOL támogatásával megvalósuló eseményén, hogy együttes kiállásukkal, sportolóik személyes közreműködésével minél több fővárosi embert döbbentsenek rá arra, hogy az egészségük megőrzése érdekében ideje elkezdeniük sportolni.  Május 25-én a Margitszigetre várják minden korosztály képviselőit, hogy ott az érdeklődők az atlétikától a harcművészetekig számtalan mozgásformát próbálhassanak ki. A szervezetek képviselői abban bíznak, hogy ezzel a kezdeményezésükkel sokak számára mutathatják meg, hogyan lehet a jövőben a sport a hétköznapjaik állandó része.

A hazai szabadidő sportolási szokásokat összegző statisztika lehangoló eredményt mutat. A legutóbbi EUROBAROMETER felmérésből ugyanis az derült ki, hogy a magyar lakosság – beleértve ebbe a körbe természetesen a budapestieket is - alig harmada végez kisebb-nagyobb gyakorisággal intenzívebb testmozgást.  Ezzel a teljesítménnyel pedig jelenleg az európai kontinens sereghajtói közé tartozunk. A Főváros karöltve a helyi sportszövetségekkel ezen a helyzeten szeretne javítani a május végi Családi Sportnap megszervezésével is.

A példamutatás sokaknak adhat inspirációt ahhoz, hogy sportolni kezdjenek. Ennek köszönhetően a rendezvényen már biztosan ott lesz Hosszú Katinka és Gyurta Dániel olimpiai úszóbajnokok is. 

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat fő támogatója a MOL. A vállalat 2018 nyarán kötött stratégiai együttműködést a Fővárosi Önkormányzattal, amelynek többek között a sport támogatása is része volt. A MOL szívén viseli a hazai sport ügyét: a csapatsportok támogatása, egyéni versenyzők és fiatal tehetségek segítése mellett olyan világesemények mellé is odaállt nemzeti szponzorként, mint a 2017-ben szintén budapesti központtal megrendezett 17. FINA Világbajnokság.

A május 25-ei eseményen több mint ötvenféle sportot lehet majd kipróbálni az aerob testmozgástól kezdve a kajakozáson, evezésen, rekreációs és szabadidős sportokon keresztül a labdajátékokig, illetve az extrém- és küzdősportokig bezáróan. Közel száz profi sportoló segít majd a margitszigeti helyszínen az érdeklődőknek abban, hogy kipróbálják, szakszerűen elsajátítsák az egyes mozgásformákat és első kézből kapjanak információkat, gyakorlati tanácsokat a sportosabb életmód kialakításához. A rendezvényen reggel tíztől délután hat óráig saját standdal, illetve szakmai csapattal jelen lesz a Budapesti Atlétikai Szövetség, a Budapesti Evezős Szövetség, a Budapesti Szabadidősport Szövetség, a Budapesti Torna Szövetség, a Közép-magyarországi Technikai és Tömegsportklubok Budapesti Szövetsége, a Magyar Golf Szövetség, a Magyar Öttusa Szövetség, a Budapesti Asztalitenisz Szövetség, a Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége, a Budapesti Labdarúgó Szövetség, a Budapesti Súlyemelő Szövetség, a Budapesti Regionális Judo Szövetség, a Budapesti Tájfutók Szövetsége, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség, a Budapesti Vívó Szövetség, a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége, a Harci Művészetek Budapesti Szövetsége, a Családbarát Magyarország és a Budapesti Sportszövetségek Uniója.

A Családbarát Magyarország információs sátránál választ kaphatnak az érdeklődők az őket érintő családbarát intézkedésekről és lehetőségekről, illetve a július 1-jén életbelépő Családvédelmi Akcióterv részleteiről. A Kreatív Bababirodalomban bábszínház és mesefelolvasás várja a legkisebbeket, a nagyobbak pedig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt és reflexjátékon mérhetik össze tudásukat. A legügyesebb családok társasjátékot is nyerhetnek!

A Családi Sportnapon a nemzetközi sportdiplomácia képviseletében látogatást tesz Gian Francesco Lupatelli és Hugo Alonso az Európai Fővárosok és Városok Sportszövetsége elnöke és főtitkára is, amely szervezettől Budapest erre az évre elnyerte az Európa Sportfővárosa rangos elismerést.

Főbb információk a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa címről:

A Sportfőváros programsorozatot Budapest Fővárosi Önkormányzat koordinálja annak partnerszervezete, a Budapesti Sportszövetségek Uniója irányításával, illetve olyan stratégiai partnerek bevonásával, mint a Testnevelési Egyetem.
A programsorozat célja, hogy a Sportfőváros programjain keresztül, a sportolás és az egészséges életvitel fontosságának hangsúlyozásával a lehető legtöbb budapestit – főként olyan korosztályokat és csoportokat

A teljes cikk a budapest.hu oldalon olvasható.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is megszervezte az az Apa Hajó eseményt , mely már hagyományteremtő módon ajándékozza meg a családokat apák napja alkalmából egy emlékezetes...
június 15. | 20.00 óra | Romtemplom Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója a július 2-ára megváltott jegyek is erre az előadásra érvényesek Előadja: Hámori Gabriella ---- június 23. | 15.00 óra |...
MEGVÁSÁROLHATÓ AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT ALATT A MÉRY RATIO KIADÓ STANDJÁN. A könyv Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeum Csók István Képtárában bemutatott Trianon című kiállításon látott...
Exkluzív tárlatvezetések, irodalom, koncert, filmvetítés, Bauhaus divatbemutató, DJ-szett a teraszon vár a leghosszabb éjszakán! Gyere velünk a kulisszák mögé, ismerd meg a legjobb műtárgysztorikat,...
A tereprendezést követően megkezdődött a csaknem 50 különleges játékelem telepítése a városligeti új Nagyjátszótéren, amely Európa egyik komplexebb játszóparkja lesz - közölte Gyorgyevics Benedek, a...
Ismét Magyarországra látogat Nick Vujicic. A végtagok nélkül született motivációs tréner októberben Budapesten és Erdélyben is tart majd előadásokat - jelentették be a szervezők pénteken Budapesten.
Elindult a budapesti közlekedési mobiljegy, azaz a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer (FVR) első fázisa.
Hazánkban jelenleg több mint 30 ezer külföldi diák tanul, akiknek a jelentős része munkát szeretne vállalni tanulmányai alatt is.
Világunk az elmúlt évtizedekben nagy változáson esett át. A fiatalok TV-nézés helyett inkább már influencereket követnek, akik az esetek többségében értéket nem képviselnek.

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó