Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

hirdetés

 

hirdetés

Farkasházi Réka a Tintanyúllal koncertezik a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

Hatalmas Bumm bumm bummra készül csaknem félévnyi kihagyás után, szeptember 2-án a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon Farkasházi Réka, aki harmadik gyermekének születése miatt nem koncertezett hónapokig a Tintanyúl zenekarral.

– Milyen műsorral tér vissza közönségéhez? – kérdeztük a népszerű színész-énekesnőt.
– Az első Fonogram-díjas lemezünk anyagával, a Bumm bumm bumm-mal. Zenekarunk főleg megzenésített gyermekversekkel kíván kedveskedni a kicsiknek és a nagyoknak, azaz szülőknek is. Jó tíz évvel ezelőtt azért hoztuk létre az együttest, hogy ne csak a gyerekeket, hanem a családokat együtt szórakoztassuk, ami nem kis feladat, mert két generációnak is meg kell felelni.
– Úgy látszik, ez sikerült, hiszen már több mint egy évtizede népszerűek…
– Ez köszönhető a daloknak, a verseknek, a hangzásnak és persze a kiváló zenészeknek.
– Emblematikus számuk címe szerint a család a legnagyobb kincs. Az ön számára ez most különösen aktuális, hiszen júniusban világra hozta harmadik gyermekét, Tamarát. Hogyan tud népes családja mellett a művészi munkára összpontosítani és koncertturnékon részt venni?
 –Nem könnyű, nagy logisztikát kíván, de a férjem szerencsére sokat segít. Most, augusztus közepén például – több hónap kihagyás után – Pécsett kezdünk, külön kocsival megy a zenekar és mi is a legkisebb gyerekkel, hogy tudjam táplálni. Mert legnagyobb kincs a számunkra a gyermek és a család…
– Nemcsak énekesként, de színészként is járta az országot. Mikor lép újra színpadra?
– Az Újszínházban két szerepet veszek vissza októberben, a Ricse, Ricsében és a Hangemberben. Ezt is már alig várom. Az Ivancsics Ilona társulatban – ahol szintén évekig játszottam – sajnos éppen azért nem tudok jelenleg szerepelni, mert Tamara miatt nem tudnám járni az országot, hiszen egy-egy előadás jóval több időt vesz igénybe, mint a koncertezés.
– Pontosan húsz évvel ezelőtt robbant be neve a köztudatba a Barátok közt című teleregényben…
– …amiben nyolc csodálatos évet töltöttem Kertész Mónikaként. Hálával gondolok ezekre az évekre, a sorozatra, itt tanultam meg a színészmesterség néhány fogását, a forgatásokon szerzett tapasztalatokat pedig későbbi munkámban is hasznosítom.
– Budafokon is barátok közt lesz.
– Többször felléptem már a kerületben, s valóban, mindig baráti, családias volt a légkör koncertjeinken, remélem, szeptember elején is így lesz.  

Forrás: budafokteteny.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

A Mozgolóda, a Pajkos és a Sasadi ovik után a Szentimrevárosi Óvoda kertjében is olyan biztonságos sportpálya létesült, ahol a gyerekek kipróbálhatják a különféle labdajátékokat.
Új műfüves sportpályát avatott a Pitypang Utcai Általános Iskolában Láng Zsolt, II. kerületi polgármester és Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató.
A BKK Zrt. társadalmi egyeztetést tett közzé honlapján, két, a III. kerület közlekedését is érintő tervezett változtatásról. A változtatások megismerhetők és véleményezhetők a BKK honlapján lévő online fórumon keresztül.
Erkel Ferenc 1810. november 7-én született Gyulán.
A Budavári Önkormányzat és Székelyudvarhely testvérvárosi kapcsolatának köszönhetően újabb eseménnyel gazdagodott Székelyudvarhely kulturális élete.
Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény évente két alkalommal műveltségi vetélkedőt rendez a nyugdíjas klubok tagjai számára.
Régi hagyomány szerint az újbudai óvodások minden évben részt vesznek az Állatok Világnapjához kapcsoló kerületi rajzpályázaton.
Az adventi időszakban idén is ingyenes, családi programokkal várja az érdeklődőket a Mechwart ligetbe a II. Kerületi Önkormányzat vasárnaponként.
A népszerű énekesnő, aki szívügyének tekinti az állatvédelmet, idén az Advent Óbudán rendezvénysorozathoz kapcsolódó hagyományos adventi adománygyűjtés nagykövete lett.
Idén húsz fiatal nyerte el a Papp László Sportolói Ösztöndíjat, az újbudai intézmények pedig mind eredményekben, mind részvételi számokban remekeltek a 2017/18-as diákolimpiai versenyeken.
Letették Buda legújabb és egyben a legnagyobbra tervezett bevásárlóközpontja, az Etele Plaza alapkövét.
November 30-áig tehető indítvány arra a személyre, aki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és Varsó Bemowo kerülete közötti együttműködést, illetve a lengyel-magyar kapcsolatok elmélyítését elősegítette.
2016-ban az Országgyűlés a Szociális Munka Napját munkaszüneti nappá nyilvánította. A szociális munkát végzők tiszteletére szervezett ünnepséget az önkormányzat az Óbudai Kulturális Központban.
Komor Marcell (1868-1944) neves építész születésének 150. évfordulóját ünnepelték Keleti Károly utcai lakóházánál november 6-án.
2018. november 12-én megkezdődik a Toldy Ferenc utcában a 17. és 21. között az építkezés miatt veszélyeztetetté vált vízvezeték kiváltása, valamint a három vízbekötés cseréje.
Idén 55 éves a Budafok-Tétény Kertbarát Kör.
Hét alkotó, köztük az újbudai Kunkovács László fotóművész, néprajzkutató részesült a Nemzet Művésze díjban, amelyet hétfőn vehettek át a Pesti Vigadóban.
Huszonegy induló zenekar kapott támogatást az NKA Hangfoglaló Program új, immár ötödik évada első alprogramjában. A nyertes előadók hang- és képfelvétel elkészítésére két-kétmillió forintot fordíthatnak.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Informatikai segítség házhoz Budapesten, ingyenes kiszálláss
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Informatikai segítség házhoz Budapesten, ingyenes kiszálláss

Te megálmodod, én megalkotom!
(Szolgáltatás / Szépségápolás)

Te megálmodod, én megalkotom!

Szivárvány Iskola Nyílt napok
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

Szivárvány Iskola Nyílt napok

Körtánc A TIT Studióban
(Szolgáltatás / Életmód)

noimage

Villanyszerelés Budapesten és vonzáskörzetében
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelés Budapesten és vonzáskörzetében

BODY SPACE : "A HELY, ahol tested átalakul!"
(Szolgáltatás / Szépségápolás)

noimage

Garázsvásár Csillaghegyen!
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Dr.Tóth Tamás Idegsebész Magánrendelés
(Szolgáltatás / Egészségügy)

Dr.Tóth Tamás Idegsebész Magánrendelés

Foleg anyagi segitseg idoseknek
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Foleg anyagi segitseg idoseknek
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Bérelhető Jakuzzis Körös-parti nyaralóházak
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bérelhető Jakuzzis Körös-parti nyaralóházak

Takarítás
(Szolgáltatás / Takarítás, házvezetés)

Takarítás

Villanyszerelés
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelés

NEOPLANT gyógynövényes natur kozmetikumok bôr és haj problém
(Szolgáltatás / Egészségügy)

NEOPLANT gyógynövényes natur kozmetikumok bôr és haj problém

Állatbefogás és tetem szállítás
(Szolgáltatás / Háziállat)

noimage

hirdetés

Ön is hirdetne?


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó