Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság rendszeresen szervez nyílt napokat, amelynek keretében a józsefvárosi diákok bejárhatják a Víg utcai rendőrségi épületet, illetve betekintést nyerhetnek az ott dolgozók munkájába. Január 22-én a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézet alsó tagozatos csoportja vett részt a nyílt napon, amelynek keretében megtekintették a térfigyelő központot, illetve beülhettek egy rendőrségi szolgálati mikrobuszba is.

Csillogó szemű gyerekek lépték át hétfőn délelőtt a józsefvárosi rendőrkapitányság épületének küszöbét. A 27 fős csoportot és kísérőiket Tolnay Krisztina címzetes főtörzszászlós és Füredi Kitti őrmester kalauzolta végig az épületen bemutatva, hogy melyik alosztályon milyen munka folyik.

A legizgalmasabb program azonban a rendőrségi fogda és a térfigyelő központ megtekintése volt. A kicsik vidáman fedezték fel az iskolájukat, illetve az otthonaik környékét a monitorokon. Innen az út az udvarra vezetett, ahol beülhettek egy kilencszemélyes csapatszállító kisbuszba is.   

„Ma a kicsik látogattak el hozzánk, holnap a felső évfolyamosok is eljönnek” – hangsúlyozta Tolnay Krisztina. Az ő programjuk azzal egészül ki, hogy a tinédzserek kipróbálhatják Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum által biztosított, alkoholos és kábítószeres befolyásoltságot szimuláló „részegszemüveget”, amely remélhetőleg elrettentő hatással lesz majd.

Füredi Kitti őrmestertől megtudtuk a kapitányság kiemelt figyelmet fordít a magyar rendőrség biztonságra nevelő iskolai programjára, a DADA-programra, amellyel különböző korosztályoknak különböző előadásokkal, interaktív foglalkozásokkal segít megelőzni az áldozattá, illetve elkövetővé válást.

„Az iskola és a kerületi rendőrség jó kapcsolata révén a JEGYMI-s diákok nem először járnak a kapitányságon” – mondta el lapunknak Vígh Laura, a csoportot kísérő egyik osztályfőnök. Hozzátette: az iskola kiemelten kezeli a bűnmegelőzést, ennek jegyében egy tematikus hetet is szerveztek.

A program végén a diákok a látogatás emlékére még egy fényvisszaverő karkötőt is kaptak a rendőrkapitányság munkatársaitól.

 

Forrás: jozsefvaros.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon

Még több hír a Belvárosból

Perbeszédekkel és az utolsó szó jogán tett nyilatkozatokkal vette kezdetét a palotaper másodfokú eljárása február 7-én, majd folytatódott február 9-én a Fővárosi Ítélőtábla Máziné dr. Szepesi Erzsébet vezette tanácsa előtt.
Igazi sztárvendégek közreműködésével tartottak nyílt napot február 9-én este a SportPontban.
Az Alkotmánybíróság (Ab) visszautasította az erzsébetvárosi vigalmi negyed nyitvatartásával kapcsolatos helyi népszavazási kezdeményezés ellen benyújtott alkotmányjogi panaszt szerdán közzétett döntésében.
Farsangi rendezvényt tartott a Józsefvárosi Roma Önkormányzat február 10-én, amelyen elismerésben részesítették Kocsis Mátét, Józsefváros polgármesterét az elmúlt tíz év során a józsefvárosi roma közösségekért végzett munkájáért.
Harminc lovasrendőr és harminchét ló szolgál a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályán.
Szemtanúkat hallgatott meg a másfél évvel ezelőtt két rendőrnek életveszélyes sérüléseket okozó Teréz körúti robbantás büntetőperében a Fővárosi Törvényszék szerdán.

Budapesti állások

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
( / Állás)

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
2018.02.09

Recepcióst keresünk!
( / Állás)

Recepcióst keresünk!
2018.02.08

Pedikűr
( / Állás)

Pedikűr
2018.02.07

Farmasi tanácsadónő
( / Állás)

Farmasi tanácsadónő
2018.02.05

Azonnali kezdéssel óbudai kávézóba keresünk baristákat
( / Állás)

noimage
2018.02.05

Takarítói állás!
( / Állás)

noimage
2018.01.30

Gondnoki állás
( / Állás)

noimage
2018.01.23

takarítás
( / Állás)

noimage
2018.01.23

Gyermek és felnőtt kísérés, bevásárlás, kutyasétáltatás
( / Állás)

noimage
2018.01.22

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?


 

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó