Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Huszonhetedik alkalommal rendezte meg Wekerletelep őszi kulturális fesztiválját az önkormányzat és más partnerek támogatásával, önkéntesek segítségével a Wekerlei Társaskör Egyesület szeptember harmadik hétvégéjén.

Zenés megnyitóval kezdődött szombat délelőtt a XXVII. Wekerlei Napok programsorozata a Kós Károly téri Zrumeczky-kapunál: a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara Payr Henrik vezényletével adott műsort. Ezt követően a nagyszínpadon fellépő Kereplő Bábszínház Csizmás Kandúr című előadását és Gubás Gabi interaktív gyermekkoncertjét élvezhette a közönség.

Az idei Wekerlei Napok kiemelt vendége volt Mór városa: délután a móri Képző- és Iparművészeti Szabadiskola művészeinek munkáiból nyílt kiállítás a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) pincegalériájában, majd a Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus adott koncertet a Kós téren. Wekerle Sándor miniszterelnök, a Wekerletelep alapítójának szobránál dr. Hiller István, Kispest országgyűlési képviselője, Somogyi Lászlóné és Lackner Csaba önkormányzati képviselők, valamint a WTE képviselői, a Fenyves Péter polgármester által vezetett móri delegáció és a Brindisi Szent Lőrinc Borrend tagjai helyeztek el koszorút. Az önkormányzat sátrában a nap folyamán a város vezetőivel és a képviselő-testület tagjaival – többek között Gajda Péter polgármesterrel, Rátkay Andrea alpolgármesterrel, Fekete László, Lazányi Ferenc, Ékes Gábor, Ferenczi István, Lackner Csaba, Szujkó Szilvia és Somogyi Lászlóné képviselőkkel – találkozhattak rendhagyó fogadóóra keretében a kispestiek.

A Wekerlei Kultúrház „Időkapuk Wekerlén” címmel izgalmas, négy állomásból álló időutazásra invitálta a családokat: a gyerekek és felnőtt kísérőik játékos, interaktív módon ismerkedhettek a 110 éves Wekerletelep egykori életével.

A társaskör három évvel ezelőtt kapcsolta össze először a Wekerlei Napokat a Kulturális Örökség Napjaival (KÖN), s a két rendezvény idén is jól kiegészítette egymást: a telep története iránt érdeklődők tematikus helytörténeti sétákon idézhették fel a századelő hangulatát, míg a Zrumeczky-kapu alatti KÖN-sátorban örökségvédelmi témájú előadásokat hallgathattak.

Délután színpadra lépett az Edelweiss Móri Német Nemzetiségi Táncegyüttes, az Etude TáncStúdió és a VonzArt Táncegyüttes, a Csiripály énekegyüttes és zenekar népzenei koncertjét követően pedig Felméri Péter humorista szórakoztatta a közönséget. A főtámogató önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester az esti blokk előtt mondott köszöntőt, majd Somlói Judit, a WTE elnöke átadta a társaskör díjait: az önkéntesek elismerésére szolgáló Wekerléért-díjat Gelencsér Gábor, Papp Zsuzsanna, Molnár László és M. Port Irén vehette át, a támogatóknak létrehozott Wekerlei Tulipán-díj bronz fokozatát az Átalakuló Wekerle kapta meg. Az esti programban a Voice Drops acapella együttes adott koncertet, majd a Wekerlei Mozgásműhely hastánccsoportja tartott bemutatót, a Martenica Táncegyüttes fellépését követően a Kócos Cirkusz Társulat tűzshow-ja zárta a napot.

Az egész napos programok sorát kézműves vásár és kreatív foglalkozások, népi mesterségek bemutatói és vásári játékok mellett családi pontgyűjtő játék és sütisütő verseny gazdagította. A tízéves Átalakuló Wekerle mozgalom „bevállalós hétpróbájának” részeként az önkéntesek idén is népszerűsítették a wekerlei újrapoharat, lehetett mosható bevásárlótáskát és kenyérzsákot készíteni, s többek között komposztjátékkal, konyhakvízzel is várták az érdeklődőket. Vasárnap délután „A mi Wekerlénk” címmel a telephez kapcsolódó, wekerleiek által készített fotókból összeállított vetítést tartottak a Zenepavilonban.

A Wekerlei Napok sportprogramja idén is három napot ölelt fel: a foci-, asztalitenisz-, gyeplabda- és röplabdaversenyek mellett nem maradhatott el a hagyományos tájékozódási futás sem.

Forrás: kispest.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

Több mint 300 településnek ajándékozott emlékfát a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Wekerle Sándor 170. születésnapja alkalmából tartott rövid megemlékezést Kispest Önkormányzata a volt miniszterelnök Kós Károly téri szobránál.
Életének 93. évében, rövid betegség után elhunyt dr. Rajháthy Aurél nyugalmazott kerületi körorvos.
Kerületünkben új, izgalmas kezdeményezés indult. Pesterzsébet Önkormányzata közösségi használatra bocsátotta az Eötvös utca-Ősz utca sarkán található, eddig üresen álló telket.
A Szociális Munka Napja alkalmából elismerő oklevélben részesültek a szféra kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozói, valamint átadták a Humanitas Ferencváros díjat is.
Dániel András gyermekíró volt a PIK könyvtár vendége.
Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalában állíthatta ki diákjai legszebb alkotásait a József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
Az alábbi közleményt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere osztotta meg Facebook - oldalán :
Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott Kiss András operaénekes.
Gondozott és virágos közterületek fogadják Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosságát az őszi és téli időszakban is.
A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvodában az október 31-ei nevelési értekezleten tartalmas szakmai programokkal gazdagíthattuk módszertani ismereteinket.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kispesti hőseire emlékeztek idén is a Határ út és az Ady Endre út kereszteződésénél az 1956. november 4-től itt zajlott harcok emlékére emelt kopjafa előtt.
Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata városfejlesztési sikereiért a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Szövetség (FIABCI) oklevelét vehette át a budapesti Marriott Hotelben október 30-án.
Október 27-én a Ferencvárosi Művelődési Központban nagyszabású gálaműsorral ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a Bartók Táncegyüttes.
Idén negyedik alkalommal gyújtottak őrtüzet Csepelen Székelyföld autonómiájáért a Daru-dombnál.
Október 26-án avatta fel Dobray István emléktábláját Szabados Ákos polgármester a Lázár Vilmos Általános Iskola falán.
Két új helyszínen fogadja az ügyfeleket a Főtáv és a DHK
Nagyszabású hangversennyel ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját az Obsitos Fúvószenekar szombaton a KMO Művelődési Házban.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Szolgáltatások Budapesten

Tanuljon gitározni otthon!
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

noimage

Online nyelvi kurzus
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Online nyelvi kurzus

Coach gyakorlat
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Coach gyakorlat

Idősgondozás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

Bécsiszelet Étterem
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bécsiszelet Étterem

Villanyszerelő-Elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-Elektrikus

Villanyszerelő-elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-elektrikus

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó