Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

hirdetés

Ön is hirdetne?

Terézváros valamennyi általános iskolájában szeptember 3-án kezdődött meg a tanév. Az első osztályosok idén is megkapták az önkormányzat ajándékát, egy hasznos holmikkal megpakolt hátizsákot.

Szeptember 3-án, a reggel 8 órakor megszólaló csengő jelezte Terézváros általános és középiskoláiban a 2018/19-es tanév kezdetét. Az önkormányzat részéről a diákokat a Derkovits Gyula Általános Iskolában Hassay Zsófia polgármester köszöntötte. Simonffy Márta alpolgármester a Bajza Utcai, Bundula Csaba alpolgármester a Terézvárosi Magyar-Angol, Magyar-Német Két Tannyelvű, Papp László alpolgármester az Erkel Ferenc, Császárné Csóka Ilona, a humán bizottság elnöke pedig a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában sok sikert és jó munkát kívánva üdvözölte a szünidőről visszatérő tanulókat és tanárokat. A terézvárosi önkormányzat az óvodából iskolába lépő első osztályosokat egy hasznos felszerelésekkel teli hátizsákkal ajándékozta meg.

Jókedvű diáksereg népesítette be a Derkovits Gyula Általános Iskola tornatermét, ahova az elsősök – az intézmény hagyományait követve – a nyolcadikosok kezeiből font kapun átbújva léptek be. Miután a legkisebbek egy-egy szál virágot vettek át a végzősöktől és a falra helyezett táblákra felrajzolták óvodai jelüket, a Himnusz felcsendülő hangjaival megkezdődött a tanévnyitó ünnepség.

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere a diákok, a gyermekeiket kísérő szülők és a pedagógusok köszöntése után Terézváros építészeti és kulturális örökségéről beszélt, hangsúlyozva: szándék és hozzáértés esetén a műemléki falak között is lehet a XXI. század követelményeinek eleget téve korszerű és szerethető egy oktatási intézmény működése és élete.

Szavaiból kiderült, három interaktív tábla és projektor beszerzésével az önkormányzat is hozzájárult ahhoz, hogy az iskola lépést tartson a technikai fejlődéssel. Mint mondta, az említett eszközökkel a nagyobb diákokat lepték meg, de az iskolakezdőkről sem feledkeztek meg, nekik értékes ajándékcsomaggal kedveskednek.

A polgármester a tanulmányi ösztöndíjtól kezdve a  tankönyv és étkezési támogatáson át a tanévkezdő csomagig felsorolta azokat a juttatásokat, melyekkel a kerületi önkormányzat a gyermekek előmenetelét igyekszik könnyebbé, zavartalanná tenni, valamint említést tett a kiválóság, a tehetség és a kiemelkedő teljesítmény elismerésére szolgáló „Terézváros kiváló diákja” kitüntetésről és a „Terézváros ifjú tehetsége" nevet viselő támogatásról.

Zárszavában Hassay Zsófia a diákoknak, szüleiknek és tanáraiknak a most kezdődő tanév minden napjához jó egészséget, tisztes helytállást, sok sikert és még több örömöt kívánt.

Hegedűsné Ócsai Mária, az iskola igazgatója köszönetet mondott a polgármesternek azért, hogy Terézváros önkormányzata pályázati lehetőségekkel, eszközök vásárlásával, elismerésekkel, foglalkozások, kirándulások támogatásával jelentős mértékben hozzájárul az intézmény működéséhez, az oktatási, nevelési munka eredményesebbé tételéhez.

Az elsősökhöz intézve szavait az igazgató reményét fejezte ki, hogy a tanulmányaikat most kezdők valamennyien sikeres tagjai lesznek a Derkovits iskola diákközösségének, s nyolc év múlva önmaguk, szüleik és tanáraik egyaránt büszkék lesznek elért eredményeikre. A szülőkhöz fordulva e közösen megteendő úthoz felelősségteljes együttműködésüket kérte, s mindannyiuknak kitartást és közösen megélt örömteli perceket kívánt.

Az igazgató beszédének végén tájékoztatta a diákokat a tantestületben bekövetkezett változásokról, valamint az előttük álló tanév feladatairól, kihívásairól beszélt. A Derkovits iskola diákjainak, tanárainak nagyon jó, kevés összezördüléssel járó, eredményes, a mostani jókedvet megtartó tanévet kívánt.

A teljes cikk a terezvaros.hu oldalon olvasható.

Forrás: terezvaros.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír a Belvárosból

A nagy melegben igazi oázis volt a kerületi családok számára a június 15-én megrendezett Kálvária téri piknik. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett programon minden gyermek megtalálhatta a...
Új helyszínen, a külső klinikai tömb Tömő utcai épületében működik július 2-ától a Semmelweis Egyetem pulmonológiai klinikája. Az épület felújítására és az eszközpark fejlesztésére 1,5 milliárd...
A Losonci Téri Általános Iskola év elején megújult tornaterme után most a suli sportudvarán a sor — a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola (JEGYMI)...
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Tématerületi Kiválósági Program pályázatán idén huszonhat egyetem és állami kutatóintézet ötvenöt tématerülete 14,6 milliárd forintnyi támogatást kapott.
A Péterfy Kórház – Rendelőintézet és Országos Traumatológiai Intézeténél, a Gázláng utca teljes szakaszán, valamint a Heim Pál Gyermekkórháznál, a Delej utca egy részén - az Üllői út és Szenes Iván...
Alapításának nyolcvanadik évfordulóját kétnapos rendezvénnyel ünnepelte a Nagymező utcában a Lengyel Intézet.
A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a képviselők egyhangúlag támogatták a Blaha Lujza tér rekonstrukciójának megvalósítását, hogy ötvenöt év után végre értékéhez méltó arculattal születhessen újjá.
Megemlékezést tartott Józsefváros önkormányzata a Magyar Hősök Napja alkalmából május 24-én a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Az idén húsz esztendővel ezelőtt állíttatott „Budapest Józsefváros Hősi...
Rendőrökkel, tűzoltókkal és családokkal telt meg május 25-én a Szenes Iván tér, ugyanis itt tartották meg az ötödik rendvédelmi gyermeknapot a Józsefvárosi Önkormányzat szervezésében.
Terézváros önkormányzata a hagyományokhoz híven idén is cirkuszi előadással kedveskedett a kerületieknek.
Olvasni jó! címmel hirdette meg a Liszt Ferenc téri Gyerekkönyvtár az önkormányzattal közösen a beiratkozást népszerűsítő kampányát.
Filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz május 27. és május 29. között az I., V. és VII. kerületben, az alábbiak szerint.
A rendőrség a korábbinál még több rendőrrel van jelen Budapest belső kerületeiben. A közterületek biztonságának további erősítése érdekében nő a rendőri jelenlét a Belvárosban, Terézvárosban,...
A Józsefvárosi Önkormányzat egyik legfőbb missziója, hogy élhetőbb, barátságosabb, zöldebb környezetet alakítson ki a kerület lakosai, a kerületben dolgozók, és azon átutazók számára is, ezért...
„Híd a kultúrák között” címmel kétnapos programsorozatot szervez május 18-án és 19-én a Társak a Teleki Térért Egyesület azzal a céllal, hogy bemutassa a környék kulturális sokszínűségét. A Teleki...
A madarak és fák napja kapcsán ingyenes állatkerti sétára invitáltuk május 11-én a terézvárosiakat.
Az önkormányzat várja a terézvárosiak véleményét a most vásárolt telek hasznosításával kapcsolatban.
A tűzesetben senki sem sérült meg Kigyulladt egy személygépkocsi a Kerepesi úton Május 3-án, pénteken a késő esti esti órákban kigyulladt egy személygépkocsi a Kerepesi út 33. szám alatt található...

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Ön is hirdetne?

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó