Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

hirdetés

hirdetés

A pesti rakparton, és a Dagály Strandfürdő környezetében közlekedők tapasztalhatták, hogy tavaly óta intenzív munkálatok zajlanak a Margit híd és az Árpád híd közti pesti rakpartszakaszon, illetve a Turbina utca és a Népfürdő utca közötti területen. Mindkét helyen egy-egy új sétány épül, amelyek biztosítani fogják a közvetlen és minőségi gyalogos és részben kerékpáros közlekedést az úszó világbajnokság alkalmából épült Duna Úszóaréna környezetében.

A pesti rakpartfejlesztési munkálatok a terveknek megfelelően újabb fázisukba érkeznek: a kivitelezés utolsó fázisában, 2017. február 27. – május 31. között a Carl Lutz rakpart ideiglenesen lezárásra került, ez idő alatt átmeneti forgalomterelések léptek érvénybe. A Turbina utca - Népfürdő utca között épülő Dagály sétány utcában befejeződött a fatelepítés, és további kertészeti munkákkal párhuzamosan folytatódik a burkolatok, utcabútorok, és a közvilágítás kialakítása.

A pesti rakpart átalakítása egy hosszú távú városfejlesztési koncepció része. A rakparti fejlesztéseket két szakaszra lehet elkülöníteni: az Árpád hídtól a Dráva utcáig húzódó északi szakaszra, amely a Moszkva sétány nevet viseli majd, valamint a Dráva utcától a Margit hídig tartó déli szakaszra.

A Dráva utca és a Margit híd közötti déli szakaszon egy jellemzően 6 méter széles, díszburkolatú sétány épül a gyalogosok számára, új köztéri elemekkel, utcabútorokkal, valamint a gyalogosok felső rakpartra jutását megkönnyítő új átvezetésekkel. Egy új, lépcsővel ellátott akadálymentesített gyalogos feljáró is megépül a Szent István park előtt, a felső rakpartra jutást megkönnyítve.

A rakparti zár ideje alatt a közúti forgalom a következőképpen módosul:

 • A Jászai Mari tér és a Katona József utca között az Újpesti rakpart ismét kétirányú lett.

Északi irányban a Garam utca – Kárpát utca – Dráva utca – Népfürdő utca útvonalon haladhat a forgalom;

déli irányban az Árpád híd felől a Népfürdő utca – Dráva utca – Kárpát utca – Bessenyei utca útvonalon érhető el az Újpesti rakpart.

Az Újpesti rakpart szervizútja a Katona József utca és a Szent István park közötti részen észak felé egyirányú lesz a párhuzamos parkolás megtartásával.

Az id. Antall József rakpart a Jászai Mari téri déli rámpán közelíthető meg. A Garam utca Újpesti rakpart – Pannónia utca közötti szakasza déli forgalmi irányban egyirányúvá válik, a Bessenyei utca ugyanezen szakaszon pedig északi forgalmat kiszolgáló irányban lesz egyirányú.

 • A Dráva utca – Népfürdő utca csomópontja részlegesen 2x1 forgalmi sáv részére megnyitásra kerül.

 • A Révész utca kezdetben a Kárpát utca felől behajtva zsákutca lesz, majd várhatóan 2017.03.13-tól kelet felé ismét egyirányúvá válik.

 • A Kárpát utca a Dráva utcától a Berzsenyi Gimnáziumnál található szervizútig egyirányúsításra kerül.

 • A Pannónia utca Dráva utca – Révész utca közötti szakasza déli irányban továbbra is egyirányú.

 • Az Újpesti rakparton a Margit híd illetve az id. Antall József rakpart felé tartó irány a Katona József utcánál szétválasztásra kerül: így a hídra tartó forgalom nem torlasztja a rakpart felé haladókat. Ezzel párhuzamosan az Újpesti rakpart Katona József utca – Jászai Mari tér közötti északi útja kétirányú lesz.

 

A rakparti zár idején a közösségi közlekedés az alábbiak szerint alakul:

 • A 15/115-ös autóbuszok továbbra is a jelenlegi terelt útvonalon közlekednek.

Boráros tér felé

Útvonal:

Népfürdő utcában a Viza utcáig keretmenetrendi útvonalon, majd balra Viza utca – jobbra Párkány utca – balra Révész utca – jobbra Pannónia utca, tovább Pannónia utca.

Az útvonal-módosítás megállóhelyet nem érint.

Gyöngyösi utca ill. Árpád híd felé

Útvonal:

Hegedűs Gyula utca – tovább egyenesen Hegedűs Gyula utca – balra Révész utca jobbra Párkány utca – balra Viza utca – jobbra Népfürdő utca, tovább keretmenetrendi útvonalon.

 • A 79-es trolibusz a Visegrádi utca – Révész utca – Pannónia utca útvonalon fordul vissza.

 • A 75-ös trolibusz eredeti útvonalán közlekedik. A Kárpát utcai közös autóbusz- és trolibuszmegálló ismét az eredeti helyén található a Dráva utcában.

 

A gyalogosokat és a kerékpárosokat az alábbi közlekedési változás érinti a rakparti lezárás idején:

 • A Dráva utcában a tervezett kerékpársávok még nem kerültek kialakításra. A gyalogosan közlekedők az új gyalogátkelőhelyeket és járdákat használhatják.

Az ideiglenes forgalmirend-változással vagy a beruházással kapcsolatos kérdéseket  az erre a célra létrehozott Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldhetik el az érdeklődők. A forgalmi változásokról további részletes információ a www.bkk.hu oldalon érhető el.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Észak-Pestről

Két hete sajnálattal tapasztaltuk, hogy a Hartyán-játszótér frissen felújított kerítését újra jelentősen megrongálták ismeretlen vandálok.
Zugló önkormányzata folyamatosan azon gondolkodik, hogyan tudná még zöldebbé tenné a kerületet, és miként vehetne részt a klímaváltozás csökkentésében. Ennek jegyében kezdtek klímaerdő telepítésébe a Németpróna utcában.
November 13-án, a Radnóti Miklós Művelődési Központ színháztermében, ünnepi rendezvény keretében köszöntötte önkormányzatunk a kerületi szociális intézmények dolgozóit.
A XIII. kerület i egészségügyi szolgálat két szakrendelője 66 millió forint fejlesztési forráshoz jut az Egészséges Budapest Program keretében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.
Az akcióban érintett kerületi lakosok kérésére az önkormányzat meghosszabbította az alma, hagyma, krumpli utalványok beváltásának határidejét.
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítéséről szóló kormányhatározat kedden jelenik meg a Magyar Közlönyben.
November 10-én, az I. Világháborút lezáró békeszerződés 100. évfordulóján a két világháború hőseire és áldozataira emlékeztető emlékművet avattak a Csángó utca 22-24. számú lakóépületek előtti parkban.
November 15-én átadták az ösztöndíjakat a sportban, tanulmányaikban, az alkotó- és előadó-művészetekben kiemelkedő eredményeket felmutató újpesti diákoknak.
Egy kilométer hosszan, a Wesselényi utca és a Szentmihály út között építik tovább a zajvédő falat az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszán.
Őszikék címmel nyílt kiállítás Lekics Lilian Égerházi- és Talent-ösztöndíjas festőművész alkotásaiból a Zuglói Ifjúsági Centrumban.
A szociális munkások biztonsága volt az egyik legfontosabb téma a zuglói szociális munka napján.
Adventi koszorúk a piac virágboltjában, desszertek a boltok polcain, néhány felvillanó égő, és felcsendülnek a jól ismert dallamok a rádiókból.
Novemberhez képest igen enyhe az idő, így nem csoda, hogy a legtöbben még mindig a friss levegőn szeretik tölteni szabadidejüket. Bár már korábban sötétedik, a Rózsavirág téren még minden délután zajlik az élet.
Átadták a felújított Varázskarika Tagóvoda játszóudvarát.
Idén is meghirdette a kerületi önkormányzat a Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Környezetvédelmi Közalapítvánnyal együttműködve a „Tiszta porta, virágos kert” pályázatát.
Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot.
Október 30-án, a Mariott Hotel Báltermében megrendezett XX. FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat eredményhirdetésén az önkormányzat képviseletében, az ingatlanfejlesztés területén az elmúlt két évtizedben elért eredményekért elismerő diplomát vett át Holopné Schramek Kornélia alpolgármester.
Felavatták Lendvay Kamilló emléktábláját

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Informatikai segítség házhoz Budapesten, ingyenes kiszálláss
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Informatikai segítség házhoz Budapesten, ingyenes kiszálláss

Te megálmodod, én megalkotom!
(Szolgáltatás / Szépségápolás)

Te megálmodod, én megalkotom!

Szivárvány Iskola Nyílt napok
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

Szivárvány Iskola Nyílt napok

Körtánc A TIT Studióban
(Szolgáltatás / Életmód)

noimage

Villanyszerelés Budapesten és vonzáskörzetében
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelés Budapesten és vonzáskörzetében

BODY SPACE : "A HELY, ahol tested átalakul!"
(Szolgáltatás / Szépségápolás)

noimage

Garázsvásár Csillaghegyen!
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Dr.Tóth Tamás Idegsebész Magánrendelés
(Szolgáltatás / Egészségügy)

Dr.Tóth Tamás Idegsebész Magánrendelés

Foleg anyagi segitseg idoseknek
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Foleg anyagi segitseg idoseknek
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Bérelhető Jakuzzis Körös-parti nyaralóházak
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bérelhető Jakuzzis Körös-parti nyaralóházak

Takarítás
(Szolgáltatás / Takarítás, házvezetés)

Takarítás

Villanyszerelés
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelés

NEOPLANT gyógynövényes natur kozmetikumok bôr és haj problém
(Szolgáltatás / Egészségügy)

NEOPLANT gyógynövényes natur kozmetikumok bôr és haj problém

Állatbefogás és tetem szállítás
(Szolgáltatás / Háziállat)

noimage

hirdetés

Ön is hirdetne?


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó