Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Sikeres szezont zárt Győri Csanád, a Budafóka SE Ifjú tehetsége

A gyermek és serdülő korosztályban többszörös úszóbajnok, Győri Csanád Ferenc új szerepkörben vett részt az októberi Futafokon: néhány futam végén ő gratulált a győztes gyerekeknek, adta át az érmet, az oklevelet, az ajándékot, és rendhagyó módon nem ő állt a dobogó valamelyik fokán, ahogy sportpályafutása során már több mint kétszázszor előfordult vele. 

Legutóbb a Baján megrendezett Halászlé Kupáról tért haza egy ezüst- és egy aranyéremmel. Az egyéni versenyben 50 méter gyorson 2. helyet szerzett, míg gyorsváltójuk 4x50 méteren (Rácz Regő, Vántóczki Gergely, Győri Csanád, Galyassy Szilárd – szerk.) elsőként végzett az erős mezőnyben.  

Csanád kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy néhány éve még szívesebben pillangózott, amely úszásnem ma is a kedvence, de a gyorsúszásban eredményesebb, ezért a versenyeken rendszerint abban indul. A távok közül legjobban a 100 és 200 métert szereti, ehhez jött hozzá a nagyon „pörgős” 50 méter, amelyben szintén jól érzi magát.  
A nemrég lezárult versenyszezon legnagyobb sikereként a nyár eleji Országos Serdülő Bajnokságot könyvelte el, ahol váltójuk (Győri Csanád, Zombori Gábor, Böhm Sebestyén, Galyassy Szilárd – szerk.) aranyérmet szerzett, legnagyobb élményének pedig az ősszel megrendezett Rövidpályás Országos Bajnokságot tartja, ahol az ország legjobb úszói között vehetett részt a felnőttek versenyén. Az ifjú sportoló ezen a bajnokságon 100 méter gyorsúszásban két másodpercet javított az idején, sőt váltójukkal „a nagyok között” a döntőbe is bejutottak, és abban a versenyszámban Csanád még jobb időt úszott.

A 2013-ban „Jó tanuló, jó sportoló” díjjal kitüntetett, akkor még a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola 5. osztályába járó sportoló elmondta lapunknak: megtisztelőnek érezte az önkormányzat meghívását, csak azt sajnálta, hogy az úszóedzés után már nem volt alkalma lefutni a távot. Hozzátette: így is szép emlékeket ébresztett benne a verseny, hiszen felső tagozatos korában három második helyezése után nyolcadikosként elsőnek futott be a célba.

– Amióta középiskolába járok, kevesebb az időm. Korábban a duatlon és triatlon versenyeken is szereztem érmeket, de a tanulás, az úszóedzések és versenyek mellett a külön futásra, bringázásra nem tudok időt szánni. A lovaglással már régebben felhagytam, pedig azt is nagyon szerettem – mesélte a Veres Pálné Gimnázium tizedikes tanulója, aki az iskolában a történelemmel foglalkozik a legszívesebben.

A Budafóka XXII. SE versenyzője, akit edzője, Horváth Tamás készít fel a sikeres versenyzésre, búcsút mond a serdülő korosztálynak és tavasztól ifiként versenyzik majd tovább. Erre az évre a további versenyrutin megszerzését jelölte meg célként, hosszú távon pedig az Európa-bajnokságon, a világbajnokságon és az olimpiai játékokon való egyéni és csapat részvételt.

 

Forrás: budafokteteny.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

A V4-es országok élelmiszerbankjainak munkatársai május 10-én látogattak el a Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központba, hogy személyesen tanulmányozzák a példaértékű óbudai együttműködést.
Lomtalanítás ide vagy oda, az utóbbi időben nagymértékben nőtt a kerületben az illegálisan lerakott hulladék mennyisége, ezért Bús Balázs polgármester két új térfigyelő kamera telepítéséhez biztosított forrást.
A Budai Polgár, a II. Kerületi Önkormányzat lapja 2015-ben hirdette meg első alkalommal egész éven át tartó fotópályázatát.
Az önkormányzatnál idén is lehetett pályázni a városképi szempontból kiemelkedő, belvárosi, közterületről látható homlokzatok és régi kapuk megújításának vissza nem térítendő pénzügyi támogatására.
Május 2–9. között rendezték meg a marokkói Marrákesben az idei Gymnasiadét, amelyen egy újbudai karatés is megmutathatta, mit tud.
Bús Balázs polgármester haladéktalan intézkedést kért a parkfenntartási szerződések felülvizsgálatára és a kerület teljes, önkormányzatunk által kezelt területén elburjánzott növényzet kaszálására.
A Platán Könyvtár Csobánka téri fiókkönyvtára 2018. május 19-én bezár, és előreláthatólag 2018. július 2-án, hétfőn nyitja meg kapuit új helyén, az Ezüsthegy utcában.
Hagyományőrző és búcsújáró szokások elevenednek meg a pünkösdi hétvégén a budai Várban, ahol családi és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, mesterségbemutatók és gasztronómiai programok is várják a helyszínre érkezőket.
Az önkormányzat párbeszédet kezdeményez az óbudai polgárok körében a kerület egészségügyi ellátásáról. A kérdőív megtalálható a május 11-én megjelenő Óbuda újságban és a gyűjtőpontokon, vagy kitölthető online is.
Május 15-én az I. kerületi Attila út - Mikó utca sarkon meghibásodott távhővezetéket javítanak, amely II. kerületi épületek használati melegvíz szolgáltatását is érinti majd.
Budafok-Tétény önkormányzata társadalmi egyeztetés után újítja meg a Szent István teret. A munkák a napokban elkezdődtek.
A Demjén iskola alapítványi bálján digitális eszközökre gyűjtöttek. A Rózsakertért Alapítvány harmadik alkalommal rendezte meg a Rózsakerti Bált az iskola tornatermében. Az idei évben a szülők a rendezvényen befolyt összegből az iskola digitális oktatását szeretnék fejleszteni. A Rózsakerti Demjén István Református Iskolában már most is kimagasló a számítástechnikai oktatás és eszközállomány.
A 168 Óra és az Élet és Irodalom szerkesztősége, valamint a III. kerületi önkormányzat emléktáblát avatott a másfél éve elhunyt újságíró, Megyesi Gusztáv tiszteletére a Fő téren, egykori lakóháza homlokzatán.
Új bevásárlóközpontot épül Óbudán a Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésénél - írja az MTI. Az 52 ezer négyzetméter bérbe adható területű, 170 üzletnek helyet adó plázát a tervek szerint 2021 végén nyitják meg.
A Templomkerti estéken ismert előadókkal várják az érdeklődőket a máriaremetei bazilikában és kertjében.
Budafok-Tétény önkormányzatának stratégiai partnere, a Serfőző és Társa Kft. állt elő az ötlettel, hogy a Kerület kenyere mintájára elkészíti a Kerület kolbászát, mely jótékony célokat is szolgál.
Május 2-10. között a Születés Hete programsorozattal várják a kerületben élő várandósokat, kisgyermekes családokat.
A II. Kerületi Önkormányzat idén is több helyszínen szervez díjmentes és önkéntes egészségügyi szűrőnapot kerületünk felnőtt lakosai számára.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó