Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

hirdetés

Eredményesen szerepeltek idén is a kispesti diákok a 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójában. A csütörtöki díjátadón 182 kis matematikus kapott valamilyen elismerést kimagasló teljesítményéért, az elért eredményekért. Az összesítések alapján a megyei forduló legeredményesebb általános iskolái között szerepelt a Gábor iskola.

A 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny dél-pesti régiójának (IX.,XVIII., XIX., XX., XXI., XXIII., kerületek) eredményhirdetésén, a Puskás iskola tornatermében Bak Ferenc, a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője elmondta: idén 2338 résztvevő oldotta meg a versenyfeladatokat a régióban, ebből 182-en eredményesen szerepeltek a versenyen. A legjobbak méltóképpen képviselik majd iskolájukat, a kerületet az országos döntőben. Az első fordulóban országosan 63.780-an, ebből 14.817-en a határon túlról vettek részt. Ebből született ez az eredmény. Legyenek nagyon büszkék gyerekeikre – szólt a szülőkhöz is Bak Ferenc.

A díjakat Szujkó Szilviától, az önkormányzat Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúsági és Egészségügyi Bizottság elnökétől, valamint a verseny lebonyolításában is résztvevő iskolák pedagógusaitól, Bihari Pétertől (Puskás iskola), Fodor Máriától (XXI. kerületi Jedlik Ányos Gimnázium), Argayné Magyar Bernadette-től (XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium), Nagyné Bonyár Edittől (Puskás iskola) vették át.

A verseny az 1989/90-es tanévben indult a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskolából. Kispest a fővárosi kerületekkel együtt 1994-ben kapcsolódott be a szervezésbe és lebonyolításba. A Puskás iskola pedig csaknem tíz éve ad otthont az ünnepélyes díjátadónak a régióban.

Csapatverseny
3. osztály
1. Karácsony Sándor Rózsatéri Ref. Iskola (Kulcsár Petra, Horváth Kristóf, Izsa Boglárka)

6. osztály
1. Kispesti Pannónia Általános Iskola (Bene Ábel, Simonics Levente, Simonics Olivér)
3. Kispesti Gábor Áron Általános Iskola (Fucskó Milán, Jánoska-Nagy Dusán, Várhegyi Hajnal)

7. osztály
3. Kispesti Gábor Áron Általános Iskola (Országh Júlia, Gulyás András, Fehér Eszter)

8. osztály
2. Kispesti Gábor Áron Általános Iskola (Joó Milán Brúnó, Várhegyi Viola Dóra, Bálint Gergely)

Egyéni
3. osztály
1. Kulcsár Petra - Karácsony iskola (tanítója: Kassai Ildikó)
2. Kiss Lícia - Vass iskola (tanítója: Ostrowskiné Papp Éva)
6. Jambrik Dániel - Erkel iskola (tanítója: Czirjákné Kocsis Ibolya)

6. osztály
1. Elges Gergő - Bolyai iskola (tanára: Nagy Attila, Mikófalvi Péter)
2. Bene Ábel - Hungária iskola (tanára: Nagypál Ildikó)
5. Fucskó Milán - Gábor iskola (tanára: Sólyomné Ruttkay Éva)

7. osztály
1. Országh Júlia - Gábor iskola (tanára: Sólyomné Ruttkay Éva)
5. Szabó Andrea - Kós iskola (tanára: Gyomlainé Petró Éva)

8. osztály
1. Joó Milán Brúnó - Gábor iskola (tanára: Kertész Ilona)
6. Várhegyi Viola Dóra - Gábor iskola (tanára: Kertész Ilona)

A legeredményesebb felkészítő tanárok:
- Kassai Ildikó - Karácsony iskola
- Kertész Ilona - Gábor iskola
- Nagypál Ildikó - Pannónia iskola
- Ostrowskiné Papp Éva - Vass iskola
- Sólyomné Ruttkay Éva - Gábor iskola

 

 

Forrás: kispest.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

A csepeli önkormányzat az elmúlt évben számos komoly beruházást valósított meg. A fejlesztések keretében utakat tettek rendbe, bölcsőde- és óvodaudvarokat újítottak fel, megújult a Daru-domb környezete is.
A pesterzsébeti Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola szervezésében 2018. március 20-án lezajlott a sajátos nevelési igényű tanulók szépíró versenye. A kerületi hagyományt az intézmény utazó gyógypedagógus kollégája, Kis Ildikó kezdeményezésére elevenítették fel.
Önkormányzati támogatásból alakíttatott ki konditermet a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány a kerületi rendőrkapitányságon.
Harminckét új parkolóhelyet alakíttatott ki az önkormányzat a Corvin körúton a Pannónia iskola előtt. Nyolcmillió forintba került a beruházás.
Kilenc budapesti és nyolc vidéki középiskola 112 diákjának 327 fotója érkezett be a középiskolások országos fotóművészeti pályázatára. Kilenc budapesti és nyolc vidéki középiskola 112 diákjának 327 fotója érkezett be a középiskolások országos fotóművészeti pályázatára, melynek kiállítás-megnyitóval egybekötött díjkiosztó ünnepségét április 17-én tartották a Kondor Béla Közösségi Házban. Az intézmény vezetője, Varga Ferenc a köszöntőjében elmondta, hogy a közel két évtizedes múltra visszatekintő Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók keretében megrendezett fotópályázat minden évben átfogó képet ad a középiskolás korosztály művészetszemléletéről. – Egy-egy alkotás önmagában él, önmagában létezik, s egyéni világával szólítja meg a szemlélőt. Ez a világ lehet meghökkentő, egyszerű vagy éppenséggel bonyolult, lehet szó bravúros gyorsasággal elkészített műről, avagy mélyen szántó gondolatokat érintő darabról – fogalmazott Varga Ferenc. A legjobb alkotások készítőinek Galgóczy Zoltán alpolgármester és Havasi Zoltán önkormányzati képviselő adta át a díjakat, és valamennyi pályázó emléklappal, illetve a művészeti találkozó legjobb munkáit megörökítő színes katalógussal gazdagodott. Az alpolgármester úgy vélekedett, hogy a tablókon látható fotók bizonyítják: a középiskolás korosztály fogékony a művészetre, és a fiatalok kifinomult lelkivilágát is megmutatják. – Annak különösen örülök, hogy a rendezvény kinőtte a fővárost, és számos alkotás érkezett Budapesten kívülről – tette hozzá Galgóczy Zoltán. A díjátadót a Kolibri Táncegyesület nívós műsorszámai színesítették. Forrás: bp18.hu
Az okoseszközöktől a rajzasztalhoz igyekezett átcsábítani a gyerekeket egy rajzpályázat.
Tizenhetedszer rendezték meg az országos történelmi tanulmányi versenyt a pestszentlőrinci Felnőttek Gimnáziumában.
Idén is összemérték katasztrófavédelmi ismereteiket a kerületi általános iskolák csapatai a Bókay-kertben.
Az „Időtlenség” címet adta a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár idei összművészeti fesztiváljának, amelyet azért indított el 2011-ben, hogy közelebb hozza a művészetkedvelő közönséget Wekerletelep és Kispest kulturális értékeihez, az itt élő alkotókhoz és az alkotás folyamatához.
Óvodánkban hagyományosan minden év áprilisában megünnepeljük a Költészet napját. Ez a rendezvény ünnepi hangulatával színt visz a hétköznapi óvodai tevékenységek közé.
Kerületi általános és középiskolások versengtek a Szívdesszert versmondó versenyen.
Befejeződött a Yunus Emre Török Kulturális Intézet és a Kispesti Szivárvány Óvoda idén januárjában indult török-magyar kulturális programsorozata.
A holokauszt magyar áldozataira emlékeztek a Nefelejcs utcai izraelita temetőben április 16-án.
Bachmann Gábor építész, tervezőművész vehette át Ferencváros József Attila-díját a Gát utcai József Attila Emlékhelyen szerdán, a magyar költészet napján.
Ferencváros idén nagyszabású programsorozattal tisztelgett a magyar költészet és kultúra előtt, melynek csúcspontja a Magyar Költészet Napján, a Gát utcai József Attila Emlékhelynél tartott megemlékezés és díjátadás volt.
Bővíti szolgáltatásait az Auchan Magyarországon, a többcsatornás kereskedelmet online rendeléseket közvetítő áruházzal támogatják.
Befejeződött a hét helyszínt érintő játszótér-felújítási program.
A megújítandó Jedlik Ányos Gimnázium koncepciótervéről és a diákok ideiglenes áthelyezéséről tanácskoztak az Új JÁG Társadalmi Egyeztető Fórum tagjai március 28-án.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ingyenes apróhirdetések

Spanyoltanítás
(Szabadidő, sport / Egyéb)

noimage

Költöztetés olcsón
(Szabadidő, sport / Egyéb)

Költöztetés olcsón

Költöztetés Olcón Gyorsan
(Szabadidő, sport / Egyéb)

Költöztetés Olcón Gyorsan

Eladót keresünk kürtőskalácsos pavilonba
( / Állás)

noimage

TAKARÍTÁS NAPI 4-ÓRA
( / Állás)

noimage

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó