Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

hirdetés

 

Sikeres szezont zárt Győri Csanád, a Budafóka SE Ifjú tehetsége

A gyermek és serdülő korosztályban többszörös úszóbajnok, Győri Csanád Ferenc új szerepkörben vett részt az októberi Futafokon: néhány futam végén ő gratulált a győztes gyerekeknek, adta át az érmet, az oklevelet, az ajándékot, és rendhagyó módon nem ő állt a dobogó valamelyik fokán, ahogy sportpályafutása során már több mint kétszázszor előfordult vele. 

Legutóbb a Baján megrendezett Halászlé Kupáról tért haza egy ezüst- és egy aranyéremmel. Az egyéni versenyben 50 méter gyorson 2. helyet szerzett, míg gyorsváltójuk 4x50 méteren (Rácz Regő, Vántóczki Gergely, Győri Csanád, Galyassy Szilárd – szerk.) elsőként végzett az erős mezőnyben.  

Csanád kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy néhány éve még szívesebben pillangózott, amely úszásnem ma is a kedvence, de a gyorsúszásban eredményesebb, ezért a versenyeken rendszerint abban indul. A távok közül legjobban a 100 és 200 métert szereti, ehhez jött hozzá a nagyon „pörgős” 50 méter, amelyben szintén jól érzi magát.  
A nemrég lezárult versenyszezon legnagyobb sikereként a nyár eleji Országos Serdülő Bajnokságot könyvelte el, ahol váltójuk (Győri Csanád, Zombori Gábor, Böhm Sebestyén, Galyassy Szilárd – szerk.) aranyérmet szerzett, legnagyobb élményének pedig az ősszel megrendezett Rövidpályás Országos Bajnokságot tartja, ahol az ország legjobb úszói között vehetett részt a felnőttek versenyén. Az ifjú sportoló ezen a bajnokságon 100 méter gyorsúszásban két másodpercet javított az idején, sőt váltójukkal „a nagyok között” a döntőbe is bejutottak, és abban a versenyszámban Csanád még jobb időt úszott.

A 2013-ban „Jó tanuló, jó sportoló” díjjal kitüntetett, akkor még a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola 5. osztályába járó sportoló elmondta lapunknak: megtisztelőnek érezte az önkormányzat meghívását, csak azt sajnálta, hogy az úszóedzés után már nem volt alkalma lefutni a távot. Hozzátette: így is szép emlékeket ébresztett benne a verseny, hiszen felső tagozatos korában három második helyezése után nyolcadikosként elsőnek futott be a célba.

– Amióta középiskolába járok, kevesebb az időm. Korábban a duatlon és triatlon versenyeken is szereztem érmeket, de a tanulás, az úszóedzések és versenyek mellett a külön futásra, bringázásra nem tudok időt szánni. A lovaglással már régebben felhagytam, pedig azt is nagyon szerettem – mesélte a Veres Pálné Gimnázium tizedikes tanulója, aki az iskolában a történelemmel foglalkozik a legszívesebben.

A Budafóka XXII. SE versenyzője, akit edzője, Horváth Tamás készít fel a sikeres versenyzésre, búcsút mond a serdülő korosztálynak és tavasztól ifiként versenyzik majd tovább. Erre az évre a további versenyrutin megszerzését jelölte meg célként, hosszú távon pedig az Európa-bajnokságon, a világbajnokságon és az olimpiai játékokon való egyéni és csapat részvételt.

 

Forrás: budafokteteny.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

A Mozgolóda, a Pajkos és a Sasadi ovik után a Szentimrevárosi Óvoda kertjében is olyan biztonságos sportpálya létesült, ahol a gyerekek kipróbálhatják a különféle labdajátékokat.
Új műfüves sportpályát avatott a Pitypang Utcai Általános Iskolában Láng Zsolt, II. kerületi polgármester és Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató.
A BKK Zrt. társadalmi egyeztetést tett közzé honlapján, két, a III. kerület közlekedését is érintő tervezett változtatásról. A változtatások megismerhetők és véleményezhetők a BKK honlapján lévő online fórumon keresztül.
Erkel Ferenc 1810. november 7-én született Gyulán.
A Budavári Önkormányzat és Székelyudvarhely testvérvárosi kapcsolatának köszönhetően újabb eseménnyel gazdagodott Székelyudvarhely kulturális élete.
Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény évente két alkalommal műveltségi vetélkedőt rendez a nyugdíjas klubok tagjai számára.
Régi hagyomány szerint az újbudai óvodások minden évben részt vesznek az Állatok Világnapjához kapcsoló kerületi rajzpályázaton.
Az adventi időszakban idén is ingyenes, családi programokkal várja az érdeklődőket a Mechwart ligetbe a II. Kerületi Önkormányzat vasárnaponként.
A népszerű énekesnő, aki szívügyének tekinti az állatvédelmet, idén az Advent Óbudán rendezvénysorozathoz kapcsolódó hagyományos adventi adománygyűjtés nagykövete lett.
Idén húsz fiatal nyerte el a Papp László Sportolói Ösztöndíjat, az újbudai intézmények pedig mind eredményekben, mind részvételi számokban remekeltek a 2017/18-as diákolimpiai versenyeken.
Letették Buda legújabb és egyben a legnagyobbra tervezett bevásárlóközpontja, az Etele Plaza alapkövét.
November 30-áig tehető indítvány arra a személyre, aki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és Varsó Bemowo kerülete közötti együttműködést, illetve a lengyel-magyar kapcsolatok elmélyítését elősegítette.
2016-ban az Országgyűlés a Szociális Munka Napját munkaszüneti nappá nyilvánította. A szociális munkát végzők tiszteletére szervezett ünnepséget az önkormányzat az Óbudai Kulturális Központban.
Komor Marcell (1868-1944) neves építész születésének 150. évfordulóját ünnepelték Keleti Károly utcai lakóházánál november 6-án.
2018. november 12-én megkezdődik a Toldy Ferenc utcában a 17. és 21. között az építkezés miatt veszélyeztetetté vált vízvezeték kiváltása, valamint a három vízbekötés cseréje.
Hét alkotó, köztük az újbudai Kunkovács László fotóművész, néprajzkutató részesült a Nemzet Művésze díjban, amelyet hétfőn vehettek át a Pesti Vigadóban.
Huszonegy induló zenekar kapott támogatást az NKA Hangfoglaló Program új, immár ötödik évada első alprogramjában. A nyertes előadók hang- és képfelvétel elkészítésére két-kétmillió forintot fordíthatnak.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Szolgáltatások Budapesten

Tanuljon gitározni otthon!
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

noimage

Online nyelvi kurzus
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Online nyelvi kurzus

Coach gyakorlat
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Coach gyakorlat

Idősgondozás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

Bécsiszelet Étterem
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bécsiszelet Étterem

Villanyszerelő-Elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-Elektrikus

Villanyszerelő-elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-elektrikus

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó