Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

hirdetés

 

hirdetés

Sikeres szezont zárt Győri Csanád, a Budafóka SE Ifjú tehetsége

A gyermek és serdülő korosztályban többszörös úszóbajnok, Győri Csanád Ferenc új szerepkörben vett részt az októberi Futafokon: néhány futam végén ő gratulált a győztes gyerekeknek, adta át az érmet, az oklevelet, az ajándékot, és rendhagyó módon nem ő állt a dobogó valamelyik fokán, ahogy sportpályafutása során már több mint kétszázszor előfordult vele. 

Legutóbb a Baján megrendezett Halászlé Kupáról tért haza egy ezüst- és egy aranyéremmel. Az egyéni versenyben 50 méter gyorson 2. helyet szerzett, míg gyorsváltójuk 4x50 méteren (Rácz Regő, Vántóczki Gergely, Győri Csanád, Galyassy Szilárd – szerk.) elsőként végzett az erős mezőnyben.  

Csanád kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy néhány éve még szívesebben pillangózott, amely úszásnem ma is a kedvence, de a gyorsúszásban eredményesebb, ezért a versenyeken rendszerint abban indul. A távok közül legjobban a 100 és 200 métert szereti, ehhez jött hozzá a nagyon „pörgős” 50 méter, amelyben szintén jól érzi magát.  
A nemrég lezárult versenyszezon legnagyobb sikereként a nyár eleji Országos Serdülő Bajnokságot könyvelte el, ahol váltójuk (Győri Csanád, Zombori Gábor, Böhm Sebestyén, Galyassy Szilárd – szerk.) aranyérmet szerzett, legnagyobb élményének pedig az ősszel megrendezett Rövidpályás Országos Bajnokságot tartja, ahol az ország legjobb úszói között vehetett részt a felnőttek versenyén. Az ifjú sportoló ezen a bajnokságon 100 méter gyorsúszásban két másodpercet javított az idején, sőt váltójukkal „a nagyok között” a döntőbe is bejutottak, és abban a versenyszámban Csanád még jobb időt úszott.

A 2013-ban „Jó tanuló, jó sportoló” díjjal kitüntetett, akkor még a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola 5. osztályába járó sportoló elmondta lapunknak: megtisztelőnek érezte az önkormányzat meghívását, csak azt sajnálta, hogy az úszóedzés után már nem volt alkalma lefutni a távot. Hozzátette: így is szép emlékeket ébresztett benne a verseny, hiszen felső tagozatos korában három második helyezése után nyolcadikosként elsőnek futott be a célba.

– Amióta középiskolába járok, kevesebb az időm. Korábban a duatlon és triatlon versenyeken is szereztem érmeket, de a tanulás, az úszóedzések és versenyek mellett a külön futásra, bringázásra nem tudok időt szánni. A lovaglással már régebben felhagytam, pedig azt is nagyon szerettem – mesélte a Veres Pálné Gimnázium tizedikes tanulója, aki az iskolában a történelemmel foglalkozik a legszívesebben.

A Budafóka XXII. SE versenyzője, akit edzője, Horváth Tamás készít fel a sikeres versenyzésre, búcsút mond a serdülő korosztálynak és tavasztól ifiként versenyzik majd tovább. Erre az évre a további versenyrutin megszerzését jelölte meg célként, hosszú távon pedig az Európa-bajnokságon, a világbajnokságon és az olimpiai játékokon való egyéni és csapat részvételt.

 

Forrás: budafokteteny.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

Megnyílt Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb startup közösségi irodája a Millenáris Park több mint ötmilliárd forintos beruházásból megvalósuló fejlesztésének első ütemében: az 1,7 milliárd forintból felépült Millenáris Startup Campust hétfőn Budapesten adták át.
Kardióösvényt alakítottak ki Budapest XII. kerületében, a Normafán, a túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magas vérnyomás betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.
Szeptember 10-én elindult a környéken élők kérésére megvalósuló Barackos úti játszótér építése, amelynek terveit a lakosság bevonásával készítették el.
Gálakoncerttel ünnepli 25. születésnapját az Óbudai Danubia Zenekar december 30-án a budapest i Zeneakadémián.
Szeptember 4-én nyitották meg a XXII. kerületi Rendőrkapitányság és a budafok-tétényi önkormányzat együttműködésével létrejött rendőrségi körzeti megbízott irodát a Cziffra György Kulturális Központban.
A Közterület-felügyelet és a kerületi Rendőrkapitányság havonta megrendezett, közös közterület-ellenőrzési akciója elsősorban a köztisztasági szabálysértésre és a közterületen történő alkoholfogyasztásra irányulnak.
Zenta város díszpolgári címét vehette át dr. Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere.
Kampányt indított a hegyvidéki önkormányzat, hogy felhívja a fiatalok figyelmét, legyenek óvatosak a zebrán. Az iskolakezdésre időzített akcióról a XII. kerület projektfelelőse az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában beszélt.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata felkarolja az óbudai diákolimpia és diáksport versenyek szervezését, lehetőséget adva ezzel a kerületi oktatási intézmények diákjainak a megmérettetésekre.
Egyelőre nem tudni mi okozta a tüzet hétfő este a XI. kerületi Dayka Gábor utcai kollégiumban; az ELTE teljes körű kivizsgálást kért az illetékes hatóságtól - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.
Szeptemberi reggeleken polgárőrök és rendőrök segítik a gyermekek biztonságos iskolába jutását II. kerületi iskoláknál. Az elsős diákok láthatósági mellényt, az óvodások fényvisszaverő tornazsákot kapnak az önkormányzattól.
Ötödik nevelési évébe érkezett az Önkormányzat által támogatott ingyenes oktatási és sportolási lehetőség az óvodáskorú gyermekek számára, melynek keretében már több ezer gyermek vízhez szoktatása valósult meg.
A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Budapest-szerte megvalósuló bevezetése ellenére máig fontos szerepet töltenek be a közterületeken működő gyűjtőszigetek, ahol a papíron, műanyagon és fémen kívül a szintén újrahasznosítható színes és fehér üvegeket is el lehet helyezni.
Két fontos területen várja szeptember 30-ig a kerületi lakosok véleményét Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.
Krisztinavárosról szóló idézetekkel díszített "Gondolatmegállót" avatott dr. Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere.
„Kövesd, figyeld, keresd a zebrát!” szlogennel újabb, a gyerekeket, illetve a járművezetőket megszólító közlekedésbiztonsági kampányt hirdetett a Hegyvidéki Önkormányzat.
Szeptember 3-án a központi tanévnyitót Újbudán a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnáziumban tartották. Az ünnepségre a kerület vezetői, Simicskó István országgyűlési képviselő és Hoffmann Tamás polgármester is ellátogattak.
Ebben az évben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 32 óvodai épületéből 25-ben történt valamilyen fejlesztés. Az önkormányzat célja, biztosítani az óvodákban a gyermekek fejlődésének és nevelésének optimális feltételeit.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

Élelmiszeripari betanított munkás
( / Állás)

Élelmiszeripari betanított munkás
2018.09.13

miden féle munka ajánlat
( / Állás)

noimage
2018.09.10

Szakembereket keresünk - 18. kerület
( / Állás)

noimage
2018.09.06

Irodai Asszisztens
( / Állás)

Irodai Asszisztens
2018.09.03

Állás
( / Állás)

noimage
2018.09.02

Állás
( / Állás)

noimage
2018.09.02

magyar tanár állás
( / Állás)

noimage
2018.08.31

takarítót/takarítónőt keresünk
( / Állás)

noimage
2018.08.28

Takarítót keresünk közalkalmazotti jogviszonyba
( / Állás)

noimage
2018.08.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Szolgáltatások Budapesten

sminktanfolyam
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

sminktanfolyam

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó