Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

hirdetés

Több száz milliárd Csepelnek

Soha nem látott fejlődésnek indulhat Csepel a Weiss Manfréd Tervvel az elkövetkezendő évtizedben. Németh Szilárd országgyűlési képviselő nevével fémjelzett program a kerület teljes megújítását eredményezheti. Ha a kormány rábólint az elképzelésre, több száz milliárd forint érkezhet Csepelre.

A szocialisták idejéből elmaradt fejlesztések, a kerület ingatlanvagyonának elherdálása komoly sebeket ejtett a nagy ipari és munkáshagyományokkal rendelkező kerületben. 2010 óta új lendületet vett Csepel, az örökölt 3,6 milliárd forintos hiányt sikerült 1,4 milliárdos többletté alakítani, a fejlesztések beindultak, a kerület élhetőbbé vált. A hátrány azonban még így is számottevő a többi kerülethez képest.

Ezt az évtizedes lemaradást hozhatja be most a kerület a Weiss Manfréd Tervvel. A projektet a csepeli önkormányzat dolgozta ki és Németh Szilárd országgyűlési képviselő karolta fel. A jelenlegi Fidesz-alelnök annak idején polgármesterként jelentette be, hogy programot indítanának a csepeli ipar feltámasztására. A terv most jelentős mértékben kibővült, hamarosan pedig a kormány dönt a projektről.

A kerület megújulására és fejlesztésére kidolgozott 10 éves fejlesztési koncepció középpontjában Csepel felzárkóztatása áll, benne olyan nagyszabású tervekkel, mint például az egykori Csepel Művek gazdasági aktivitásának újjáélesztése, vagy éppen a lakóingatlanok (panelházak) és a közösségi terek teljes körű felújítása, beleértve a családi házak felújításának támogatását is.

De ez csak egy része a terveknek. Az elképzelés szerint a pénzből jutna többek között a Galvani és az Illatos út vonalában építendő Új Duna-hídra, kerékpáros és gyalogos hídra a Kis-Duna fölé, megújulna Csepel teljes út-, járda- és csapadékcsatorna hálózata, befejeznék a Csepeli Gerincutat, végig felújítanák a II. Rákóczi Ferenc utat, a Corvin-csomópontot pedig az egyre erősödő vasúti forgalom miatt kétszintűvé alakítanák át. A tervek szerint komplex fejlesztésen esne át a teljes Csepel-Rózsadomb, ahol az árvízvédelmen túl a lakóterületek is megújulnának. A teljes megújuláson esne át ugyanakkor Ófalu, valamint a hárosi városrész is.

A program mindezek mellett számos olyan oktatási, gazdasági, egészségügyi – valamint sportcélú ingatlanfejlesztési terveket is tartalmaz, amelyek nemcsak a kerületet erősítik, hanem általa jelentősen javulhatnak az itt élők életkörülményei is.

Tervek tehát vannak a jobboldalon, nem úgy a csepeli balliberálisoknál. Miközben a helyi ellenzéki jelöltek programok nélkül, leginkább egymással vannak elfoglalva - egzisztenciális kérdést kreálva abból, hogy kit indítsanak az április választáson Németh Szilárddal szemben – addig a Fidesz-KDNP-s politikus által továbbgondolt program egy évtizeden belül a kerület teljes megújítását eredményezheti. A Weiss Manfréd Tervvel nemcsak Csepel nagymúltú ipara éledhet újjá, a programmal jó esély van arra, hogy a kerület újra elfoglalhatja méltó helyét fővárosi kerületek sorában.

Forrás: csepel.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

Több mint 300 településnek ajándékozott emlékfát a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Wekerle Sándor 170. születésnapja alkalmából tartott rövid megemlékezést Kispest Önkormányzata a volt miniszterelnök Kós Károly téri szobránál.
Életének 93. évében, rövid betegség után elhunyt dr. Rajháthy Aurél nyugalmazott kerületi körorvos.
Kerületünkben új, izgalmas kezdeményezés indult. Pesterzsébet Önkormányzata közösségi használatra bocsátotta az Eötvös utca-Ősz utca sarkán található, eddig üresen álló telket.
A Szociális Munka Napja alkalmából elismerő oklevélben részesültek a szféra kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozói, valamint átadták a Humanitas Ferencváros díjat is.
Dániel András gyermekíró volt a PIK könyvtár vendége.
Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalában állíthatta ki diákjai legszebb alkotásait a József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
Az alábbi közleményt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere osztotta meg Facebook - oldalán :
Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott Kiss András operaénekes.
Gondozott és virágos közterületek fogadják Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosságát az őszi és téli időszakban is.
A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvodában az október 31-ei nevelési értekezleten tartalmas szakmai programokkal gazdagíthattuk módszertani ismereteinket.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kispesti hőseire emlékeztek idén is a Határ út és az Ady Endre út kereszteződésénél az 1956. november 4-től itt zajlott harcok emlékére emelt kopjafa előtt.
Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata városfejlesztési sikereiért a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Szövetség (FIABCI) oklevelét vehette át a budapesti Marriott Hotelben október 30-án.
Október 27-én a Ferencvárosi Művelődési Központban nagyszabású gálaműsorral ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a Bartók Táncegyüttes.
Idén negyedik alkalommal gyújtottak őrtüzet Csepelen Székelyföld autonómiájáért a Daru-dombnál.
Október 26-án avatta fel Dobray István emléktábláját Szabados Ákos polgármester a Lázár Vilmos Általános Iskola falán.
Két új helyszínen fogadja az ügyfeleket a Főtáv és a DHK
Nagyszabású hangversennyel ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját az Obsitos Fúvószenekar szombaton a KMO Művelődési Házban.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Informatikai segítség házhoz Budapesten, ingyenes kiszálláss
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Informatikai segítség házhoz Budapesten, ingyenes kiszálláss

Te megálmodod, én megalkotom!
(Szolgáltatás / Szépségápolás)

Te megálmodod, én megalkotom!

Szivárvány Iskola Nyílt napok
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

Szivárvány Iskola Nyílt napok

Körtánc A TIT Studióban
(Szolgáltatás / Életmód)

noimage

Villanyszerelés Budapesten és vonzáskörzetében
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelés Budapesten és vonzáskörzetében

BODY SPACE : "A HELY, ahol tested átalakul!"
(Szolgáltatás / Szépségápolás)

noimage

Garázsvásár Csillaghegyen!
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Dr.Tóth Tamás Idegsebész Magánrendelés
(Szolgáltatás / Egészségügy)

Dr.Tóth Tamás Idegsebész Magánrendelés

Foleg anyagi segitseg idoseknek
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Foleg anyagi segitseg idoseknek
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

noimage

Bérelhető Jakuzzis Körös-parti nyaralóházak
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bérelhető Jakuzzis Körös-parti nyaralóházak

Takarítás
(Szolgáltatás / Takarítás, házvezetés)

Takarítás

Villanyszerelés
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelés

NEOPLANT gyógynövényes natur kozmetikumok bôr és haj problém
(Szolgáltatás / Egészségügy)

NEOPLANT gyógynövényes natur kozmetikumok bôr és haj problém

Állatbefogás és tetem szállítás
(Szolgáltatás / Háziállat)

noimage

hirdetés

Ön is hirdetne?


Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó