Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Háromévente esedékes, teljes körű védelmi gyakorlatot tartott Ferencvárosban a katasztrófavédelem október 19-én. Szirénák morgatópróbája, vízpajzsok működtetése, szervezési-döntéshozási kérdések megoldása – ezek voltak a gyakorlat központi elemei.

A komplex, két helyszínen zajló védelmi gyakorlat célja, hogy a kerületi intézmények jól, összeszokottan reagáljanak egy esetleges veszélyhelyzetben, illetve, hogy a Ferencvárosban működő vegyi üzemek dolgozói is tudják, mi a teendő ilyen esetben.

Éppen a második számú közlemény megérkezésekor lépünk be az Operatív Törzs Polgármesteri Hivatalban berendezett vezetési pontjára. A teremben laptopok, projektor, térképek, dossziék, szinte folyamatos telefoncsörgés és serény munka – pánikra semmi ok, a Ferencvárosi Polgári Védelmi Szervezet Operatív Törzse rendben teszi a dolgát. „Akik nem jutnak vissza a lakóhelyükre, azoknak befogadóhelyeket kell megnyitni, biztosítani kell az odaszállításukat és gondoskodni kell az ellátásukról” – foglalja össze a törzs tagjai számára a közlemény tartalmát Karas János alezredes, a Vágóhíd utcai tűzoltó-parancsnokság vezetője.

A Bakáts tér mellett az Illatos úton, a Vinyl Vegyipari Kft. telephelyén volt a másik helyszín, ahol uszodai tisztítószereket gyártanak, és klórgázzal is dolgoznak. A gyakorlat során azt modellezték, mi történne, ha a vasúti tartálykocsiból történő átfejtés közben – a vagon nem megfelelő rögzítése miatt – elkezdene szivárogni a mérgező vegyület. A szimuláción az üzem dolgozói is jól vizsgáztak: szervezetten torlaszolták el a csatornaszemeket, zárták le a csatornarendszert, és indították be az előre telepített vízpajzsokat, így a veszélyes gáz nem jutott ki az üzemen kívülre. A külső védelmi gyakorlaton a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai is pontosan követték a cselekvési feladatsort, és betartották a megelőzési, kármentesítési terveket.

– A katasztrófavédelem, a rendőri erők, az önkormányzat delegáltjai és a helyi védelmi bizottság összehangoltan végezte munkáját, a külső védelmi gyakorlatot az elvárt szinten teljesítették, az üzem felszereltsége, dolgozóinak képzettsége megfelelő – értékelte a látottakat Géczi Béla alezredes, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

 

Forrás: ferencvaros.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon

Még több hír Dél-Pestről

Méltó arculatot kap egy fontos közlekedési csomópont.
A járdafelújítási program valamivel több, mint másfél kilométer hosszúságú szakaszt érint a Lakatos-lakótelepen és a környező kertvárosi utcákban.
Kilencedik alkalommal adott otthont a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a Minimálinvazív eljárások az urológiában című konferenciának és műtétsorozatnak február 1–3. között.
Újabb uniós pályázaton indul az önkormányzat. Szigorodnak a középületekkel szembeni energetikai elvárások az Európai Unióban, ezért az önkormányzat folyamatosan keresi a módját annak, hogyan működtetheti a saját tulajdonában lévő épületeket az előírásoknak megfelelően. Egy új lehetőség az eCentral projekt, amelynek keretében a pestszentimrei Vackor óvoda újulhat meg.
Hamarosan egy új lakást kap az önkormányzattól a szívműtétre váró Bozsó Gyula. Az önkormányzat vagyongazdálkodási csoportjának összeállítása szerint az elmúlt években tíz esetben jutottak lakáshoz, vagy cserélhettek önkormányzati lakást méltányosságból a kispestiek.
Negyven parkolóhelyet épít az önkormányzat a Bartók Béla és a Vak Bottyán utca sarkánál, valamint a Csokonai és a Móricz Zsigmond utca találkozásánál. Február végére várható a befejezés.

Budapesti állások

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
( / Állás)

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
2018.02.09

Recepcióst keresünk!
( / Állás)

Recepcióst keresünk!
2018.02.08

Pedikűr
( / Állás)

Pedikűr
2018.02.07

Farmasi tanácsadónő
( / Állás)

Farmasi tanácsadónő
2018.02.05

Azonnali kezdéssel óbudai kávézóba keresünk baristákat
( / Állás)

noimage
2018.02.05

Takarítói állás!
( / Állás)

noimage
2018.01.30

Gondnoki állás
( / Állás)

noimage
2018.01.23

takarítás
( / Állás)

noimage
2018.01.23

Gyermek és felnőtt kísérés, bevásárlás, kutyasétáltatás
( / Állás)

noimage
2018.01.22

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?


 

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó