Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

2017. január 31. napján lejár a 2016. évre kiadott parkolási engedélyek érvényessége. Alábbi összeállításunkban bemutatjuk, kinek mi a teendője, hogy 2017-ben is érvényes parkolási engedéllyel rendelkezzen. 

Akik 2016-ban rendelkeztek érvényes parkolási engedéllyel és nincs gépjárműadó tartozásuk, azoknak az önkormányzat 2017. évre vonatkozóan automatikusan meghosszabbítja parkolási engedély érvényességét. A méltányossági alapon kiadott kérelmek érvényességének meghosszabbítása nem automatikus, azt ismételten kérvényezni kell az önkormányzattól.

Nem automatikus a meghosszabbítás abban az esetben, ha valaki 2016-ban költözött az I. kerületbe vagy 2016-ban használt gépjárművet vásárolt. Esetükben ugyanis nem a kerületben történt a gépjárműadó megfizetés, annak ellenőrzésére az Önkormányzat hivatalból nem jogosult. Ezért az érintetteket arra kérik, hogy fáradjanak be az önkormányzat valamelyik ügyfélszolgálati irodájára, ahol személyesen kérelmezhetik a parkolási engedély kiadását. Fontos tudnivaló, hogy a 2017. évre vonatkozó parkolási engedélyek kiadása 2017. január 9-től történik.

A Váron kívüli parkolási engedélyek ügyében az Attila út 65. szám alatti, míg a Budai Vár védett övezetében a parkolási engedélyek ügyében a Kapisztrán tér 1. szám alatti Ügyfélszolgálati iroda munkatársai állnak rendelkezésre.

A személyes ügyintézéshez mindenképpen vigyék magukkal:

 • a személyi azonosító okirataikat (személyi igazolvány és lakcímkártya),
 • a gépjármű forgalmi engedélyét és
 • a gépjárműadó megfizetésének vagy adómentességének igazolását, valamint
 • a 2.000 forintos költségtérítési díjat, melyet a helyszínen bankkártyával fizethetnek meg.

Személyesen kell intézni a munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre vonatkozó parkolási engedélyeket is. Ebben az esetben a fentiek mellett az ügyintézéshez még szükség lesz: a munkáltatói cégkivonatra, a „munkáltató" képviseletére jogosult személy aláírási címpéldányára, a gépjárműre vonatkozó használati engedélyre, igazolásra arról, hogy a munkáltatónak nincsen fennálló adótartozása, vagy adómentes, illetve - bérelt, lízingelt gépjármű esetén - a lízingelést, bérletet igazoló dokumentumokra, valamint a 2.000 forintos költségtérítési díjra.

Gazdálkodói és egészségügyi hozzájárulások

A Budai Vár védett övezetére vonatkozóan az egészségügyi parkolási engedélyek kiadása az I. sz. Ügyfélszolgálati Irodán (Kapisztrán tér 1.), a Váron kívüli városrészekre vonatkozóan a gazdálkodói és az egészségügyi parkolási engedélyek kiadása a II. sz. Ügyfélszolgálati Irodánkon (Attila út 65.) történik.

Második autóra vonatkozó szabályok

Az előző évhez hasonlóan lakásonként a második autóra vonatkozó hozzájárulás kiváltása várakozási díj megfizetéséhez kötött. A hozzájárulás szintén kizárólag személyesen intézhető Ügyfélszolgálati Irodákon.

A várakozási övezetekben a várakozási díj kiszámításának alapja a BKV Zrt. egy utazásra érvényes vonaljegy árának megfelelő összeg (a továbbiakban: BKV), melynek mértéke előreláthatóan 2017. január 1-től változatlanul 350,- Ft marad. A különböző díjtételű területeken, a különböző járműfajták után óránként fizetendő várakozási díj összegét a BKV jegy ára, valamint a területekre a fővárosi rendeletben megállapított számegységek szorzata adja.

1. díjtételű terület: Budai Vár, a Budai Vár várfalakkal határolt területe, kivéve a Dísz tér, a Szent György utca, a Színház utca, valamint a Palota 6452/1 hrsz-ú ingatlana.

2. díjtételű terület: Csalogány utca, Bem rakpart, Clark Ádám tér, Lánchíd utca, Ybl Miklós tér, Várkert rakpart, Döbrentei tér, Krisztina körút, Széll Kálmán tér, Széna tér által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket, kivéve a védett övezet, a Dísz tér, a Hunyadi János út (Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakasza), a Palota út (Dísz tér és Lovas út közötti szakasza) a Szent György utca és a Színház utca.

3. díjtételű terület: Krisztina körút, Döbrentei tér, Hegyalja út, Alsóhegy utca, Avar utca, Győri út, Márvány utca, Alkotás utca által határolt terület, beleértve - a Krisztina körút és a Döbrentei tér - a határoló utakat és tereket.

A második autó költsége az 1. díjtételű területen:
131.250,- Ft.

A második autó költsége a 2. díjtételű területen:
109.375,- Ft.

A második autó költsége a 3. díjtételű területen:
87.500,- Ft.

A parkolási engedélyekkel kapcsolatosan további részletes információért forduljanak ügyfélszolgálati irodák munkatársaihoz az alábbi elérhetőségeken:
Kapisztrán téri ügyfélszolgálati iroda telefonszámai: 458-3025, 458-3030 
Attila úti ügyfélszolgálati iroda telefonszámai: 225-7276, 225-7277
E-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forrás: budavar.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

Az önkormányzat idén is egynyári és balkonvirágokkal járul hozzá a kerületi otthonok szépítéséhez, amelyeket idén új helyszínen, a Leányka utcai Oroszlános udvarban vehetnek át az előzetesen...
Nem mindennapi élményben lesz része azoknak, akik június 1-én ellátogatnak Budapest Bornegyedébe. A finom borok és gasztrokülönlegességek mellett, pinceséták és borkóstolók várják a Budafokra érkező...
Az elmúlt hetekben megújult az Irhás árok közel kétszáz méter hosszú szakasza, ahol keresztirányú víznyelőket is beépítettek a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása érdekében.
Nyáron elindul a villamosforgalom az 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig meghosszabbított új szakaszán, ezzel létrejön az összeköttetés az Etele téri végállomáson a vasút, a helyközi buszjáratok,...
A játszótér a felújítás alatt, 2019. május 11. és 20. között zárva lesz, hogy május végére az újonnan telepített fák alatt rendezett és biztonságos környezetben élvezhessék a gyerekek a szabad...
Az újbudai Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont adott otthont áprilisban az 586 140 euró (184,6 millió forint) összdíjazású Hungarian Open salakpályás férfi tenisztornának.
A napfény, a víz és a mozgás újbudai szerelmeseinek, kicsiknek és nagyoknak nyújt majd élményt és sportolási lehetőséget a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont strandnyitója május 18-án.
Vízimalmok restaurálása, olívaolaj-készítés megújítása, sörfőzés és borászat, sólepárlás és hajózás – tradicionális szakmák újragondolására, fiatalok érdeklődésének felkeltésére szólított fel a...
A Vitéz utca aszfaltozásával megkezdődött kerületünkben a Budapesti Útépítési Program, melynek során 39 földutat burkolnak le Budafok-Tétényben. Cikkünkben olvashatók az érintett útszakaszok.
Nagyszabású koncertre készül a 25. születésnapját ünneplő Budafok Big Band. A jubileumi előadáson a fellépő vendégművészek közreműködésével különleges zenei csemegével örvendezteti meg a nagyérdemű...
Megkezdődött egy új, 32 férőhelyes parkoló építése a Leányka utcában a parkolási nehézségek mielőbbi enyhítése érdekében.
A Föld napja alkalmából Budafok-Tétény önkormányzatának közreműködésével két napos rendezvényt szervezett a Főkert Nonprofit Zrt. és a Nagytétényi Kastély április 27-28-án. A színes programok...
Kedvenc mesehőseiket ábrázolták különböző vizuális technikákkal a kerület óvodásai. A Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában április 25-én nyílt meg a munkáikból rendezett tárlat.
Több, mint ezer résztvevő, hamisítatlan hegyvidéki hangulat és nagyszerű teljesítmények – így lehetne röviden összefoglalni a 16. Előzd meg a fogaskerekűt futó-, kerékpáros- és teljesítménytúra...
Jó levegő, zöld környezet, kifogástalan futópálya és izgalmas erdei utak – ezt kínálja az április végén újraindult Normafa Futóklub. Az edzéseket csütörtök délután tartják a részvétel, az Aktív...
Szombaton ünnepélyes keretek között vehették birtokba a békásmegyeriek és minden vásárló az újonnan elkészült piac csarnoképületét. A Heltai téren felállított színpadon egész délelőtt fellépők...
Sokan kérték, hogy a máriaremetei Cserkészház területén lévő piaci napok mellett minden hónap harmadik hetében is legyenek gazdapiaci napok.
Hatodik alkalommal hirdet környezetszépítési pályázatot a II. Kerületi Önkormányzat a területén működő társadalmi szervezetek és magánszemélyek részére.

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó