Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Korszerű, teljes körűen felszerelt esetkocsit adtak át december 21-én, a Csepeli Mentőállomáson. A fejlesztés az Egészséges Budapestért program keretében kormányzati forrásból valósult meg.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kormányzati támogatással 193 új mentőautót szerzett be idén. Ennek köszönhetően a mai naptól a Csepeli Mentőállomáson egy korszerű, sárga Mercedes Sprinter állt szolgálatba. Az új esetkocsiban a legmodernebb eszközök állnak rendelkezésre, pl.: defibrillátor-monitor, az EKG ritmus kijelzésére szolgáló őrző monitor, automata vérnyomásmérő, légút-biztosítást, lélegeztetés, keringéstámogatást szolgáló eszközök.

Az esetkocsi hivatalos átadóján Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője köszöntötte jelenlévőket, így Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, Borbély Lénárd polgármestert, Dr. Csató Gábort az OMSZ főigazgatóját, és Dr. Engelbrecht Imre régióigazgatót.

Borbély Lénárd polgármester beszédében kiemelte: „Megnyugtató, hogy a kormány támogatásával új mentőautó érkezett a kerültbe. Ez nemcsak a csepeliek biztonságát erősíti, hanem az önkormányzat és az OMSZ közötti együttműködést és barátságot is mélyíti. Az önkormányzat az elmúlt években több 100 milliós fejlesztéseket hajtott végre a kerületi egészségügyben. Például modern orvostechnikai eszközök, műszerek kerületek a Dél-Pesti Kórházba, a szakrendelőbe, szolgálati bérlakásokat biztosítottak néhány mentős dolgozónak. Ugyanakkor a polgármester külön kiemelte, hogy a mentőállomás elromlott kazánjának cseréje egy nemes lelkű csepeli vállalkozó jóvoltából valósult meg. Végezetül leszögezte, ahogy a csepeliek számíthatnak a mentőkre, úgy csepeli mentőállomás, az OMSZ is számíthat az önkormányzat további támogatásra, segítségére.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ismét átadhatnak Csepelen egy új mentőautót. Ahogy fogalmazott: „A kormány a mentésellátás és az egészségügy területén is igyekszik fejlesztéseket végrehajtani.  Középpontba helyezi, és megbecsüléssel fordul a dolgozók irányába, így lehetőség nyílik arra, hogy életpálya modellt teremtsen, fizetést emeljen, a szakemberek a korábban elmaradt, megnyirbált juttatásokat is megkapják.”

A politikus a novemberi kazáncsere kapcsán hangsúlyozta: „A kormányzati segítség mellett komoly társadalmi összefogással a környezet, a munkahelyek rendbe tétele is megindulhat. Ha közösségi pénzekből nem is lehet azonnal megoldani egy problémát, akkor előfordul, hogy egy jómódú vállalkozó áll a fontos ügy élére, ami rendkívül példaértékű.” Majd hangsúlyozta, a mai nap átadásra került esetkocsi a 700 milliárd forintból létrejött Egészséges Budapestért program keretében, kizárólag magyar pénzek felhasználásából valósult meg.

Dr. Csató Gábor az OMSZ főigazgatója beszédében kiemelte: nagy öröm számára, hogy az idén beszerzett 193 mentőautóból a csepeli az egyik, amely tisztán kormányzati forrásból került átadásra. „A kormány stratégiai partnerként tekint az OMSZ-re, és célként tűzte ki a mentőszolgálat munkájának javítását. Ennek megvalósulását példázza az eszköz és munkaruha beszerzés, az orvostechnikai műszerek korszerűsítése, vagy a plusz tíz százalékos béremelés is. A csepeli mentődolgozók kb. 8000 ezer esetet látnak el évente, az autók pedig 3 millió kilométert tesznek meg ez idő alatt. Ezek a számok magukért beszélnek, és azt mutatják, szükség van Csepelen ilyen fontos fejlesztésre.”

 

Forrás: csepel.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

Idén is összemérték katasztrófavédelmi ismereteiket a kerületi általános iskolák csapatai a Bókay-kertben.
Az „Időtlenség” címet adta a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár idei összművészeti fesztiváljának, amelyet azért indított el 2011-ben, hogy közelebb hozza a művészetkedvelő közönséget Wekerletelep és Kispest kulturális értékeihez, az itt élő alkotókhoz és az alkotás folyamatához.
Óvodánkban hagyományosan minden év áprilisában megünnepeljük a Költészet napját. Ez a rendezvény ünnepi hangulatával színt visz a hétköznapi óvodai tevékenységek közé.
Kerületi általános és középiskolások versengtek a Szívdesszert versmondó versenyen.
Befejeződött a Yunus Emre Török Kulturális Intézet és a Kispesti Szivárvány Óvoda idén januárjában indult török-magyar kulturális programsorozata.
A holokauszt magyar áldozataira emlékeztek a Nefelejcs utcai izraelita temetőben április 16-án.
Bachmann Gábor építész, tervezőművész vehette át Ferencváros József Attila-díját a Gát utcai József Attila Emlékhelyen szerdán, a magyar költészet napján.
Ferencváros idén nagyszabású programsorozattal tisztelgett a magyar költészet és kultúra előtt, melynek csúcspontja a Magyar Költészet Napján, a Gát utcai József Attila Emlékhelynél tartott megemlékezés és díjátadás volt.
Bővíti szolgáltatásait az Auchan Magyarországon, a többcsatornás kereskedelmet online rendeléseket közvetítő áruházzal támogatják.
Befejeződött a hét helyszínt érintő játszótér-felújítási program.
A megújítandó Jedlik Ányos Gimnázium koncepciótervéről és a diákok ideiglenes áthelyezéséről tanácskoztak az Új JÁG Társadalmi Egyeztető Fórum tagjai március 28-án.
Vastapssal jutalmazta a PIK közönsége Lackfi János költészetnapi műsorát.
Közösen gyakorlatoztak a kerület és a kalotaszegi testvérváros, Körösfő tűzoltói.
Honvédségi toborzó irodát nyitnak Csepelen - az erről szóló nyilatkozatot Simicskó István honvédelmi miniszter, Németh Szilárd (Fidesz-KDNP), az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, valamint Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester írta alá hétfőn Budapesten.
Jelentős épületenergetikai felújítások folynak a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat és az Epres Óvoda épületein. Az Önkormányzat Európai uniós forrásból elnyert mintegy 209 millió forintot 106 millió forint saját erővel egészítette ki. A munkálatok várható befejezése az idei év ősze.
Böde Péter – Vándor Meseíró a tavasz első napjaiban látogatott el a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvodába.
Elhelyezték a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia és Multifunkciós Sportcsarnok alapkövét a Hollandi úton található Csepeli Sport, Szabadidő és Rendezvény Központ területén március 13-án.
Dr. Orsós Zsuzsanna biológus, egyetemi adjunktus volt a második vendége az önkormányzat oktatási-motivációs előadássorozatának. Az Erkel iskolában tartott programot az önkormányzat romaügyi referense szervezte. A sorozat példamutatással, érzékenyítéssel segíti a cigány származású fiatalok társadalmi felzárkózását.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ingyenes apróhirdetések

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó