Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Sikeres szezont zárt Győri Csanád, a Budafóka SE Ifjú tehetsége

A gyermek és serdülő korosztályban többszörös úszóbajnok, Győri Csanád Ferenc új szerepkörben vett részt az októberi Futafokon: néhány futam végén ő gratulált a győztes gyerekeknek, adta át az érmet, az oklevelet, az ajándékot, és rendhagyó módon nem ő állt a dobogó valamelyik fokán, ahogy sportpályafutása során már több mint kétszázszor előfordult vele. 

Legutóbb a Baján megrendezett Halászlé Kupáról tért haza egy ezüst- és egy aranyéremmel. Az egyéni versenyben 50 méter gyorson 2. helyet szerzett, míg gyorsváltójuk 4x50 méteren (Rácz Regő, Vántóczki Gergely, Győri Csanád, Galyassy Szilárd – szerk.) elsőként végzett az erős mezőnyben.  

Csanád kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy néhány éve még szívesebben pillangózott, amely úszásnem ma is a kedvence, de a gyorsúszásban eredményesebb, ezért a versenyeken rendszerint abban indul. A távok közül legjobban a 100 és 200 métert szereti, ehhez jött hozzá a nagyon „pörgős” 50 méter, amelyben szintén jól érzi magát.  
A nemrég lezárult versenyszezon legnagyobb sikereként a nyár eleji Országos Serdülő Bajnokságot könyvelte el, ahol váltójuk (Győri Csanád, Zombori Gábor, Böhm Sebestyén, Galyassy Szilárd – szerk.) aranyérmet szerzett, legnagyobb élményének pedig az ősszel megrendezett Rövidpályás Országos Bajnokságot tartja, ahol az ország legjobb úszói között vehetett részt a felnőttek versenyén. Az ifjú sportoló ezen a bajnokságon 100 méter gyorsúszásban két másodpercet javított az idején, sőt váltójukkal „a nagyok között” a döntőbe is bejutottak, és abban a versenyszámban Csanád még jobb időt úszott.

A 2013-ban „Jó tanuló, jó sportoló” díjjal kitüntetett, akkor még a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola 5. osztályába járó sportoló elmondta lapunknak: megtisztelőnek érezte az önkormányzat meghívását, csak azt sajnálta, hogy az úszóedzés után már nem volt alkalma lefutni a távot. Hozzátette: így is szép emlékeket ébresztett benne a verseny, hiszen felső tagozatos korában három második helyezése után nyolcadikosként elsőnek futott be a célba.

– Amióta középiskolába járok, kevesebb az időm. Korábban a duatlon és triatlon versenyeken is szereztem érmeket, de a tanulás, az úszóedzések és versenyek mellett a külön futásra, bringázásra nem tudok időt szánni. A lovaglással már régebben felhagytam, pedig azt is nagyon szerettem – mesélte a Veres Pálné Gimnázium tizedikes tanulója, aki az iskolában a történelemmel foglalkozik a legszívesebben.

A Budafóka XXII. SE versenyzője, akit edzője, Horváth Tamás készít fel a sikeres versenyzésre, búcsút mond a serdülő korosztálynak és tavasztól ifiként versenyzik majd tovább. Erre az évre a további versenyrutin megszerzését jelölte meg célként, hosszú távon pedig az Európa-bajnokságon, a világbajnokságon és az olimpiai játékokon való egyéni és csapat részvételt.

 

Forrás: budafokteteny.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon

Még több hír Budáról

A Szent Margit Rendelőintézet és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az idei évben is megrendezi Egészségkörút Óbudán programsorozatát, melyet az egészségmegőrzés jegyében 2014-ben indítottak útjára.
Egyedi és rendkívül ötletes jelmezekben karneváloztak kerületünk klubtagjai a farsangi bálok mind a tizenegy helyszínén.
Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Állam, az EGT Alap, valamint Önkormányzatunk finanszírozásában, korhű rekonstrukcióval újulhatott meg az egykori Lóvasút hosszú időn keresztül lepusztult és elhagyatott műemlék épülete, így Budapest e gyöngyszeme újra régi fényében tündökölhet. A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteménynek otthont adó, egyedülálló épület kulturális és rendezvényközpontként is funkcionál.
A férőhelyhiánnyal küzdő Tamási Áron iskolában a kapacitások további növelésére van szükség, ennek érdekében az állami fenntartó, a Klebelsberg Központ bővítené az iskola „A” épületét.
Megkezdődött a Frankel Leó úti Budai Irgalmasrendi Kórházban két új épületszárny építése, amit a főépület teljes felújítása és belső átépítése követ.
A Budai Polgár a II. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja.
Ünnepélyes istentisztelettel emlékeztek meg a 80 éves évfordulóra február 11-én. Az eredetileg gyülekezeti háznak épült, Bauhaus stílusú templom alapkőletételére 1938-ban, felszentelésére egy évvel később került sor.
A nagyböjtöt megelőző időszak hagyományosan a mulatságok ideje. A II. kerületben idén is több izgalmas rendezvény várta az ünnepelni vágyókat.
A fővárosi családi ház tulajdonosok 91 százaléka 2018-tól is igénybe kívánja venni a rendszeres kéményellenőrzést családja és ingatlana biztonsága érdekében.
Az óvodai jelentkezés a legegyszerűbb módon az önkormányzat elektronikus ügyintézési rendszerén keresztül intézhető – hangzott el az Óvodakóstolgató című programon, amelyen a beiratkozás feltételeiről, gyakorlati tudnivalóiról, továbbá az óvodai érettséggel kapcsolatos szempontokról kaphattak tájékoztatást az érdeklődő szülők.
Hümér egy kedves, de pazarló kis troll, akinek a gyerekek taníthatják meg, hogyan kell takarékoskodni az energiával. Erről szól a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája és a Budai Rajziskola együttműködésében készült foglalkoztató füzet.
Vasárnap kezdődött a házasság hete; országszerte és a határon túl több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.
Végre megépülhet az az obeliszk, mely a szovjet megszállás áldozataira emlékezteti majd az embereket. Az emlékmű Óbudán, az Árpád fejedelem útja mellett kap helyet. Menczer Erzsébetet, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjét az előzményekről és céljairól kérdeztük.
A kormány múlt év végi döntése alapján Óbuda-Békásmegyer önkormányzata 470 millió forintos támogatást kap, amelyet parkfejlesztésre fordíthat; a III. kerület a forrásból két parkot újít meg.
Egészségügyi képzési központot hozott létre a budapesti Szent Margit Kórház OKJ-s végzettséget nyújtó, iskolarendszeren kívüli tanfolyamokkal - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón.
Öt évre szóló együttműködési megállapodás született a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti részlege között. A Műegyetem és a német autóipari vállalat ezután az oktatás, a kutatás és az ezekhez kapcsolódó egyéb szakmai tevékenységek során segíti egymást.
Az LDSZ Vagyonvédelmi Kft. a napokban tartotta immáron 7. Biztonságtechnikai Szimpóziumát az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Tavaszmező utcai épületében.
A Budafoki Katasztrófavédelmi Őrs és kerületi polgárőrség is új autóval gazdagodott az önkormányzatnak köszönhetően, amelyeket február 6-án vettek át.

Budapesti állások

Takarítás M3
( / Állás)

noimage
2018.02.21

Takarítás III. kerület
( / Állás)

noimage
2018.02.21

Takarítás XI. kerület
( / Állás)

noimage
2018.02.21

Takarítás Újpest
( / Állás)

noimage
2018.02.20

Nyugdíjas futàr munka!
( / Állás)

noimage
2018.02.20

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
( / Állás)

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
2018.02.09

Recepcióst keresünk!
( / Állás)

Recepcióst keresünk!
2018.02.08

Pedikűr
( / Állás)

Pedikűr
2018.02.07

Farmasi tanácsadónő
( / Állás)

Farmasi tanácsadónő
2018.02.05

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ingyenes apróhirdetések

hirdetés

Ön is hirdetne?


 

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó