Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A pesti rakparton, és a Dagály Strandfürdő környezetében közlekedők tapasztalhatták, hogy tavaly óta intenzív munkálatok zajlanak a Margit híd és az Árpád híd közti pesti rakpartszakaszon, illetve a Turbina utca és a Népfürdő utca közötti területen. Mindkét helyen egy-egy új sétány épül, amelyek biztosítani fogják a közvetlen és minőségi gyalogos és részben kerékpáros közlekedést az úszó világbajnokság alkalmából épült Duna Úszóaréna környezetében.

A pesti rakpartfejlesztési munkálatok a terveknek megfelelően újabb fázisukba érkeznek: a kivitelezés utolsó fázisában, 2017. február 27. – május 31. között a Carl Lutz rakpart ideiglenesen lezárásra került, ez idő alatt átmeneti forgalomterelések léptek érvénybe. A Turbina utca - Népfürdő utca között épülő Dagály sétány utcában befejeződött a fatelepítés, és további kertészeti munkákkal párhuzamosan folytatódik a burkolatok, utcabútorok, és a közvilágítás kialakítása.

A pesti rakpart átalakítása egy hosszú távú városfejlesztési koncepció része. A rakparti fejlesztéseket két szakaszra lehet elkülöníteni: az Árpád hídtól a Dráva utcáig húzódó északi szakaszra, amely a Moszkva sétány nevet viseli majd, valamint a Dráva utcától a Margit hídig tartó déli szakaszra.

A Dráva utca és a Margit híd közötti déli szakaszon egy jellemzően 6 méter széles, díszburkolatú sétány épül a gyalogosok számára, új köztéri elemekkel, utcabútorokkal, valamint a gyalogosok felső rakpartra jutását megkönnyítő új átvezetésekkel. Egy új, lépcsővel ellátott akadálymentesített gyalogos feljáró is megépül a Szent István park előtt, a felső rakpartra jutást megkönnyítve.

A rakparti zár ideje alatt a közúti forgalom a következőképpen módosul:

 • A Jászai Mari tér és a Katona József utca között az Újpesti rakpart ismét kétirányú lett.

Északi irányban a Garam utca – Kárpát utca – Dráva utca – Népfürdő utca útvonalon haladhat a forgalom;

déli irányban az Árpád híd felől a Népfürdő utca – Dráva utca – Kárpát utca – Bessenyei utca útvonalon érhető el az Újpesti rakpart.

Az Újpesti rakpart szervizútja a Katona József utca és a Szent István park közötti részen észak felé egyirányú lesz a párhuzamos parkolás megtartásával.

Az id. Antall József rakpart a Jászai Mari téri déli rámpán közelíthető meg. A Garam utca Újpesti rakpart – Pannónia utca közötti szakasza déli forgalmi irányban egyirányúvá válik, a Bessenyei utca ugyanezen szakaszon pedig északi forgalmat kiszolgáló irányban lesz egyirányú.

 • A Dráva utca – Népfürdő utca csomópontja részlegesen 2x1 forgalmi sáv részére megnyitásra kerül.

 • A Révész utca kezdetben a Kárpát utca felől behajtva zsákutca lesz, majd várhatóan 2017.03.13-tól kelet felé ismét egyirányúvá válik.

 • A Kárpát utca a Dráva utcától a Berzsenyi Gimnáziumnál található szervizútig egyirányúsításra kerül.

 • A Pannónia utca Dráva utca – Révész utca közötti szakasza déli irányban továbbra is egyirányú.

 • Az Újpesti rakparton a Margit híd illetve az id. Antall József rakpart felé tartó irány a Katona József utcánál szétválasztásra kerül: így a hídra tartó forgalom nem torlasztja a rakpart felé haladókat. Ezzel párhuzamosan az Újpesti rakpart Katona József utca – Jászai Mari tér közötti északi útja kétirányú lesz.

 

A rakparti zár idején a közösségi közlekedés az alábbiak szerint alakul:

 • A 15/115-ös autóbuszok továbbra is a jelenlegi terelt útvonalon közlekednek.

Boráros tér felé

Útvonal:

Népfürdő utcában a Viza utcáig keretmenetrendi útvonalon, majd balra Viza utca – jobbra Párkány utca – balra Révész utca – jobbra Pannónia utca, tovább Pannónia utca.

Az útvonal-módosítás megállóhelyet nem érint.

Gyöngyösi utca ill. Árpád híd felé

Útvonal:

Hegedűs Gyula utca – tovább egyenesen Hegedűs Gyula utca – balra Révész utca jobbra Párkány utca – balra Viza utca – jobbra Népfürdő utca, tovább keretmenetrendi útvonalon.

 • A 79-es trolibusz a Visegrádi utca – Révész utca – Pannónia utca útvonalon fordul vissza.

 • A 75-ös trolibusz eredeti útvonalán közlekedik. A Kárpát utcai közös autóbusz- és trolibuszmegálló ismét az eredeti helyén található a Dráva utcában.

 

A gyalogosokat és a kerékpárosokat az alábbi közlekedési változás érinti a rakparti lezárás idején:

 • A Dráva utcában a tervezett kerékpársávok még nem kerültek kialakításra. A gyalogosan közlekedők az új gyalogátkelőhelyeket és járdákat használhatják.

Az ideiglenes forgalmirend-változással vagy a beruházással kapcsolatos kérdéseket  az erre a célra létrehozott Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldhetik el az érdeklődők. A forgalmi változásokról további részletes információ a www.bkk.hu oldalon érhető el.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Észak-Pestről

Az UP Újpesti Rendezvénytérben tartották meg az „Újpest Kapuja” térségmegújítási és városrehabilitációs projekt nyitórendezvényét.
2019. április 11-én felavattuk újabb, testvérvárosunkról elnevezett parkot. A rendezvényen dr. Tóth József és Fülöp László Zsolt polgármesterek beszédet követően a szovátai Intermezzo kamarakórus ünnepi műsora tette emlékezetessé a rendezvényt. Az Országbíró sétány mentén az Ochota park után, Szovátáról is van elnevezve egy közterület.
Világbajnoki címet szerzett kadet korosztályban a Budapest Honvéd Zuglóban élő párbajtőrözője a lengyelországi Torunban zajló vívó-világbajnokságon.
Több száz kerületi iskolás nézte meg együtt a Kezedben a sorsod című francia filmet, majd beszélgettek álmokról, önmegvalósításról.
Csak áprilisban több mint 400 milliós kárt okoz, hogy a XV. kerületnek nincs elfogadott költségvetése. A képviselők tiszteletdíja, amely évi közel 94 milliót visz el, azért nincs veszélyben.
Március végétől ismét a Thököly úti zsinagógában tarthatja istentiszteleteit a zuglói zsidó közösség. Az épület még 2016 októberének végén égett le, a tavaly kezdődő felújítás több mint 280 millió forintba került.
Számos környékbeli gyerek és felnőtt segítségével folytatódott a tavaly novemberben elkezdett erdőtelepítés a Németpróna utcában. A gyümölcsfák mellé ezúttal hárs- és berkenyefák, bogyós gyümölcsök, valamint gyógynövények kerültek. Az öntözést egyelőre a lakók vállalták magukra, de a kerület vezetése már dolgozik egy közeli vízforrás kiépítésén.
Sikeres zöldség-gyümölcs utalvány program tapasztalatait felhasználva az önkormányzat április 10-20. között húsvéti akciót szervez. A 3000 forint értékű húsvéti utalványaikat a partnerkártyával rendelkező, 18. életévüket betöltött, regisztrált kerületi lakosok a Lehel Csarnokban a kijelölt hús-, hentesáru boltokban válthatják be.
Újpesten, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. mintegy 75 millió forintos saját beruházásával megkezdte működését Magyarország első olyan szeszfőzdéje, mely kisipari technológiával, kizárólag gin előállítására szakosodott. A főzde fő terméke az Opera Gin Budapest.
Nem sikerült megalkotni a költségvetési rendeletet az előírt határidő utolsó napján, március 18-án a XV. kerületben. A városrész működése biztosított, ám a következmények súlyosak.
Március 11-én, reggel nyolc órakor megkezdődött a rendelés a felújított Csertő parki gyermekorvosi rendelőben. Az átgondolt tervezésnek, a rengeteg színnek, a világos tereknek és zöld növényeknek köszönhetően az ellátásra szoruló kis betegek már a környezet hatására jobban érezhetik magukat.
A millenniumi Városligetről tartott vetített képes előadást Széchenyi Lászlóné és Széchenyi László a Cserepesházban március 11-én.
Fokozott köztisztasági akciót indított március 4-én a Zuglói Önkormányzati Rendészet (ZÖR). A ZÖR munkatársai térfigyelő kamerák segítségével küzdenek az illegális hulladéklerakás ellen.
Egy férfi bement az újpesti rendőrkapitányságra, hogy segítséget kérjen az eltűnt autójával kapcsolatban, de a kapitányságról már gyanúsítottként távozott.
Érdemes egy napsütötte hétvégén elsétálni az Ügető utca 1-9., vagy a Lakkozó utca 20-28. épületekhez, és megnézni, hogy egyszerű eszközökkel milyen pozitív változás volt elérhető a panelépületek megjelenésében.
A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 15-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. A megnövekvő kirándulóforgalom miatt ezen a napon a vonatok hosszabb üzemidőben közlekednek, 30-45 percenként indulnak a végállomásokról. A hosszú hétvége mindhárom napján gőzvontatású nosztalgiavonat is várja az utasokat.
A Gvadányi utca – Zalán utca kereszteződése mellett két új térfigyelő kamerát kapott a Kerepesi úti vasúti átjáró is február 26-án.
Megszívtuk címmel tartott előadást Zacher Gábor a Budapesti Gazdasági Egyetemen péntek délután. A Zuglói Egészségfejlesztési Iroda szervezésében megtartott programon a mindennapi függőségekről beszélt a toxikológus.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

Áruszállítót keresünk
( / Állás)

Áruszállítót keresünk
2019.04.18

Buszsofőrt keresünk
( / Állás)

Buszsofőrt keresünk
2019.03.29

Kertészt keresünk
( / Állás)

noimage
2019.03.29

Elektro műszerész
( / Állás)

noimage
2019.03.26

Mindenes nyugdíjast keresek
( / Állás)

noimage
2019.03.21

Varrónőket keresünk
( / Állás)

noimage
2019.03.21

Kertész ÁLLÁS!!!
( / Állás)

noimage
2019.03.20

Buszvezető Budapest
( / Állás)

noimage
2019.03.18

Takarítói állás betöltésére főállású munkatársat keresünk!
( / Állás)

noimage
2019.03.11

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?


Szolgáltatások Budapesten

Számítógépes segítségnyújtás kedvező áron
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Gyorstalpaló vagy fontolva haladó?
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

Gyorstalpaló vagy fontolva haladó?

elveszett cica a westendnél 200.000 a nyomravezetőnek
(Szolgáltatás / Háziállat)

noimage

Egyszerű, kezelhető honlapok készítése kisvállalkozóknak
(Szolgáltatás / Üzlet, cég)

Egyszerű, kezelhető honlapok készítése kisvállalkozóknak

Idős felügyelet vállalok
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

Manikűr-műkörömépítés, pedikűr lábápolás 11.kerület
(Szolgáltatás / Életmód)

Manikűr-műkörömépítés, pedikűr lábápolás 11.kerület

Lomtalanitás, hagyaték felvásárlás
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Homlokzati hoszigeteles!
(Szolgáltatás / Építőipar)

noimage

Társasházkezelés
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Társasházkezelés

Társasházkezelés
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Társasházkezelés

Svéd masszázs
(Szolgáltatás / Életmód)

Svéd masszázs

Közös képviselet megbízhatóan WWW.KÖZÖSKÉPVISELŐ.HU
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Közös képviselet
(Szolgáltatás / Üzlet, cég)

noimage

NÉMET
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

noimage

Cégét átvesszük
(Szolgáltatás / Üzlet, cég)

noimage

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó