Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ március 9-én tartotta hagyományos, éves szakmai tanácskozását. 

Az Eövös10 –ben megrendezett konferencián, a kerületben működő gyermekjóléti és szociális alapszolgáltatást nyújtó intézmények, szolgáltatók vezetőin és munkatársain kívül részt vett Simonffy Márta, a terézvárosi önkormányzat alpolgármestere és meghívott előadóként Győrffy Zsuzsanna, az ombudsmani hivatal esélyegyenlőségi és gyermekjogi főosztályának vezető főtanácsosa.

A jelenlévők tájékoztatást kaptak a jogszabályi változásokról is

Rövid köszöntőjét követően Kopácsy Judit, a Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője részletesen ismertette a jogszabályváltozások miatt végrehajtott szervezeti átalakításokat és új feladatokat, amelyek célja a szociális védőháló megerősítése, az ellátórendszer munkájának hatékonyabbá és eredményesebbé tétele.

Kopácsy Judit, a Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője köszöntötte a résztvevőket

Győrffy Zsuzsanna vezető főtanácsos előadásában az Alapvető Jogok biztosának Hivatalához érkező panaszok, beadványok nyomán a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátórendszerben végzett vizsgálatok eredményeiről és tapasztalatairól számolt be.

Az előadásokat követően a tanácskozás résztvevői szakmai kérdések megvitatásával folytatták munkájukat. (terezvaros.hu)

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó