Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A Minszk Napok alkalmából Tarlós István főpolgármester meghívására Budapestre látogatott Andrej Sorec, Minszk főpolgármestere.

A belorusz delegáció tagja volt Denisz Ovsyanikov, a minszki Partizan kerület polgármestere, aki április 20-án együttműködési megállapodást írt alá Borbély Lénárddal, Csepel polgármesterével, másnap pedig egy három fős üzleti delegáció kíséretében egy napos látogatást tett Csepelen.

A két kerület a minszki magyar nagykövetség közreműködésével vette fel a kapcsolatot, így a delegációt elkísérte Sziklavári Vilmos, minszki magyar nagykövet is. A vendégeket a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója fogadta. Borbély Lénárd először bemutatta Csepel területi, lakossági és gazdasági adottságait. Kitért a jelenlegi fejlesztésekre és a jövőbeni elképzelésekre is, mint például a Csepelt elkerülő gerincút befejezésére. Elmondta, 2010 óta nagyszabású fejlesztések indultak a kerületben, amelyek folyamatosan zajlanak főként az infrastruktúra, a közterületek és a lakóházak energetikája terén. Beszélt arról is, hogy a vállalkozásbarát önkormányzatnak köszönhetően fokozódott a munkahelyteremtés. – Büszkék vagyunk az ipari múltunkra, a jelentős ipari ingatlanállomány fejlesztési potenciált jelent – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, mintegy 5300 vállalkozás található a kerületben, főként a kereskedelem és az építőipar területén. Kiemelte a Szabadkikötő Logisztikai Zrt. valamint a Metrans Kft. gazdasági tevékenységét.
Ezután Denis Ovsyanikov mutatta be Minszk Partizansky kerületét, részletezve a városrész gazdasági életét, ipari parkjának működését. Prezentációjának végén meghívta a csepeli polgármestert városukba, hogy elmélyítsék az újonnan kötött gazdasági-kulturális kapcsolatot. Németh Szilárd elmondta, a keleti nyitás szempontjából fontosnak tartja hazánk Fehéroroszországgal való kapcsolatát. Hozzátette, a prezentációk alapján a két kerület együttműködése óriási lehetőségeket rejt. Ezt követően a delegáció látogatást tett a Szabadkikötő Logisztikai Zrt.-nél, ahol Marján Miklós, a cég vezérigazgatója tartott rövid ismertetőt. A delegáció megtekintette még a Metrans Kft. telephelyét és a Csepel Művek gyárterületét is, majd ellátogatott a Rizmájer Kézműves Sörházba, ahol Rizmájer József mesélt a mára már legendává vált vállalkozásának történetéről. Egy rövid kis-duna parti kirándulás után a látogatás a Nagy Levin Étteremben elköltött jó hangulatú vacsorával zárult.

Forrás: csepel.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

A Magyar Öttusa Szövetség országos Kéttusa versenyt rendezett a Csepeli Strandfürdő területén, ahol 32 egyesület mintegy 600 versenyzője vett részt.
Jó hangulat, zene, tánc - a nyugdíjas hajókirándulás sikeréről kérdezve legtöbben e három dolgot említik. Tagadhatatlan, a városnéző sétahajózás évek óta a legnépszerűbb kerületi programok egyike. Május 10-én, az idei második turnus is remek hangulatban zárult.
A tavalyi, nagy sikert aratott rendezvényt követően idén immár másodszor rendezték meg a pesterzsébeti óvodák tehetséges gyermekeinek tehetségnapját, a Csillagocska fesztivált a Csili Művelődési Központban.
Harmadik alkalommal részesítette kitüntető címekben és jutalmakban kerületünk sportéletének kiválóságait Pesterzsébet Önkormányzata a Magyar Sport Napja alkalmából május 14-én.
Az Erkel iskolában Kállai Szilvia, az önkormányzat romaügyi referense volt az előadója annak az oktatási-motivációs, érzékenyítő programsorozatnak, amelyet azért szerveznek, hogy segítsék a cigány származású fiatalok társadalmi felzárkózását, a „másság” megértését és elfogadását.
Száztíz jelentkezőből 80-an – ketten először – adtak vért a Kispesti Véradók Egyesületének hétfői véradásán, a Városházán – tudtuk meg az eredményt az egyesület vezetőjétől.
Megkezdődik az I. világháborús emlékmű teljes felújítása a Templom téren. Az emlékmű előtti kis tér 2014-ben kapott szebb külsőt, a régi gyöngykavicsburkolat helyére térkő került.
Nem vitatható, hogy egyre népszerűbb az önkormányzat és a Magyar Kerékpáros Klub kezdeményezte és támogatta akció.
Korszerű biztonsági elemekkel felszerelt vadonatúj Dacia Duster típusú gépkocsival bővült a csepeli Közterület-felügyelet gépjárműállománya.
Alig egy hónap alatt, április közepére befejeződött a Huba utcai Wekerlei Tipegők Bölcsőde felújítása. A beruházás során az intézmény nagy vizesblokkjának és főzőkonyha teljes gépészeti, elektromos és építészeti felújítását végezték el, amelynek költsége összesen mintegy 16 millió forint. Gajda Péter polgármester és Kránitz Krisztián, a VAMŰSZ igazgatója ma tekintették meg a bölcsődét.
Folyamatosan végez karbantartási és felújítási munkákat a kerületi óvodákban, bölcsődékben a Városgazda18.
A Herrich–Kiss-villától a Gloriett-lakótelepig - ez a címe a május 26-i helytörténeti sétának.
Évről évre egyre gazdagabb programot nyújtanak a Városgazda Utánpótlás Akadémia táborai, amelyekben idén már kilenc különféle szakosztály várja a gyerekeket.
A Ferencvárosi Torna Club megalapításának évfordulóján tartottak megemlékezést a Bakáts téren.
2017 őszén testületi döntés született róla, hogy a kerületben lévő elöregedett nyárfákat kivágják, helyükre fiatal facsemetéket ültessenek.
A 10. Hofherr-Dutra Gépmajálist tartották a Kispesten traktorgyárat alapító Hofherr-testvérek egykori XVIII. kerületi villájában (ma Új Tündérkert étterem) és a parkban.
Természetszerető diákok versengtek április 27-én a XX. Bókay Árpád Országos Biológiaversenyen. A fő téma a kert, az erdő, a mező, a víz és a vízpart élővilága volt. A versenyen háromszázan indultak, a döntőbe két korcsoportban összesen negyvenen jutottak be.
Elkészültek a tervek, május végén, június elején megkezdődhet a wekerlei kispiac átépítése – derült ki a mai egyeztetésen, a Városházán, amelyen Gajda Péter polgármester mellett Bernát Péter a Polgármesteri Kabinet Iroda vezetője, Horváth Gyula, a Kispest Kft. ügyvezetője és vadon Etelka, a Társadalmi Kapcsolatok Csoportjának vezetője vett részt.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó