Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Fotó: hegyvidek.hu

A közlekedésbiztonság, valamint a bűnmegelőzés és az áldozatsegítés témakörében konzultációs fórumot tartott a kerületi rendőrkapitányság a Barabás Villában, Segyevi Zoltán rendőrkapitány vezetésével. A programon Dr. Váczi János alpolgármester is részt vett, aki arról adott hírt, hogy idén az önkormányzat tovább bővíti a kerületben a térfigyelő kamerarendszert.

„Idén csökkent a közúti balesetek száma, a súlyos sérüléssel járó esetek száma azonban sajnos növekedett. Egy halálos baleset is történt, melynek áldozata egy kerékpáros volt” – számolt be Segyevi Zoltán rendőr alezredes a kerület közlekedésbiztonsági helyzetéről. A kapitányságvezető a konzultációs fórumon elmondta, hogy a balesetek elsőszámú oka a járművezetők részéről a sebesség hibás megválasztása, de a megfelelő követési távolság hiánya, az elsőbbség meg nem adása, illetve a közúti jelzések figyelmen kívül hagyása is gyakori ok. A rendőrség, mint megtudhattuk, sebességméréssel, közúti ellenőrzésekkel igyekszik szabálykövető magatartásra ösztönözni a közlekedőket.

A bűncselekmények számában szintén csökkenés tapasztalható, a lakásbetörések és a trükkös lopások ugyanakkor változatlanul sok munkát adnak a rendőröknek – jelezte a kapitány. Segyevi Zoltán megjegyezte: mostanában a leggyakoribb trükkös módszer, hogy az elkövetők telefonon felhívják az időseket, majd pénz kérnek tőlük, például arra hivatkozva, hogy a családtagjuk bajba került. A rendőr alezredes hozzátette, hogy a felvilágosító tevékenységüknek, előadásaiknak köszönhetően ma már egyre több idős ember utasítja el a trükkös tolvajok, csalók közeledését, mert időben felismerik azt, hogy bűnelkövetők próbálják átejteni őket.

forum05Segyevi Zoltán hírt adott arról, hogy október eleje óta, az önkormányzattal kialakított együttműködés eredményeképp a kerületi rendőrkapitányság áldozatvédelmi referense havonta két alkalommal fogadóórát tart a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán. A kihelyezett fogadóórákat azért vezették be, hogy igény szerint kötetlen formában, a rendőrkapitányság felkeresése nélkül kérhessenek az állampolgárok tanácsot, tájékoztatást a rendőrség munkatársától.

Dr. Váczi János alpolgármester elmondta: az önkormányzat kiemelten kezeli a közbiztonság kérdését, ezért is igyekeznek támogatni a rendőrség tevékenységét. A Budapest Hegyvidék Közrendvédelmi Közalapítvány közreműködésével idén közel húszmillió forinttal támogatják a szabadidős járőrszolgálat fenntartását, az eszközbeszerzéseket, valamint a kiváló munkát végző rendőrök jutalmazását.

terfigyelo01Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy a rendőrség szakmai javaslatait figyelembe véve tovább bővítik a Hegyvidéken a térfigyelő kamerarendszert. Az első kamerákat 2013 végén a Városmajorban helyezték ki, egy évvel ezelőtt pedig tíz helyszínen bővítették a rendszert. A képviselő-testület hozzájárulásával idén újabb kamerákat telepítenek: a most induló kivitelezés során tíz újabb helyszínen jelennek meg a készülékek, melyek többségét az év végéig be fogják üzemelni. (hegyvidek.hu)

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

A XI. kerületbe az utóbbi években – az ingatlanfejlesztéseknek is köszönhetően – egyre több fiatal költözik, és évről évre több kisgyermek születik. Az önkormányzat és a fenntartása alatt álló intézmények igyekeznek megfelelni az igényeknek. Ennek jegyében adják át hamarosan Gazdagréten az új védőnői központot is.
Az Ezüsthegyi Könyvtár a hagyományos könyvtári feladatok és szolgáltatások mellett kulturális rendezvényekkel is várja a látogatókat. Szeptemberi programajánló.
Az ösztöndíj célja, hogy támogassa és ösztönözze azokat a diákokat, akik a tanulás és az egészséges életmód, sportolás összhangját kiemelkedő módon gyakorolják.
Europe For Citizens - Közös szolidaritás címmel 2018. augusztus 10 és 12-e között partnervárosi találkozót rendeztek Zentán. Az eseményen dr. Nagy Gábor Tamás, Budavàr polgármestere és a kerületi Idősek Klubjának tagjai is részt vettek.
A Kormány a gázzal, illetve távhővel fűtő háztartások mellett téli rezsicsökkentésben részesíti mindazokat, akik tüzifával, szénnel, fűtőolajjal vagy propán-bután gázzal fűtenek.
A Duna extrém alacsony vízállása hátráltatja a hajózást, az árufuvarozók kapacitásuk egyharmadát tudják csak kihasználni, a személyszállító hajók forgalmát korlátozták, a kikötők kihasználtsága is csökken.
Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Építész Kamara idén is meghirdette Budapest Építészeti Nívódíja 2018 pályázatát. Leadási határidő: szeptember 14.
Augusztus 30-án kezdődik és szeptember 2-ig tart a XX. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál.
Péntek délutántól megnyitják a gépjárműforgalom előtt a XI. kerületi Etele út-Hadak útja kereszteződést, így a Hadak útjáról jobbra és balra is rá lehet majd kanyarodni az Etele útra
Farkasházi Réka a Tintanyúllal koncertezik a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon
Új parkolójegy-kiadó automaták lesznek a kerületben, folytatódik az Egészséges Budapest Program keretében megvalósítandó fejlesztések előkészítése.
Összesen 131 rendőrt, a kapitányságon dolgozó kormánytisztviselőt, közalkalmazottat jutalmazott Király Nóra alpolgármester, valamint Jáger István rendőrkapitány augusztus 2-án.
A téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri, természetbeni támogatásban részesülhetnek.
A XXII. kerületi Rendőrkapitányság napközis tábort szervezett az ott dolgozók gyermekeinek. A táborozók a Kopaszi-gáton található Vízirendészeti Rendőrőrsre is ellátogattak.
A Nébih tájékoztatása szerint Magyarországra is szállítottak a kínai „bambusz” pohárból, melyeknél melamin kioldódást mért a szlovén hatóság július közepén.
A napokban sokan jelezték az önkormányzat felé, hogy a kerület több pontját is orrfacsaró bűz árasztja el. Kihez fordulhatunk?
Különleges élményt nyújt majd a államalapító játszótér és mesepark a Szent István téren
2018. augusztus 11-e (szombat) és augusztus 19-e ((vasárnap) között a Margit körúton villamos vágányépítési munkákat végeznek.

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Szolgáltatások Budapesten

Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Gyermekfelügyelet

GUMIJAVÍTÁS: Teher, Személy, Munkagép
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

GUMIJAVÍTÁS: Teher, Személy, Munkagép

Könyvelés, bérszámfejtés, ügyintézés
(Szolgáltatás / Pénzügyi szolgátatás)

noimage

lomtalanitas, egesszegugyi takaritad, epuletbontas
(Szolgáltatás / Takarítás, házvezetés)

lomtalanitas, egesszegugyi takaritad, epuletbontas

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó