Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

hirdetés

Idén már munkaszüneti nap az ágazatban dolgozóknak november 12-dike, a Szociális Munka Napja. Mivel ez most hétvégére esik, ezért az önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben dolgozók 2018. január 31-ig vehetik ki a nekik járó szabadnapot – mondta Gajda Péter polgármester azon az ünnepségen, amelyet ez alkalomból tartottak a KMO-ban, ahol elismeréseket adtak át a kiemelkedő munkát végző szociális munkatársaknak.

A polgármester beszédében kitért arra, hogy sajnos még mindig nem tart ott az ágazat, hogy ezen a napon arról tudnánk beszámolni, hogy az állam, vagy az intézményeket fenntartó önkormányzat megfelelően tudná elismerni, bérekben is kifejezni azt a pótolhatatlan, felelősségteljes munkát, amelyet végeznek. Nem tudni, hogy miért tolódnak mindig hátrébb, maradnak ki a közös gondolkodásból állami szinten az ágazatban dolgozók. A kerületi önkormányzat megbecsüli munkájukat, köszönetét fejezi ki az intézményekben dolgozóknak, ezért is alapították három évvel ezelőtt azt az elismerő oklevelet, amelyet a szociális gondoskodás területén végzett kiemelkedő munkájáért adnak át. A munkakörülmények javításáról pedig folyamatosan tárgyalnak az ágazat érdekképviseleti képviselőivel – tette hozzá.

Varga Attila, a Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke arról beszélt, hogy bár mindenki megérdemelné, de ebben az évben csupán négyen kaphatnak elismerést.

Vinczek György, a szociális területért felelős alpolgármester egy szomorú aktuális eseményen példáján mutatta meg azt a munkát, amelynek legfontosabb alapjai az emberség, az odafigyelés, a szeretet, a felelősség, a kötelességtudat, az önzetlenség. A kerületi nyugdíjasházban november elsején keletkezett tűz idején lehetett látni, megtapasztalni azt a tudást, szakértelmet, amelyet a sérültek, az idősek mentésében, ellátásában a gondozók, a civil szervezetek nyújtottak.

A szociális gondoskodás területén végzett kiemelkedő munkáért önkormányzat Elismerő Oklevélben részesült Besenyei Lászlóné, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat munkatársa, aki 1996 óta a dolgozik a Wekerlei szakmai egységben a házi segítségnyújtásban, mint szociális gondozó.

Az Idős Emberek Gondozásáért Lázár Margit Zongoratanárnő Emlékére Alapítvány jutalmazottja Nagyné Kovács Veronika, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat munkatársa, aki 1991 óta a Wekerlei Szakmai Egységnél technikai dolgozóként kezdte munkáját, és azóta is itt dolgozik.

Az Idős Emberek Gondozásáért Lázár Margit Zongoratanárnő Emlékére Alapítvány másik jutalmazottja Kerti Hajnalka szintén a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat  munkatársa, aki 2011. november 6. óta alkalmazottja a Szolgálat Csillagok Napközi Otthona Szakmai Egységének.

 A Kispesti Gyermek Zsivaj Alapítvány elismerő oklevelét nyújtotta át Turbéky Rita kuratóriumi elnök Csomó Juditnak, aki 2012-ben kezdett dolgozni a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumban, mint a Gyermekjóléti Központ családgondozója.

Az ünnepségen részt vettek a Kispesti Szociális Centrum, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat, a Vöröskereszt, a karitász szervezetek és a Polgármesteri Hivatal szociális területen dolgozó munkatársai, valamint a képviselő-testület tagjai közül Bogó Józsefné, Ékes Gábor, Lazányi Ferenc és Teknős Ferenc, akik szívesen fogadták Aradi Tibor és Varga Ferenc József humoristák műsorát.

 

Forrás: kispest.hu

 

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

Idén is összemérték katasztrófavédelmi ismereteiket a kerületi általános iskolák csapatai a Bókay-kertben.
Az „Időtlenség” címet adta a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár idei összművészeti fesztiváljának, amelyet azért indított el 2011-ben, hogy közelebb hozza a művészetkedvelő közönséget Wekerletelep és Kispest kulturális értékeihez, az itt élő alkotókhoz és az alkotás folyamatához.
Óvodánkban hagyományosan minden év áprilisában megünnepeljük a Költészet napját. Ez a rendezvény ünnepi hangulatával színt visz a hétköznapi óvodai tevékenységek közé.
Kerületi általános és középiskolások versengtek a Szívdesszert versmondó versenyen.
Befejeződött a Yunus Emre Török Kulturális Intézet és a Kispesti Szivárvány Óvoda idén januárjában indult török-magyar kulturális programsorozata.
A holokauszt magyar áldozataira emlékeztek a Nefelejcs utcai izraelita temetőben április 16-án.
Bachmann Gábor építész, tervezőművész vehette át Ferencváros József Attila-díját a Gát utcai József Attila Emlékhelyen szerdán, a magyar költészet napján.
Ferencváros idén nagyszabású programsorozattal tisztelgett a magyar költészet és kultúra előtt, melynek csúcspontja a Magyar Költészet Napján, a Gát utcai József Attila Emlékhelynél tartott megemlékezés és díjátadás volt.
Bővíti szolgáltatásait az Auchan Magyarországon, a többcsatornás kereskedelmet online rendeléseket közvetítő áruházzal támogatják.
Befejeződött a hét helyszínt érintő játszótér-felújítási program.
A megújítandó Jedlik Ányos Gimnázium koncepciótervéről és a diákok ideiglenes áthelyezéséről tanácskoztak az Új JÁG Társadalmi Egyeztető Fórum tagjai március 28-án.
Vastapssal jutalmazta a PIK közönsége Lackfi János költészetnapi műsorát.
Közösen gyakorlatoztak a kerület és a kalotaszegi testvérváros, Körösfő tűzoltói.
Honvédségi toborzó irodát nyitnak Csepelen - az erről szóló nyilatkozatot Simicskó István honvédelmi miniszter, Németh Szilárd (Fidesz-KDNP), az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, valamint Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester írta alá hétfőn Budapesten.
Jelentős épületenergetikai felújítások folynak a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat és az Epres Óvoda épületein. Az Önkormányzat Európai uniós forrásból elnyert mintegy 209 millió forintot 106 millió forint saját erővel egészítette ki. A munkálatok várható befejezése az idei év ősze.
Böde Péter – Vándor Meseíró a tavasz első napjaiban látogatott el a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvodába.
Elhelyezték a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia és Multifunkciós Sportcsarnok alapkövét a Hollandi úton található Csepeli Sport, Szabadidő és Rendezvény Központ területén március 13-án.
Dr. Orsós Zsuzsanna biológus, egyetemi adjunktus volt a második vendége az önkormányzat oktatási-motivációs előadássorozatának. Az Erkel iskolában tartott programot az önkormányzat romaügyi referense szervezte. A sorozat példamutatással, érzékenyítéssel segíti a cigány származású fiatalok társadalmi felzárkózását.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ingyenes apróhirdetések

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó