Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A Minszk Napok alkalmából Tarlós István főpolgármester meghívására Budapestre látogatott Andrej Sorec, Minszk főpolgármestere.

A belorusz delegáció tagja volt Denisz Ovsyanikov, a minszki Partizan kerület polgármestere, aki április 20-án együttműködési megállapodást írt alá Borbély Lénárddal, Csepel polgármesterével, másnap pedig egy három fős üzleti delegáció kíséretében egy napos látogatást tett Csepelen.

A két kerület a minszki magyar nagykövetség közreműködésével vette fel a kapcsolatot, így a delegációt elkísérte Sziklavári Vilmos, minszki magyar nagykövet is. A vendégeket a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója fogadta. Borbély Lénárd először bemutatta Csepel területi, lakossági és gazdasági adottságait. Kitért a jelenlegi fejlesztésekre és a jövőbeni elképzelésekre is, mint például a Csepelt elkerülő gerincút befejezésére. Elmondta, 2010 óta nagyszabású fejlesztések indultak a kerületben, amelyek folyamatosan zajlanak főként az infrastruktúra, a közterületek és a lakóházak energetikája terén. Beszélt arról is, hogy a vállalkozásbarát önkormányzatnak köszönhetően fokozódott a munkahelyteremtés. – Büszkék vagyunk az ipari múltunkra, a jelentős ipari ingatlanállomány fejlesztési potenciált jelent – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, mintegy 5300 vállalkozás található a kerületben, főként a kereskedelem és az építőipar területén. Kiemelte a Szabadkikötő Logisztikai Zrt. valamint a Metrans Kft. gazdasági tevékenységét.
Ezután Denis Ovsyanikov mutatta be Minszk Partizansky kerületét, részletezve a városrész gazdasági életét, ipari parkjának működését. Prezentációjának végén meghívta a csepeli polgármestert városukba, hogy elmélyítsék az újonnan kötött gazdasági-kulturális kapcsolatot. Németh Szilárd elmondta, a keleti nyitás szempontjából fontosnak tartja hazánk Fehéroroszországgal való kapcsolatát. Hozzátette, a prezentációk alapján a két kerület együttműködése óriási lehetőségeket rejt. Ezt követően a delegáció látogatást tett a Szabadkikötő Logisztikai Zrt.-nél, ahol Marján Miklós, a cég vezérigazgatója tartott rövid ismertetőt. A delegáció megtekintette még a Metrans Kft. telephelyét és a Csepel Művek gyárterületét is, majd ellátogatott a Rizmájer Kézműves Sörházba, ahol Rizmájer József mesélt a mára már legendává vált vállalkozásának történetéről. Egy rövid kis-duna parti kirándulás után a látogatás a Nagy Levin Étteremben elköltött jó hangulatú vacsorával zárult.

Forrás: csepel.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

Több mint 300 településnek ajándékozott emlékfát a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Wekerle Sándor 170. születésnapja alkalmából tartott rövid megemlékezést Kispest Önkormányzata a volt miniszterelnök Kós Károly téri szobránál.
Életének 93. évében, rövid betegség után elhunyt dr. Rajháthy Aurél nyugalmazott kerületi körorvos.
Kerületünkben új, izgalmas kezdeményezés indult. Pesterzsébet Önkormányzata közösségi használatra bocsátotta az Eötvös utca-Ősz utca sarkán található, eddig üresen álló telket.
A Szociális Munka Napja alkalmából elismerő oklevélben részesültek a szféra kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozói, valamint átadták a Humanitas Ferencváros díjat is.
Dániel András gyermekíró volt a PIK könyvtár vendége.
Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalában állíthatta ki diákjai legszebb alkotásait a József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
Az alábbi közleményt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere osztotta meg Facebook - oldalán :
Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott Kiss András operaénekes.
Gondozott és virágos közterületek fogadják Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosságát az őszi és téli időszakban is.
A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvodában az október 31-ei nevelési értekezleten tartalmas szakmai programokkal gazdagíthattuk módszertani ismereteinket.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kispesti hőseire emlékeztek idén is a Határ út és az Ady Endre út kereszteződésénél az 1956. november 4-től itt zajlott harcok emlékére emelt kopjafa előtt.
Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata városfejlesztési sikereiért a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Szövetség (FIABCI) oklevelét vehette át a budapesti Marriott Hotelben október 30-án.
Október 27-én a Ferencvárosi Művelődési Központban nagyszabású gálaműsorral ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a Bartók Táncegyüttes.
Idén negyedik alkalommal gyújtottak őrtüzet Csepelen Székelyföld autonómiájáért a Daru-dombnál.
Október 26-án avatta fel Dobray István emléktábláját Szabados Ákos polgármester a Lázár Vilmos Általános Iskola falán.
Két új helyszínen fogadja az ügyfeleket a Főtáv és a DHK
Nagyszabású hangversennyel ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját az Obsitos Fúvószenekar szombaton a KMO Művelődési Házban.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Szolgáltatások Budapesten

Tanuljon gitározni otthon!
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

noimage

Online nyelvi kurzus
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Online nyelvi kurzus

Coach gyakorlat
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Coach gyakorlat

Idősgondozás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

Bécsiszelet Étterem
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bécsiszelet Étterem

Villanyszerelő-Elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-Elektrikus

Villanyszerelő-elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-elektrikus

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó