Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A Kvasznay Gulyás Margit Baráti Társaság meghívására „Háború Európa ellen” címmel tartott előadást Németh Szilárd országgyűlési képviselő a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban.

Németh Szilárd elmondta, az elmúlt két évben kétmillió bevándorló érkezett Európába, és a hatóságoknak mintegy másfél millió emberrel kapcsolatban semmilyen információval nem rendelkeznek. Hozzátette, 2015 óta 37 terrorcselekmény történt Európában, amelyek több mint 400 ember halálát követelték. Az elhárító szolgálatok és a fegyveres szervek 9000 terrorcselekményt akadályoztak meg, ezért szerinte ezekért nem a hatóságokat terheli a felelősség, hanem elsősorban a nyugati politikusokat, a brüsszeli döntéshozókat.

A képviselő felidézte Maróth Miklós orientalista professzor gondolatait, aki már 2001-ben arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai kultúra végét jelentheti az iszlám térnyerése, eltűnhet a hagyományos értelemben vett Európa. – A legnagyobb veszély az önfeladás, amikor önként lemondunk a vallásunkról, a gyermekvállalásról, a kultúránkról, a nyelvünkről. Ha mi passzív keresztények vagyunk, ők aktív muszlimok lesznek. Ragaszkodnunk kell az imáinkhoz, a szokásainkhoz, a nyelvünkhöz, és mindahhoz, ami összetart minket – jelentette ki Németh Szilárd, majd idézte Simicskó István honvédelmi minisztert: „Magyarország biztonságáért mindennap meg kell dolgozni.”

A képviselő szerint akik európai eszméről és szolidaritásról beszélnek, azok hazudtolják meg a leginkább ezeket az elveket. Először a családtagjainkon, a rokonainkon, a nemzettársainkon kell segíteni, csak utána tudunk másokon is. A családunkat és a nemzetünket nem adhatjuk fel senkiért – szögezte le. A jelenlévők figyelmébe ajánlotta az Egri csillagok című regényt és a belőle készült filmet, amelyek a fenti értékrend jegyében készültek.

Kitért arra, hogy Brüsszelben hamarosan újra meghallgatás lesz Magyarország ügyében, és szerinte ebben az a legfájóbb, hogy magyar politikusok kezdeményezték. Hozzátette, valószínűleg nem nyilvános ülés, hanem zárt meghallgatás lesz, hogy utólag brüsszeli interpretálásban értékelhessék az ott elhangzottakat.

Arról is beszélt, hogy az EP legnagyobb létszámú bizottsága, az Állampolgári Jogi, Bel –és Igazságügyi Bizottság (LIBE) egy felső korlát nélküli, minden tagállam számára kötelező kvótát szavazott meg. – Ez a Soros György befolyása alatt lévő bizottság azért jelentős, mert itt kezdődik az uniós jogalkotási folyamat – mondta, majd hozzátette, a jogszabályalkotás Európában fontosabb tényező, mint a hadsereg, mert azáltal a teljes eszmeiséget uralni lehet. A fenti döntés teret nyit a családegyesítésnek, amely ellenőrizetlenül, bemondásra fog történni. A képviselő felhívta a figyelmet, a tapasztalatok szerint 8-10 családtag is érkezhet egy bevándorlóval. Kitért arra, hogy a magyar nép által elutasított kötelező kvótát Németországban nagy társadalmi támogatás övezi. A német gazdaság, a német nyugdíjrendszer fenntartásához szükséges képzettebb bevándorlókat kiválogatják, akikre pedig nincs szükségük, azokat szétosztják Európában.

Németh Szilárd az önfeladás ellen vívott küzdelemben fontos és szimbolikus döntésnek tartja, hogy a csepeli képviselő-testület a legutóbbi ülésén kőkereszt felállításáról szavazott. Csepel negyedik kőkeresztje az Ady Endre úton fog állni, és advent első vasárnapján fogják felszentelni.

Végezetül mindenkit arra kért, töltse ki és küldje vissza a nemzeti konzultációs íveket, mert ahogy fogalmazott, a magyarok így üzenhetnek Európának, hogy „kik vagyunk és miből nem vagyunk hajlandóak engedni.”
A rendezvényen részt vett Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek, valamint Albert Mátyás, Farkaslaka polgármestere.

 

Forrás: csepel.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

A csepeli önkormányzat az elmúlt évben számos komoly beruházást valósított meg. A fejlesztések keretében utakat tettek rendbe, bölcsőde- és óvodaudvarokat újítottak fel, megújult a Daru-domb környezete is.
A pesterzsébeti Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola szervezésében 2018. március 20-án lezajlott a sajátos nevelési igényű tanulók szépíró versenye. A kerületi hagyományt az intézmény utazó gyógypedagógus kollégája, Kis Ildikó kezdeményezésére elevenítették fel.
Önkormányzati támogatásból alakíttatott ki konditermet a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány a kerületi rendőrkapitányságon.
Harminckét új parkolóhelyet alakíttatott ki az önkormányzat a Corvin körúton a Pannónia iskola előtt. Nyolcmillió forintba került a beruházás.
Kilenc budapesti és nyolc vidéki középiskola 112 diákjának 327 fotója érkezett be a középiskolások országos fotóművészeti pályázatára. Kilenc budapesti és nyolc vidéki középiskola 112 diákjának 327 fotója érkezett be a középiskolások országos fotóművészeti pályázatára, melynek kiállítás-megnyitóval egybekötött díjkiosztó ünnepségét április 17-én tartották a Kondor Béla Közösségi Házban. Az intézmény vezetője, Varga Ferenc a köszöntőjében elmondta, hogy a közel két évtizedes múltra visszatekintő Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók keretében megrendezett fotópályázat minden évben átfogó képet ad a középiskolás korosztály művészetszemléletéről. – Egy-egy alkotás önmagában él, önmagában létezik, s egyéni világával szólítja meg a szemlélőt. Ez a világ lehet meghökkentő, egyszerű vagy éppenséggel bonyolult, lehet szó bravúros gyorsasággal elkészített műről, avagy mélyen szántó gondolatokat érintő darabról – fogalmazott Varga Ferenc. A legjobb alkotások készítőinek Galgóczy Zoltán alpolgármester és Havasi Zoltán önkormányzati képviselő adta át a díjakat, és valamennyi pályázó emléklappal, illetve a művészeti találkozó legjobb munkáit megörökítő színes katalógussal gazdagodott. Az alpolgármester úgy vélekedett, hogy a tablókon látható fotók bizonyítják: a középiskolás korosztály fogékony a művészetre, és a fiatalok kifinomult lelkivilágát is megmutatják. – Annak különösen örülök, hogy a rendezvény kinőtte a fővárost, és számos alkotás érkezett Budapesten kívülről – tette hozzá Galgóczy Zoltán. A díjátadót a Kolibri Táncegyesület nívós műsorszámai színesítették. Forrás: bp18.hu
Az okoseszközöktől a rajzasztalhoz igyekezett átcsábítani a gyerekeket egy rajzpályázat.
Tizenhetedszer rendezték meg az országos történelmi tanulmányi versenyt a pestszentlőrinci Felnőttek Gimnáziumában.
Idén is összemérték katasztrófavédelmi ismereteiket a kerületi általános iskolák csapatai a Bókay-kertben.
Az „Időtlenség” címet adta a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár idei összművészeti fesztiváljának, amelyet azért indított el 2011-ben, hogy közelebb hozza a művészetkedvelő közönséget Wekerletelep és Kispest kulturális értékeihez, az itt élő alkotókhoz és az alkotás folyamatához.
Óvodánkban hagyományosan minden év áprilisában megünnepeljük a Költészet napját. Ez a rendezvény ünnepi hangulatával színt visz a hétköznapi óvodai tevékenységek közé.
Kerületi általános és középiskolások versengtek a Szívdesszert versmondó versenyen.
Befejeződött a Yunus Emre Török Kulturális Intézet és a Kispesti Szivárvány Óvoda idén januárjában indult török-magyar kulturális programsorozata.
A holokauszt magyar áldozataira emlékeztek a Nefelejcs utcai izraelita temetőben április 16-án.
Bachmann Gábor építész, tervezőművész vehette át Ferencváros József Attila-díját a Gát utcai József Attila Emlékhelyen szerdán, a magyar költészet napján.
Ferencváros idén nagyszabású programsorozattal tisztelgett a magyar költészet és kultúra előtt, melynek csúcspontja a Magyar Költészet Napján, a Gát utcai József Attila Emlékhelynél tartott megemlékezés és díjátadás volt.
Bővíti szolgáltatásait az Auchan Magyarországon, a többcsatornás kereskedelmet online rendeléseket közvetítő áruházzal támogatják.
Befejeződött a hét helyszínt érintő játszótér-felújítási program.
A megújítandó Jedlik Ányos Gimnázium koncepciótervéről és a diákok ideiglenes áthelyezéséről tanácskoztak az Új JÁG Társadalmi Egyeztető Fórum tagjai március 28-án.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ingyenes apróhirdetések

Spanyoltanítás
(Szabadidő, sport / Egyéb)

noimage

Költöztetés olcsón
(Szabadidő, sport / Egyéb)

Költöztetés olcsón

Költöztetés Olcón Gyorsan
(Szabadidő, sport / Egyéb)

Költöztetés Olcón Gyorsan

Eladót keresünk kürtőskalácsos pavilonba
( / Állás)

noimage

TAKARÍTÁS NAPI 4-ÓRA
( / Állás)

noimage

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó