Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A V4-es országok élelmiszerbankjainak munkatársai május 10-én látogattak el a Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központba, hogy személyesen tanulmányozzák a példaértékű óbudai együttműködést.

 „Ételt nem dobunk a kukába!” – a Magyar Élelmiszerbank Egyesület évekkel ezelőtt ebből a filozófiából kiindulva kezdte el összegyűjteni a megmaradt, közeli szavatossági lejáratú élelmiszereket, és adta át a hazai szociális szervezeteknek.

Óbudán 2012. óta zavartalan az Élelmiszerbank és az ÓCSTGYVK együttműködése. Az intézmény, pontosabban a rászorulók heti rendszerességgel részesülnek az adományokból. Többek között húst, felvágottat, zöldségféléket, konzerveket, édességet, pékárut kaphatnak a családok. Az adományok több ezer felnőttnek és gyermeknek nyújtanak segítséget a mindennapokban. Az adományok elosztása a kerületben dolgozó szociális munkások javaslata alapján történik, hiszen ők ismerik a családokat, tudnak arról, ki az, akinek a legnagyobb szüksége van a csomagra.

A kerületben működő, kifejezetten jó gyakorlatot, sikeres együttműködést is szerette volna bemutatni az Élelmiszerbank a külföldi partnereknek, ezért is látogattak el az intézménybe. Az Élelmiszerbank képviseletében megjelent Szabó Szilvia ügyvezető, Újhelyi Katalin fejlesztési igazgató, valamint Schwike Zsófia projektmenedzser, a V4-országok képviseletében pedig szlovák és a lengyel élelmiszerbank munkatársai.

A látogatókat Bús Balázs polgármester úr, Kelemen Viktória alpolgármester asszony, dr. Gallóné Nagy Judit, a Szociális Szolgáltató Főosztály vezetője, valamint Bleszkánné Kis Ildikó intézményvezető asszony fogadta.

Az intézményvezető egy prezentáció keretében mutatta be az intézmény által az adományosztás koordinálásában végzett munkát. Az adatok valóban meglepőek: 2014 és 2017 között 50580 kg élelmiszert osztottak ki 21275 fő részére, 2018-as évben pedig 2401 kg élelmiszer jutott már el 949 rászorulóhoz.

Szerencsés véletlen volt, hogy egy család éppen a sajtótájékoztató ideje alatt érkezett meg az adománycsomagért, így a megjelent szakemberek és érdeklődők közvetlenül kísérhették figyelemmel az átadást, és a szükséges adminisztrációról is tájékoztatást kaptak.

Az Élelmiszerbank megjelent képviselői a kerületben folyó élelmiszermentést, az adományoknak a rászorulókhoz történő eljuttatását példaértékűnek nevezték. Elmondták, bíznak abban, hogy a további együttműködés is a korábbi éveknek megfelelő sikerrel jár majd.

Forrás: obuda.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

A Mozgolóda, a Pajkos és a Sasadi ovik után a Szentimrevárosi Óvoda kertjében is olyan biztonságos sportpálya létesült, ahol a gyerekek kipróbálhatják a különféle labdajátékokat.
Új műfüves sportpályát avatott a Pitypang Utcai Általános Iskolában Láng Zsolt, II. kerületi polgármester és Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató.
A BKK Zrt. társadalmi egyeztetést tett közzé honlapján, két, a III. kerület közlekedését is érintő tervezett változtatásról. A változtatások megismerhetők és véleményezhetők a BKK honlapján lévő online fórumon keresztül.
Erkel Ferenc 1810. november 7-én született Gyulán.
A Budavári Önkormányzat és Székelyudvarhely testvérvárosi kapcsolatának köszönhetően újabb eseménnyel gazdagodott Székelyudvarhely kulturális élete.
Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény évente két alkalommal műveltségi vetélkedőt rendez a nyugdíjas klubok tagjai számára.
Régi hagyomány szerint az újbudai óvodások minden évben részt vesznek az Állatok Világnapjához kapcsoló kerületi rajzpályázaton.
Az adventi időszakban idén is ingyenes, családi programokkal várja az érdeklődőket a Mechwart ligetbe a II. Kerületi Önkormányzat vasárnaponként.
A népszerű énekesnő, aki szívügyének tekinti az állatvédelmet, idén az Advent Óbudán rendezvénysorozathoz kapcsolódó hagyományos adventi adománygyűjtés nagykövete lett.
Idén húsz fiatal nyerte el a Papp László Sportolói Ösztöndíjat, az újbudai intézmények pedig mind eredményekben, mind részvételi számokban remekeltek a 2017/18-as diákolimpiai versenyeken.
Letették Buda legújabb és egyben a legnagyobbra tervezett bevásárlóközpontja, az Etele Plaza alapkövét.
November 30-áig tehető indítvány arra a személyre, aki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és Varsó Bemowo kerülete közötti együttműködést, illetve a lengyel-magyar kapcsolatok elmélyítését elősegítette.
2016-ban az Országgyűlés a Szociális Munka Napját munkaszüneti nappá nyilvánította. A szociális munkát végzők tiszteletére szervezett ünnepséget az önkormányzat az Óbudai Kulturális Központban.
Komor Marcell (1868-1944) neves építész születésének 150. évfordulóját ünnepelték Keleti Károly utcai lakóházánál november 6-án.
2018. november 12-én megkezdődik a Toldy Ferenc utcában a 17. és 21. között az építkezés miatt veszélyeztetetté vált vízvezeték kiváltása, valamint a három vízbekötés cseréje.
Hét alkotó, köztük az újbudai Kunkovács László fotóművész, néprajzkutató részesült a Nemzet Művésze díjban, amelyet hétfőn vehettek át a Pesti Vigadóban.
Huszonegy induló zenekar kapott támogatást az NKA Hangfoglaló Program új, immár ötödik évada első alprogramjában. A nyertes előadók hang- és képfelvétel elkészítésére két-kétmillió forintot fordíthatnak.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Szolgáltatások Budapesten

Tanuljon gitározni otthon!
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

noimage

Online nyelvi kurzus
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Online nyelvi kurzus

Coach gyakorlat
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Coach gyakorlat

Idősgondozás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

Bécsiszelet Étterem
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bécsiszelet Étterem

Villanyszerelő-Elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-Elektrikus

Villanyszerelő-elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-elektrikus

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó