Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A V4-es országok élelmiszerbankjainak munkatársai május 10-én látogattak el a Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központba, hogy személyesen tanulmányozzák a példaértékű óbudai együttműködést.

 „Ételt nem dobunk a kukába!” – a Magyar Élelmiszerbank Egyesület évekkel ezelőtt ebből a filozófiából kiindulva kezdte el összegyűjteni a megmaradt, közeli szavatossági lejáratú élelmiszereket, és adta át a hazai szociális szervezeteknek.

Óbudán 2012. óta zavartalan az Élelmiszerbank és az ÓCSTGYVK együttműködése. Az intézmény, pontosabban a rászorulók heti rendszerességgel részesülnek az adományokból. Többek között húst, felvágottat, zöldségféléket, konzerveket, édességet, pékárut kaphatnak a családok. Az adományok több ezer felnőttnek és gyermeknek nyújtanak segítséget a mindennapokban. Az adományok elosztása a kerületben dolgozó szociális munkások javaslata alapján történik, hiszen ők ismerik a családokat, tudnak arról, ki az, akinek a legnagyobb szüksége van a csomagra.

A kerületben működő, kifejezetten jó gyakorlatot, sikeres együttműködést is szerette volna bemutatni az Élelmiszerbank a külföldi partnereknek, ezért is látogattak el az intézménybe. Az Élelmiszerbank képviseletében megjelent Szabó Szilvia ügyvezető, Újhelyi Katalin fejlesztési igazgató, valamint Schwike Zsófia projektmenedzser, a V4-országok képviseletében pedig szlovák és a lengyel élelmiszerbank munkatársai.

A látogatókat Bús Balázs polgármester úr, Kelemen Viktória alpolgármester asszony, dr. Gallóné Nagy Judit, a Szociális Szolgáltató Főosztály vezetője, valamint Bleszkánné Kis Ildikó intézményvezető asszony fogadta.

Az intézményvezető egy prezentáció keretében mutatta be az intézmény által az adományosztás koordinálásában végzett munkát. Az adatok valóban meglepőek: 2014 és 2017 között 50580 kg élelmiszert osztottak ki 21275 fő részére, 2018-as évben pedig 2401 kg élelmiszer jutott már el 949 rászorulóhoz.

Szerencsés véletlen volt, hogy egy család éppen a sajtótájékoztató ideje alatt érkezett meg az adománycsomagért, így a megjelent szakemberek és érdeklődők közvetlenül kísérhették figyelemmel az átadást, és a szükséges adminisztrációról is tájékoztatást kaptak.

Az Élelmiszerbank megjelent képviselői a kerületben folyó élelmiszermentést, az adományoknak a rászorulókhoz történő eljuttatását példaértékűnek nevezték. Elmondták, bíznak abban, hogy a további együttműködés is a korábbi éveknek megfelelő sikerrel jár majd.

Forrás: obuda.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

A Duna extrém alacsony vízállása hátráltatja a hajózást, az árufuvarozók kapacitásuk egyharmadát tudják csak kihasználni, a személyszállító hajók forgalmát korlátozták, a kikötők kihasználtsága is csökken.
Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Építész Kamara idén is meghirdette Budapest Építészeti Nívódíja 2018 pályázatát. Leadási határidő: szeptember 14.
Augusztus 30-án kezdődik és szeptember 2-ig tart a XX. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál.
Péntek délutántól megnyitják a gépjárműforgalom előtt a XI. kerületi Etele út-Hadak útja kereszteződést, így a Hadak útjáról jobbra és balra is rá lehet majd kanyarodni az Etele útra
Farkasházi Réka a Tintanyúllal koncertezik a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon
Új parkolójegy-kiadó automaták lesznek a kerületben, folytatódik az Egészséges Budapest Program keretében megvalósítandó fejlesztések előkészítése.
Összesen 131 rendőrt, a kapitányságon dolgozó kormánytisztviselőt, közalkalmazottat jutalmazott Király Nóra alpolgármester, valamint Jáger István rendőrkapitány augusztus 2-án.
A téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri, természetbeni támogatásban részesülhetnek.
A XXII. kerületi Rendőrkapitányság napközis tábort szervezett az ott dolgozók gyermekeinek. A táborozók a Kopaszi-gáton található Vízirendészeti Rendőrőrsre is ellátogattak.
A Nébih tájékoztatása szerint Magyarországra is szállítottak a kínai „bambusz” pohárból, melyeknél melamin kioldódást mért a szlovén hatóság július közepén.
A napokban sokan jelezték az önkormányzat felé, hogy a kerület több pontját is orrfacsaró bűz árasztja el. Kihez fordulhatunk?
Különleges élményt nyújt majd a államalapító játszótér és mesepark a Szent István téren
2018. augusztus 11-e (szombat) és augusztus 19-e ((vasárnap) között a Margit körúton villamos vágányépítési munkákat végeznek.
Az intézményekbe felvett gyermekek és családjaik részére hirdette meg az Óbudai Egyesített Bölcsődék a ‘Bölcsődekóstolgató’ programot. Interjú Tárnoki Erzsébet intézményvezetővel.
Halálos kimenetelű lakástűz volt péntek reggel egy újpesti társasházban, csütörtökön pedig a főváros XXII. kerületében gyulladt ki egy lakóház, amelyben szintén meghalt egy ember.
Portré Kutasné Bálint Katalin kézi szövő, népi iparművészről, aki Szabó Gyula-díjat vehetett át június 21-én, a Kerület Napján.
Bárczy István-díjjal tüntették ki Molnárné Kondrát Mariannt
Újbudai Ősz 2018 Szabadtéri rendezvények

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Szolgáltatások Budapesten

Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Gyermekfelügyelet

GUMIJAVÍTÁS: Teher, Személy, Munkagép
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

GUMIJAVÍTÁS: Teher, Személy, Munkagép

Könyvelés, bérszámfejtés, ügyintézés
(Szolgáltatás / Pénzügyi szolgátatás)

noimage

Idősápolás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

lomtalanitas, egesszegugyi takaritad, epuletbontas
(Szolgáltatás / Takarítás, házvezetés)

lomtalanitas, egesszegugyi takaritad, epuletbontas

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó