Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Korszerű, teljes körűen felszerelt esetkocsit adtak át december 21-én, a Csepeli Mentőállomáson. A fejlesztés az Egészséges Budapestért program keretében kormányzati forrásból valósult meg.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kormányzati támogatással 193 új mentőautót szerzett be idén. Ennek köszönhetően a mai naptól a Csepeli Mentőállomáson egy korszerű, sárga Mercedes Sprinter állt szolgálatba. Az új esetkocsiban a legmodernebb eszközök állnak rendelkezésre, pl.: defibrillátor-monitor, az EKG ritmus kijelzésére szolgáló őrző monitor, automata vérnyomásmérő, légút-biztosítást, lélegeztetés, keringéstámogatást szolgáló eszközök.

Az esetkocsi hivatalos átadóján Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője köszöntötte jelenlévőket, így Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, Borbély Lénárd polgármestert, Dr. Csató Gábort az OMSZ főigazgatóját, és Dr. Engelbrecht Imre régióigazgatót.

Borbély Lénárd polgármester beszédében kiemelte: „Megnyugtató, hogy a kormány támogatásával új mentőautó érkezett a kerültbe. Ez nemcsak a csepeliek biztonságát erősíti, hanem az önkormányzat és az OMSZ közötti együttműködést és barátságot is mélyíti. Az önkormányzat az elmúlt években több 100 milliós fejlesztéseket hajtott végre a kerületi egészségügyben. Például modern orvostechnikai eszközök, műszerek kerületek a Dél-Pesti Kórházba, a szakrendelőbe, szolgálati bérlakásokat biztosítottak néhány mentős dolgozónak. Ugyanakkor a polgármester külön kiemelte, hogy a mentőállomás elromlott kazánjának cseréje egy nemes lelkű csepeli vállalkozó jóvoltából valósult meg. Végezetül leszögezte, ahogy a csepeliek számíthatnak a mentőkre, úgy csepeli mentőállomás, az OMSZ is számíthat az önkormányzat további támogatásra, segítségére.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ismét átadhatnak Csepelen egy új mentőautót. Ahogy fogalmazott: „A kormány a mentésellátás és az egészségügy területén is igyekszik fejlesztéseket végrehajtani.  Középpontba helyezi, és megbecsüléssel fordul a dolgozók irányába, így lehetőség nyílik arra, hogy életpálya modellt teremtsen, fizetést emeljen, a szakemberek a korábban elmaradt, megnyirbált juttatásokat is megkapják.”

A politikus a novemberi kazáncsere kapcsán hangsúlyozta: „A kormányzati segítség mellett komoly társadalmi összefogással a környezet, a munkahelyek rendbe tétele is megindulhat. Ha közösségi pénzekből nem is lehet azonnal megoldani egy problémát, akkor előfordul, hogy egy jómódú vállalkozó áll a fontos ügy élére, ami rendkívül példaértékű.” Majd hangsúlyozta, a mai nap átadásra került esetkocsi a 700 milliárd forintból létrejött Egészséges Budapestért program keretében, kizárólag magyar pénzek felhasználásából valósult meg.

Dr. Csató Gábor az OMSZ főigazgatója beszédében kiemelte: nagy öröm számára, hogy az idén beszerzett 193 mentőautóból a csepeli az egyik, amely tisztán kormányzati forrásból került átadásra. „A kormány stratégiai partnerként tekint az OMSZ-re, és célként tűzte ki a mentőszolgálat munkájának javítását. Ennek megvalósulását példázza az eszköz és munkaruha beszerzés, az orvostechnikai műszerek korszerűsítése, vagy a plusz tíz százalékos béremelés is. A csepeli mentődolgozók kb. 8000 ezer esetet látnak el évente, az autók pedig 3 millió kilométert tesznek meg ez idő alatt. Ezek a számok magukért beszélnek, és azt mutatják, szükség van Csepelen ilyen fontos fejlesztésre.”

 

Forrás: csepel.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon

Még több hír Dél-Pestről

Méltó arculatot kap egy fontos közlekedési csomópont.
A járdafelújítási program valamivel több, mint másfél kilométer hosszúságú szakaszt érint a Lakatos-lakótelepen és a környező kertvárosi utcákban.
Kilencedik alkalommal adott otthont a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a Minimálinvazív eljárások az urológiában című konferenciának és műtétsorozatnak február 1–3. között.
Újabb uniós pályázaton indul az önkormányzat. Szigorodnak a középületekkel szembeni energetikai elvárások az Európai Unióban, ezért az önkormányzat folyamatosan keresi a módját annak, hogyan működtetheti a saját tulajdonában lévő épületeket az előírásoknak megfelelően. Egy új lehetőség az eCentral projekt, amelynek keretében a pestszentimrei Vackor óvoda újulhat meg.
Hamarosan egy új lakást kap az önkormányzattól a szívműtétre váró Bozsó Gyula. Az önkormányzat vagyongazdálkodási csoportjának összeállítása szerint az elmúlt években tíz esetben jutottak lakáshoz, vagy cserélhettek önkormányzati lakást méltányosságból a kispestiek.
Negyven parkolóhelyet épít az önkormányzat a Bartók Béla és a Vak Bottyán utca sarkánál, valamint a Csokonai és a Móricz Zsigmond utca találkozásánál. Február végére várható a befejezés.

Budapesti állások

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
( / Állás)

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
2018.02.09

Recepcióst keresünk!
( / Állás)

Recepcióst keresünk!
2018.02.08

Pedikűr
( / Állás)

Pedikűr
2018.02.07

Farmasi tanácsadónő
( / Állás)

Farmasi tanácsadónő
2018.02.05

Azonnali kezdéssel óbudai kávézóba keresünk baristákat
( / Állás)

noimage
2018.02.05

Takarítói állás!
( / Állás)

noimage
2018.01.30

Gondnoki állás
( / Állás)

noimage
2018.01.23

takarítás
( / Állás)

noimage
2018.01.23

Gyermek és felnőtt kísérés, bevásárlás, kutyasétáltatás
( / Állás)

noimage
2018.01.22

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?


 

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó